in , , ,

5 Πράγματα που Πρέπει να Αποφεύγετε Μετά από ένα Γεύμα

5 Πράγματα που Πρέπει να Αποφεύγετε Μετά από ένα Γεύμα
5 Πράγματα που Πρέπει να Αποφεύγετε Μετά από ένα Γεύμα

Πολλοί ζούμε με μια συνεχή έλλειψη χρόνου και δεν μπορεί παρά να επηρεάσει την καθημερινή μας ρουτίνα. Για να προλάβουμε εγκαίρως, τρώμε το πρωινό μας και κάνουμε γρήγορα στο ντους, και τα δύο φαινομενικά ακίνδυνα πράγματα. Δείτε τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνετε μετά από ένα γεύμα και γιατί. Πόση ποσότητα φαγητού πρέπει να τρώμε σε κάθε γεύμα; Ένας χρηστικός οδηγός.

Κάνετε ντους

© gpointstudio/depositphotos.com

Όταν κάνετε ντους ή μπάνιο, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται ελαφρώς. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, το σώμα στέλνει λίγο περισσότερο αίμα στο δέρμα από το συνηθισμένο. Αυτό μπορεί να διαταράξει την πεπτική διαδικασία και να επιβραδύνει το μεταβολισμό. Ο καλύτερος χρόνος για να κάνετε ντους είναι 30 λεπτά μετά το γεύμα.

Πίνετε τσάι

© 5seconds/depositphotos.com, © Wavebreakmedia/depositphotos.com

Για μερικούς ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι μετά το φαγητό είναι αναπόσπαστο μέρος ενός γεύματος. Αλλά μελέτες δείχνουν ότι παρεμβαίνει στην αφομοίωση του σιδήρου, ενός μετάλλου που παίζει σημαντικό ρόλο στο ανθρώπινο σώμα. Επομένως, τα παιδιά, οι έγκυες και τα άτομα που πάσχουν από έλλειψη σιδήρου πρέπει να αποφεύγουν να πίνουν τσάι εντός μιας ώρας από το φαγητό.

Οι ενήλικες θα ήταν καλύτερα να πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ μετά το γεύμα ή θα πρέπει να περιοριστούν σε ένα ποτήρι νερό.

Δείτε ακόμη 8 Τροφές για Έναν Καλό Ύπνο

Ύπνος

© Vadymvdrobot/depositphotos.com

Ο μύθος ότι το φαγητό πριν πάτε για ύπνο είναι μια άμεση αιτία υπερβολικού βάρους δεν ισχύει εδώ και πολύ καιρό. Παρ ‘όλα αυτά, σαφώς δεν πρέπει να αγνοούμε τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει. Ο ύπνος με γεμάτο στομάχι προκαλεί ενοχλήσεις όπως καούρα, ρέψιμο και υψηλή οξύτητα. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο ύπνος αμέσως μετά το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να κοιμηθείτε τουλάχιστον 2 ώρες μετά το φαγητό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ασκείστε

© apid/depositphotos.com, © Patramansky/depositphotos.com

Ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικό είναι να ενεργοποιήσετε το σώμα σας με ένα καλό γεύμα και μετά να ασκηθείτε, οι ειδικοί δεν το συμβουλεύουν. Άσκηση με γεμάτο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία, όπως λόξυγγα και ναυτία, καθώς και πιο σοβαρές συνέπειες: αυξημένος κίνδυνος τραύματος και μυϊκών σπασμών.

Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε να ασκηθείτε μετά το φαγητό, είναι καλύτερα να περιοριστείτε σε έναν ήρεμο περίπατο και να ασκηθείτε τουλάχιστον 2 ώρες αργότερα.

Κάπνισμα

© merznatalia/depositphotos.com

Σχεδόν όλα τα όργανα στο σώμα μας εμπλέκονται κατά τη διάρκεια της πεπτικής διαδικασίας. Σε αυτό το σημείο, η νικοτίνη θα απορροφηθεί διπλάσια, αυξάνοντας έτσι σημαντικά όλες τις επιβλαβείς συνέπειές της. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο καπνός μπορεί να εμποδίσει την απορρόφηση βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και των βιταμινών C και D, αναιρώντας την επίδραση ακόμη και του πιο υγιεινού γεύματος.

Φυσικά, είναι καλύτερο να σταματήσετε εντελώς το κάπνισμα. Αλλά αν καπνίζετε συνεχώς και δεν μπορείτε χωρίς τσιγάρο μετά από ένα γεύμα, περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά.

Δείτε επίσης Ποια Φάρμακα και Τροφές Δεν Πρέπει να Παίρνετε Μαζί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Έξυπνες Ιδέες με Ξύλινα Κιβώτια

25 Έξυπνες Ιδέες με Ξύλινα Κιβώτια

8 Λάθη Βαφής Μαλλιών που σας Κάνουν να Φαίνεστε Μεγαλύτερες

8 Λάθη Βαφής Μαλλιών που σας Κάνουν να Φαίνεστε Μεγαλύτερες