in , ,

Να τι θα συμβεί εάν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε

λεμόνι,λεμόνι στο κρεβάτι,λεμόνι βιταμίνη C,λεμόνι με νερό,λεμόνια,λεμόνι ιδιότητεσ
Να τι θα συμβεί εάν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λεμόνια μας κάνουν καλό, γιατί περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C. Προσθέτουμε λεμόνι στο τσάι μας, στα φαγητά και το χρησιμοποιούμε όταν είμαστε άρρωστοι.

Ωστόσο, αυτές είναι μόνο λίγες από τις ιδιότητες του λεμονιού. Δείτε παρακάτω τα οφέλη που θα έχετε, αν βάλετε ένα λεμόνι δίπλα από το κρεβάτι σας, ενώ παράλληλα μάθετε τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε νερό και λεμόνι.

Να τι θα συμβεί εάν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε
Να τι θα συμβεί εάν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε

Επιτέλους θα χαλαρώσετε

Το άρωμα των εσπεριδοειδών ηρεμεί το νευρικό σύστημα, μειώνει το άγχος και βοηθά στην ανακούφιση της έντασης μετά από μια δύσκολη μέρα. Αν δεν έχετε αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι λεμονιού.

Η συγκέντρωση και η προσοχή σας θα βελτιωθούν

Το λεμόνι έχει μια ακόμα εκπληκτική ιδιότητα: εισπνέοντας το άρωμά του καθημερινά, βελτιώνεται η συγκέντρωση, η πνευματική δραστηριότητα και η μνήμη. Ακόμα και στη δουλειά, οι άνθρωποι θα κάνουν λιγότερα λάθη αν υπάρχει στο χώρο η μυρωδιά λεμονιού. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από την Ιαπωνία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κομμένο λεμόνι τι θα συμβεί αν το βάλετε δίπλα σας πριν κοιμηθείτε

Βελτιώνεται η διάθεση

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού, είναι ένα αποδεδειγμένο φάρμακο για την κατάθλιψη. Γι’ αυτό αν έχετε δοκιμάσει όλους τους υπόλοιπους τρόπους και δεν έχουν λειτουργήσει, δοκιμάστε το λεμόνι.

Ο αέρας θα καθαρίσει από τα μικρόβια

Το λεμόνι όχι μόνο έχει ευχάριστο άρωμα, αλλά και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Καθαρίζει πολύ καλά τον αέρα από τα μικρόβια.

Τέρμα η υψηλή αρτηριακή πίεση

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από υπέρταση και το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Η μυρωδιά του μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Τα έντομα δε θα σας ενοχλούν

Τα μυρμήγκια, οι μύγες, τα κουνούπια και άλλα έντομα, είναι απίθανο να παραμείνουν σε ένα σπίτι που μυρίζει λεμόνι και δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε καθόλου χρήματα για χημικά απωθητικά. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να βάλετε λίγα κομμάτια γαρυφάλλου μέσα στο λεμόνι.

4 Οφέλη από το Λεμονόνερο και Πόσο Πρέπει να Πίνετε Καθημερινά

Το λεμονόνερο είναι μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με χυμούς ή αναψυκτικά, τα οποία είναι συχνά φορτωμένα με ζάχαρη. Επιπλέον, προσθέτοντας λεμόνι στο νερό σας, προσθέτετε μερικές βασικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά εκτός από μια φρέσκια γεύση.

Julia Zolotova on Unsplash

Το λεμονόνερο παρέχει βιταμίνη C

Ο χυμός από ένα λεμόνι περιέχει περίπου 30 mg βιταμίνης C, που είναι το 33% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης των 90 mg (ΣΗΔ) για τους άνδρες και το 40% των 75 mg (ΣΗΔ) για τις γυναίκες.

  • Η βιταμίνη C μας κρατά υγιείς με τους ακόλουθους τρόπους:
  • Βοηθά το σώμα να επουλωθεί. Το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνη C για να παράγει κολλαγόνο, μια ζωτική πρωτεΐνη που αποτελεί μέρος του συνδετικού ιστού που χρειαζόμαστε για να θεραπεύσουμε τις πληγές.
  • Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του κρυολογηματος και στην καταπολέμηση ιών και βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες.
  • Βελτιώνει την απορρόφηση σιδήρου. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την επιβίωση και την ανάπτυξη των κυττάρων. Το λεμονόνερο ενισχύει την απορρόφησης του σιδήρου, ειδικά σε αθλητές και άτομα με αναιμία.

Μαγειρική Σόδα και Χυμός Λεμονιού: Πολύ Καλό για να Είναι Αληθινό;

Το λεμονόνερο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Δεδομένου ότι το λεμονόνερο είναι γευστικό και έχει λίγες θερμίδες, είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για λιγότερο υγιεινά ροφήματα όπως αναψυκτικά, παγωμένο τσάι και χυμούς που συχνά περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη. Έτσι, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσληψη θερμίδων και ενδεχομένως να βοηθήσετε την προσπάθεια απώλειας βάρους.

Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι για υπέρβαρους ή παχύσαρκους ενήλικες, η αντικατάσταση ροφημάτων υψηλής θερμιδικής αξίας με νερό ή μη θερμιδικά ροφήματα είχε ως αποτέλεσμα μέση απώλεια βάρους 2% έως 2,5% μετά από έξι μήνες.

Το λεμονόνερο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λίθων στα νεφρά

Το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμονιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης λίθων στα νεφρά καθώς δεσμεύει το ασβέστιο στα ούρα σας.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve, η κατανάλωση ισοδυνάμου τεσσάρων λεμονιών την ημέρα αναμεμιγμένη με δύο λίτρα νερού βρέθηκε ότι “αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα κιτρικών ούρων.” Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποτρέψουν το σχηματισμό λίθων στα νεφρά ή να σταματήσουν να μεγαλώνουν και να γίνονται πιο επώδυνες

Το λεμονόνερο φρεσκάρει την αναπνοή

Το κιτρικό οξύ στο χυμό λεμονιού μπορεί επίσης να σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν κακή αναπνοή. Ωστόσο, πάρα πολύ κιτρικό οξύ μπορεί να κάνει την αναπνοή σας χειρότερη προκαλώντας διαταραχή γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (GERD). Το GERD μπορεί να προκαλέσει την άνοδο των οξέων του στομάχου σας μέσω του οισοφάγου στο στόμα σας, με αποτέλεσμα την κακή αναπνοή.

Πόσο λεμονόνερο πρέπει να πίνετε;

Συνιστάται η χρήση χυμού από δύο έως τρία λεμόνια (περίπου τέσσερις έως έξι κουταλιές της σούπας) όλη την ημέρα, και να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια λεμονόνερο με τα γεύματα και ένα ποτήρι ανάμεσα στα γεύματα.

Αλλά μην προσθέτετε απαραίτητα λεμόνι σε κάθε ποτήρι νερό που πίνετε. Ο χυμός λεμονιού είναι πολύ όξινος, οπότε εάν πίνετε πολύ μπορεί να έχει κάποιες αρνητικές παρενέργειες.

Για παράδειγμα, το κιτρικό οξύ στο λεμόνι μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να βλάψει τα δόντια σας. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να πίνετε το λεμονόνερο με ένα καλαμάκι ώστε να έρχεται σε λιγότερη επαφή με τα δόντια σας. Και εάν έχετε πληγές στο στόμα, η πρέπει να το αποφύγετε εντελώς, επειδή το οξύ μπορεί να τις ερεθίσει.

Τρίψτε τις μασχάλες σας με ένα λεμόνι πριν το ντουζ…7 μέρες μετά το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει!

via athensmagazine

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Εντυπωσιακές DIY Διακοσμήσεις Παραθύρων

Εντυπωσιακές DIY Διακοσμήσεις Παραθύρων

DIY Ρουστίκ Ξύλινα Διακοσμητικά