in , , , ,

14 Κόλπα Διακόσμησης που Πρέπει να Αποφύγετε

14 Κόλπα Διακόσμησης που Πρέπει να Αποφύγετε
14 Κόλπα Διακόσμησης που Πρέπει να Αποφύγετε

Στον σημερινό κόσμο, οι τάσεις αλλάζουν πολύ γρήγορα. Χάρη στα κοινωνικά δίκτυα, τα ιστολόγια, τα περιοδικά και την τηλεόραση, οι καινοτομίες γίνονται δημοφιλείς μέσα σε μια μέρα και χάνουν την ελκυστικότητά τους μετά από μερικούς μήνες. Αυτό συμβαίνει σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τάσεων στη διακόσμηση. Για να δημιουργήσετε ένα άνετο και πρωτότυπο χώρο που θα απολαύσατε ακόμα και μετά από λίγα χρόνια, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε αυτά τα υπερχρησιμοποιημένα κόλπα διακόσμησης. 12 Κόλπα Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους και Σπίτια

Διακόσμηση ολόκληρου του σπιτιού με το ίδιο στυλ

© Pixabay, © Depositphotos

Όταν προσπαθείτε να διακοσμήσετε ολόκληρο το σπίτι με μόνο ένα στιλ, όπως σκανδιναβικό, μποέμ ή μινιμαλιστικό σίγουρα θα αντιμετωπίσετε πολλές δυσκολίες. Δεν είναι εύκολο να επιλέξετε έπιπλα και αξεσουάρ με βάση ένα μόνο στυλ. Επιπλέον, τι θα κάνετε με όλα αυτά τα υπέροχα μικροπράγματα και εσωτερικές λεπτομέρειες που δεν ταιριάζουν με το επιλεγμένο στυλ; Θα τα πετάξετε ή θα τα κρύψετε;

Οποιαδήποτε διακοσμητική επιλογή θα φύγει από τη μόδα αργά ή γρήγορα, ή θα βαρεθείτε και θα πρέπει να διακοσμήσετε ξανά το σπίτι σας. Τέτοιοι εσωτερικοί χώροι φαίνονται υπέροχοι σε ένα περιοδικό, αλλά είναι πραγματικά άβολοι στην καθημερινή ζωή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψετε το στυλ που σας αρέσει. Πρέπει απλώς να θυμάστε ότι όλα είναι καλά με μέτρο.

Ακολουθώντας πάντα τον κανόνα του 3

© Pixabay, © Pxhere

Υπάρχει μια πολύ κλισέ ιδέα που λέει ότι εάν χρησιμοποιείτε μια πινελιά χρώματος σε ένα δωμάτιο, θα πρέπει να εμφανίζεται σε 3 διαφορετικά μέρη, κάτι που είναι αρκετά αστείο ως συμβουλή! Οι πινελιές είναι υπέροχες όταν είναι μοναδικές.

Ένα χρώμα κυριαρχεί όταν υπάρχει πάρα πολύ. Ένας φωτεινός μπλε καναπές φαίνεται όμορφος όταν είναι το μόνο αντικείμενο σε αυτό το χρώμα. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε άλλα αξεσουάρ που ταιριάζουν με αυτήν την απόχρωση.

Επιλογή παστέλ χρωμάτων για τους τοίχους

© Pixabay

Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι τα σκούρα χρώματα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Αλλά αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό. Τα κορεσμένα χρώματα μπορούν να προσθέσουν βάθος σε ένα χώρο εάν χρησιμοποιούνται με τον σωστό τρόπο. Πρέπει να διακοσμήσετε τους τοίχους με ανοιχτόχρωμα στοιχεία διακόσμησης, επειδή οι άδειοι σκοτεινοί τοίχοι δεν θα κάνουν το δωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η πεποίθηση ότι είναι απαραίτητες οι κουρτίνες

© Depositphotos, © Depositphotos

Είναι ένα καλό εργαλείο για την προστασία του σπιτιού σας από αδιάκριτα βλέμματα. Αν όμως έχετε υπέροχη θέα από το παράθυρο και κάνεις δεν μπορεί να κοιτάξει μέσα, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από αυτες. Με αυτόν τον τρόπο, το δωμάτιό σας θα φαίνεται πιο ευρύχωρο και θα γεμίσει φως.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε κουρτίνες με ξύλινες περσίδες. Δεν θα βγουν από τη μόδα σύντομα. Και σε αντίθεση με τις κουρτίνες, δεν θα χρειαστεί να τις πλύνετε ή να τις σιδερώσετε.

Συνδυασμός ταπετσαρίας

© Depositphotos, © Depositphotos

Η ταπετσαρία με σκούρο μοτίβο στο κάτω μέρος και ένα ανοιχτότερο πάνω μέρος είναι εδώ και χρόνια εκτός μόδας. Ο συνδυασμός διαφορετικών υφών και χρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει μια φωτεινή και μοναδική ατμόσφαιρα.

Αγορά σετ επίπλων

© Pikrepo, © Depositphotos

Από τη μία πλευρά, ένα σετ επίπλων είναι μια απλή και γρήγορη λύση για διακόσμηση. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται βαρετό και μερικές φορές είναι αρκετά ακριβό. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σετ επιλέγοντας έπιπλα διαφορετικών στυλ.

Εάν έχετε ήδη ένα σετ επίπλων στο σπίτι και σας κουράζει κάθε φορά που το κοιτάτε, μην το πετάτε. Χωρίστε τα κομμάτια και μεταφέρετε τα σε διαφορετικά δωμάτια.

Ταιριαστά έπιπλα

© Pixabay, © Depositphotos

Κομοδίνα, βάζα σε συρταριέρα ή πανομοιότυπες καρέκλες, όλα αυτά μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πραγματικά βαρετό. Είναι πολύ πιο εμπνευσμένο και ενδιαφέρον όταν τα κομμάτια είναι συμπληρωματικά σε σχέση με όταν είναι τελείως ταιριαστά . Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε μια καρέκλα ή ένα σκαμνί με ένα κομοδίνο.

Η συμμετρία φαίνεται υπέροχη στις φωτογραφίες, αλλά στην πραγματική ζωή, φαίνεται βαρετή. Μπορείτε να συνδυάσετε στοιχεία που δεν ταιριάζουν με τη βοήθεια υφασμάτων ή μικρών αξεσουάρ, όπως λουλούδια.

Δείτε ακόμη 8 Μυστικά Διακοσμητών ώστε το Σπίτι σας να Είναι Ισάξιο ενός Εξωφύλλου Περιοδικού

Χρήση ανοιχτότερης απόχρωσης στο ταβάνι

© Pixabay, © urban_light / Depositphotos

Μια λευκή οροφή είναι ένα άλλο κλισέ. Αυτή η επιφάνεια ονομάζεται «πέμπτος τοίχος» για έναν λόγο. Με τη βοήθεια ταπετσαρίας ή χρώματος, μια βαρετή οροφή μπορεί να γίνει μια φωτεινή εσωτερική λεπτομέρεια. Χρησιμοποιώντας μια ελαφρύτερη απόχρωση του συνδυασμού χρωμάτων του δωματίου, θα κάνετε το χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος.

Όλα ταιριαστά

© Depositphotos, © Pixabay

Όταν τα έπιπλα, οι πίνακες ζωγραφικής, οι φωτογραφίες και άλλα διακοσμητικά επιλέγονται ειδικά για να ταιριάζουν μεταξύ τους και όχι επειδή σας αρέσουν, είναι πληκτικό.

Αντί να αγοράσετε σετ στο ίδιο κατάστημα, αξίζει να περιπλανηθείτε και να αναζητήσετε αντικείμενα σε διαφορετικά μέρη. Δεν είναι μόνο φθηνότερο αλλά και πιο ενδιαφέρον. Ένα διαμέρισμα, όταν είναι διακοσμημένο με αυτόν τον τρόπο, θα φαίνεται άνετο και ασυνήθιστο.

Φράσεις και πινακίδες στους τοίχους

© Depositphotos

Δεν είναι καλή ιδέα να διακοσμήσετε το σπίτι σας με φράσεις ή πινακίδες. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορα μπαρ ή ξενοδοχεία και είναι τόσο υπερβολικά χρησιμοποιημένα. Επιπλέον, πολλές από αυτές τις φράσεις είναι κλισέ και θα πρέπει να τα κοιτάζετε κάθε μέρα. Είναι πολύ καλύτερη ιδέα να αγοράσετε έναν καλό πίνακα ή να εκτυπώσετε φωτογραφίες.

Χρήση μόνο ουδέτερων χρωμάτων

© Depositphotos, © Depositphotos

Ουδέτερα χρώματα, όπως μπεζ, καφέ, γκρι και λευκό, είναι δημοφιλή εδώ και χρόνια. Αλλά φαίνεται ότι μετατρέπονται αργά αλλά σίγουρα σε κλισέ. Η χρήση μόνο αυτών των χρωμάτων στο σπίτι θα σας κάνει να τα βαρεθείτε. Για να κάνετε το σπίτι σας πιο φωτεινό, προσθέστε πινελιές σε βαθύ μπλε, πράσινο ή ροζ αποχρώσεις. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα διακοσμητικά αλλά και για έπιπλα.

Αυτοκόλλητα τοίχου

© Depositphotos, © Depositphotos

Μπορείτε να τα βρείτε παντού. Σε εστιατόρια, δωμάτια ξενοδοχείων και σπίτια. Φαίνεται υπέροχο στο δωμάτιο ενός παιδιού, αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετά καλό για ένα σαλόνι. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη γκάμα να επιλέξετε, βγαίνουν ταχύτατα από τη μόδα.

Διακοσμητικά στοιχεία που έχουν γίνει πολύ δημοφιλή

© anthomas7-0 / ebay, © Pixabay

Δυστυχώς, μερικά ασυνήθιστα σχέδια γίνονται γρήγορα μοντέρνα και αρχίζετε να τα βλέπετε σχεδόν παντού. Ωστόσο, γίνονται βαρετά κλισέ. Αυτό συνέβη σε καθρέφτες σε σχήμα ήλιου, φωτιστικά Edison, πουφ και ταπετσαρισμένα προσκέφαλα. Αλλά δεν χρειάζεται να πετάξετε αυτά τα αντικείμενα εάν έχουν γίνει κλισέ. Οι τάσεις διακόσμησης τείνουν να επανέρχονται. Απλώς αγοράστε πρωτότυπα κομμάτια που ταιριάζουν στο δικό σας γούστο και όχι στις τάσεις της μόδας.

Ακολουθώντας τους κανόνες διακόσμησης

© Depositphotos

Η τήρηση αυστηρών κανόνων είναι επίσης κλισέ. Διακοσμήστε το σπίτι σας σύμφωνα με το γούστο σας και την αίσθηση άνεσης και όχι για χάρη μιας φωτογραφίας σε ένα περιοδικό.

Δείτε επίσης ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Αυτά τα Μυστικά κανένας διακοσμητής δεν θα στα πει

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

14 Έξυπνοι Τρόποι Επαναχρησιμοποίησης Αλλαξιέρας

14 Έξυπνοι Τρόποι Επαναχρησιμοποίησης Αλλαξιέρας

15 Ασυνήθιστες Χρήσεις Κρίκων Κουρτίνας Ντους

15 Ασυνήθιστες Χρήσεις Κρίκων Κουρτίνας Ντους