in ,

7 Είδη Οικιακής Χρήσης με Οικολογικά Αντίστοιχα

7 Είδη Οικιακής Χρήσης με Οικολογικά Αντίστοιχα
7 Είδη Οικιακής Χρήσης με Οικολογικά Αντίστοιχα

Σήμερα, όταν αγοράζουμε κάποιο προϊόν, έχουμε συχνά την απορία εάν η συσκευασία του είναι ανακυκλώσιμη, εάν μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και το πιο σημαντικό, αν έχει φιλικό προς το περιβάλλον αντίστοιχο. Πολλά πράγματα που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή μπορούν να αντικατασταθούν με πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές. 17 Οικιακά Είδη που Είναι για ΠΕΤΑΜΑ!

Επαναχρησιμοποιήσιμες μπατονέτες αντί μίας χρήσης

© nelladel / depositphotos

Μοιάζουν ακριβώς με τις μπατονέτες μιας χρήσης που έχουμε συνηθίσει, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί περίπου χίλιες φορές. Οι άκρες τους είναι κατασκευασμένες από σιλικόνη ιατρικής ποιότητας. Μετά τη χρήση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις πλύνετε με σαπούνι και νερό και είναι έτοιμες να ξαναχρησιμοποιηθούν. Δεν μπορεί να αφαιρέσει νερό από το αυτί, όπως η μιας χρήσης, αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά όταν πρόκειται για καθαρισμό.

Μεταλλικά καλαμάκια αντί για μιας χρήσης

© Sonyachny / depositphotos

Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε καλαμάκια παντού, από καφετέριες έως στο σπίτι, γιατί είναι βολικά και φθηνά. Αλλά δεν είναι πολύ φιλικά προς το περιβάλλον. Επαναχρησιμοποιήσιμα καλαμάκια από ανοξείδωτο χάλυβα μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση Θα διαρκέσουν για χρόνια και θα βοηθήσουν στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων.

Οδοντικό νήμα μπαμπού αντί τεχνητού νήματος

© Stan Zurek / wikipedia, © oksixx / depositphotos

Σε αντίθεση με το νάιλον ή το τεφλον νήμα, το νήμα μπαμπού είναι βιοαποικοδομήσιμο καθώς αρχίζει να αποσυντίθεται μετά από 60 έως 90 ημέρες. Αρκεί να ανοίξετε μια μικρή τρύπα στο έδαφος και να τοποθετήσετε το χρησιμοποιημένο νήμα εκεί. Επίσης, το μπαμπού μεγαλώνει πολύ γρήγορα και χρειάζεται λιγότερο νερό και ενέργεια για να μεγαλώσει και να γίνει οδοντικό νήμα σε σχέση με το τεχνητό.

Κρυσταλλικό αποσμητικό αντί κανονικού

© PatriciaCH / depositphotos

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική για το συνηθισμένο αποσμητικό τους. Τα αποσμητικά κρυστάλλου δεν καλύπτουν το δέρμα με μια μεμβράνη και δεν φράζουν τους αδένες του ιδρώτα, επειδή δεν μπλοκάρουν πλήρως την παραγωγή ιδρώτα (αυτή είναι μια φυσική διαδικασία). Αυτά τα προϊόντα έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και σκοτώνουν βακτήρια που προκαλούν μυρωδιές. Οπότε θα ιδρώνετε, αλλά δεν θα ανησυχείτε για τη μυρωδιά.

Δείτε ακόμη Τα Είδη Κουζίνας που Πρέπει να Πετάξετε από Συρτάρια και Ντουλάπια

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μεταλλικά ξυλάκια αντί για ξύλινα

© zestmarina / depositphotos, © eskaylim / depositphotos

Η ασιατική κουζίνα έχει εισέλθει σταθερά στη ζωή μας και πολλοί άνθρωποι έχουν ξύλινα ξυλάκια στο σπίτι. Όμως κάθε χρόνο, μόνο στην Κίνα, 3,8 εκατομμύρια δέντρα κόβονται για να γίνουν ξυλάκια. Αντίθετα τα μεταλλικά ξυλάκια θα σας διαρκέσουν για πολλά χρόνια χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση. Μπορείτε ακόμη και να τα πάρετε σε ένα εστιατόριο μαζί σας και να ενημερώσετε τον σερβιτόρο ότι δεν χρειάζεστε ξυλάκια μιας χρήσης.

Φυσικό σαπούνι και σαμπουάν σε συσκευασία χαρτιού

© Belkantus / depositphotos

Για να μην αγοράσετε προϊόντα ομορφιάς σε πλαστική συσκευασία, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με στερεά σαπούνια και σαμπουάν. Η ποικιλία τους έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα σαμπουάν που θα σας ταιριάζει τόσο στα συστατικά του όσο και στην τιμή του.

Καρποί πλυσίματος αντί για σκόνη πλυντηρίου

© Amaviael / depositphotos

Είναι αποξηραμένα κελύφη των φρούτων του δέντρου Sapindus mukorossi, το οποίο περιέχει σαπωνίνες (ουσίες που σχηματίζουν αφρό). Είναι ένας εντελώς φυσικός και φιλικός προς το περιβάλλον αντικαταστάτης της σκόνη πλυντηρίου. Είναι υποαλλεργικά και ένα κέλυφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και 6 φορές. Είναι άοσμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα υφάσματα και σε όλες τις θερμοκρασίες.

Δείτε επίσης 10 Οικιακά Αντικείμενα που Μπορούν να Γίνουν Εχθροί σας εάν Δεν τα Φροντίζετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Φτιάξετε Κασετίνες από Πλαστικά Μπουκάλια

Πώς να Φτιάξετε Κασετίνες από Πλαστικά Μπουκάλια

60 Ιδέες για Μωβ Πινελιές σε Υπνοδωμάτια

60 Ιδέες για Μωβ Πινελιές σε Υπνοδωμάτια