in , , ,

Γιατί μια Δόση Φόβου Μπορεί Πραγματικά να Κάνει Καλό

Γιατί μια Δόση Φόβου Μπορεί Πραγματικά να Κάνει Καλό
Γιατί μια Δόση Φόβου Μπορεί Πραγματικά να Κάνει Καλό

Για άτομα που έχουν φόβους ή φοβίες, οι ψυχολόγοι έχουν πλέον μια σύγχρονη θεραπεία εκτός από την ψυχοθεραπεία. Χρησιμοποιούν την εικονική πραγματικότητα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τα καταπολεμήσουν. Όμως, οι φόβοι μας δεν χρειάζονται πάντα θεραπεία, καθώς στην πραγματικότητα μπορούν να μας βοηθήσουν με πολλούς τρόπους. Τι Συμβαίνει στο Σώμα σας Όταν Κοιμάστε στις 10 μ.μ.

Ο φόβος βοηθά να χάσετε βάρος.

Όταν φοβάστε καίτε περισσότερες θερμίδες από όταν δεν φοβάστε τίποτα. Καθώς οι παλμοί ανεβαίνουν, το σώμα βιώνει μια έκρηξη αδρεναλίνης. Ο μεταβολισμός επιταχύνεται και η ζάχαρη και το λίπος καίγονται κατά τη διαδικασία. Σε μια μελέτη, στο Πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι παρακολούθησαν ταινίες τρόμου, έκαψαν έως και 113 θερμίδες, που είναι το ίδιο ποσό που είχαν κάψει με μισή ώρα περπάτημα.

Ο φόβος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σε μια έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Coventry στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια ταινία τρόμου. Στη συνέχεια, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το αίσθημα φόβου προκάλεσε την ενεργοποίηση των λευκών αιμοσφαιρίων. Αυτοί οι τύποι κυττάρων βοηθούν να καταπολεμήσετε τις ασθένειες και όσο περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια έχετε, τόσο ισχυρότερο είναι το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ο φόβος δίνει μια αίσθηση ενδυνάμωσης και ισχυρών κινήτρων.

Δεν απελευθερώνεται μόνο η αδρεναλίνη όταν αισθάνεστε φοβισμένοι, αλλά και άλλες χημικές ουσίες, όπως η σεροτονίνη. Βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και έτσι ο φόβος είναι στην πραγματικότητα ενέργεια.

Για παράδειγμα, εάν είστε δρομέας και ακολουθείτε την ίδια διαδρομή κάθε μέρα, εξοικειώνεστε γρήγορα με αυτή, αλλά όταν βρείτε ένα νέο μέρος όπου θα φοβάστε λίγο και θα πρέπει πραγματικά να συγκεντρωθείτε, ο εγκέφαλος θα ξεκινήσει δουλεύοντας στο μέγιστο.

Ο φόβος σας ενώνει με άλλους ανθρώπους.

Όταν αισθάνεστε φοβισμένοι, απελευθερώνεται η οξυτοκίνη, η οποία είναι μια ορμόνη που σας βοηθά να αναπτύξετε σχέσεις με τους γύρω σας. Όλοι έχουμε το ένστικτο επιβίωσης και μας οδηγεί να ενωθούμε με άλλους ανθρώπους για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο. Ένα τέλειο παράδειγμα αυτού είναι όταν οι άνθρωποι μαζεύονται στον καναπέ ενώ παρακολουθούν μια τρομακτική ταινία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί αν Τρίβετε Πάγο στο Πρόσωπο Καθημερινά

Δίνει συγκέντρωση.

Η σκέψη για το μέλλον ή κάτι άγνωστο μπορεί να είναι αρκετή για να σας τρομάξει. Μαζί με την αδρεναλίνη, η οποία σας κρατά νευρικούς, απελευθερώνεται μια άλλη ορμόνη γνωστή ως νορεπινεφρίνη, διατηρώντας εσάς συγκεντρωμένους αντί να πανικόβλητους. Επιτρέπει την καθαρότερη σκέψη υπό πίεση, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε πολλά αντικαταθλιπτικά.

Ο φόβος βοηθάει να βγούμε γρήγορα από τα προβλήματα.

Όταν διασχίζουμε έναν δρόμο με χαμηλό φωτισμό τη νύχτα ή ακούμε βήματα ακριβώς πίσω μας, δεν ξοδεύουμε πολύ χρόνο για να σκεφτούμε τις μελλοντικές μας ενέργειες: αρχίζουμε να περπατάμε πιο γρήγορα και προσπαθούμε να φτάσουμε σε ασφαλή προορισμό νωρίτερα. Ο φόβος αναγκάζει τον εγκέφαλο να αντιδράσει αμέσως και να βρει μια λύση αντί να ξοδεύει χρόνο για μια λεπτομερή ανάλυση μιας κατάστασης.

Ο φόβος βοηθά να κάνουμε μια θετική αλλαγή.

Όταν επισκεφθούμε τον γιατρό και σχολιάζει την ανάλυση του αίματος μας, λέγοντας ότι έχουμε υψηλά επίπεδα σακχάρου και κινδυνεύουμε να πάθουμε διαβήτη, αρχίζουμε να βιώνουμε φόβο. Αυτό συμβαίνει επειδή ίσως έχουμε ήδη επίγνωση της σοβαρής βλάβης που μπορεί να προκαλέσει ο διαβήτης. Έτσι, εξαιτίας αυτού, αρχίζουμε να ακολουθούμε τις εντολές του γιατρού καταναλώνοντας λιγότερη ζάχαρη και ακολουθώντας αυστηρά μια δίαιτα. Χωρίς φόβο, αυτή η θετική αλλαγή μπορεί να είχε πάρει πολύ χρόνο.

Ο φόβος βοηθά να ευημερήσουμε.

Υπάρχει μια ψυχολογική κατάσταση γνωστή ως σύνδρομο Cronos, το οποίο είναι όταν οι άνθρωποι φοβούνται ότι θα αντικατασταθούν από κάποιον άλλο σε οποιαδήποτε πλευρά της ζωής τους, είτε σχετίζεται με την εργασία, τη σχέση ή την οικογένεια. Οι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι σε μέτριες δόσεις, αυτός ο φόβος μπορεί να μας βοηθήσει να ευημερήσουμε στη ζωή μας, και χωρίς τέτοιο φόβο, πολλοί θα είχαν μια επιδείνωση στην ιδιωτική ή επαγγελματική ζωή τους. Όταν είμαστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα μας αντικαταστήσει, γινόμαστε χαλαροί για τα πράγματα που έχουμε και αρχίζουμε να είμαστε τεμπέληδες στις σχέσεις μας και στη δουλειά.

πήγη φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Να τι θα συμβεί εάν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Διακοσμήσετε Ράφια

Πώς να Διακοσμήσετε Ράφια

Διακόσμηση Υπνοδωματίου σε Μωβ Αποχρώσεις

Διακόσμηση Υπνοδωματίου σε Μωβ Αποχρώσεις