in , , , , , ,

11 Ιδέες Διακόσμησης που θα Είναι Άχρηστες στο Μέλλον

11 Ιδέες Διακόσμησης που θα Είναι Άχρηστες στο Μέλλον
11 Ιδέες Διακόσμησης που θα Είναι Άχρηστες στο Μέλλον

Ο καθένας προσπαθεί να κάνει το σπίτι του όχι μόνο άνετο, αλλά και όμορφο. Πολλές διαφημίσεις και ιστότοποι στο διαδίκτυο, διαφημιστικές πινακίδες, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές μας παρέχουν πολλές ιδέες για το πώς να σχεδιάσουμε την κατοικία μας. Δυστυχώς, ορισμένες αποδεικνύονται άχρηστες από πρακτική άποψη και μπορεί να απογοητευτείτε για τη σπατάλη χρόνου και χρήματος. 12 Σχεδιαστικά Λάθη που Καταστρέφουν την Άνεση του Σπιτιού

Πέτρινος νεροχύτης με επίπεδο πάτο

© murtenfindthebird / Reddit

Πράγματι, αυτός ο τύπος νεροχύτη φαίνεται όμορφος και μοντέρνος, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα το οποίο οι άνθρωποι μαθαίνουν μετά από λίγο. Είναι αρκετά δύσκολο να διατηρηθεί καθαρός λόγω του επίπεδου πάτου, το νερό δεν αποστραγγίζεται εντελώς και μια μικρή ποσότητα παραμένει, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αλάτων. Επιπλέον, ο καθαρισμός των υπολειμμάτων από τις γωνίες του νεροχύτη δεν είναι πάντα εύκολος. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα στην ομορφιά και την πρακτικότητα.

Χαλιά στην είσοδο

© depositphotos

Συχνά βλέπουμε χαλιά στο πάτωμα στις εισόδους σπιτιών στις ταινίες ή στις τηλεοπτικές εκπομπές. Φαίνονται πάντα καθαρά. Όμως, δεν έχουν όλες οι χώρες εξαιρετικά καθαρούς δρόμους και αν έχει απομείνει βρωμιά στα παπουτσιών σας, το να έχετε χαλί στην είσοδο δεν είναι ότι καλύτερο. Επιπλέον, εάν υπάρχουν κατοικίδια ζώα στο σπίτι που πρέπει να βγουν έξω , ένας μεγάλος αριθμός επικίνδυνων βακτηρίων που μεταφέρονται από τα πόδια τους μπορούν να συσσωρευτούν στο χαλί. Επομένως, φαίνεται μόνο όμορφο στη μεγάλη οθόνη και δεν φαίνεται να απαιτεί τακτικό καθαρισμό, αλλά στην πραγματικότητα, πρέπει να καθαρίζεται κάθε μια ή δυο εβδομάδες. Είναι κρίμα που οι άνθρωποι το συνειδητοποιούν μόνο όταν έχουν ήδη αρχίσει να το χρησιμοποιούν.

Ανοιχτόχρωμοι αρμοί μεταξύ πλακιδίων στο μπάνιο

© depositphotos

Ένα ανοιχτόχρωμο μπάνιο φαίνεται πάντα όμορφο στις φωτογραφίες, ειδικά όταν το δάπεδο είναι λευκό. Ωστόσο, λόγω της σταθερής υγρασίας και του νερού, οι αρμοί μεταξύ των πλακιδίων αρχίζουν να σκουραίνουν, καθώς σχηματίζονται άλατα και μούχλα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο σκούρο κονίαμα για να διατηρήσετε το μπάνιο σας όμορφο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Γυάλινο τραπέζι στην κουζίνα

© curiousjdoe / reddit

Ένα γυάλινο τραπέζι φαίνεται κομψό καθώς αφήνει το φως να περάσει. Αλλά ταυτόχρονα, δακτυλικά αποτυπώματα, σκόνη και λεκέδες είναι ορατά στην επιφάνειά του. Είναι απίθανο να μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα κανονικό πανί. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά καθαριστικά και πανάκι μικροϊνών ή να τοποθετήσετε ένα τραπεζομάντιλο. Οπότε η ιδέα να αγοράσετε ένα γυάλινο τραπέζι καθίσταται άσκοπη.

Χώρος πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας

© depositphotos, © jafo / reddit

Ο άδειος χώρος πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας είναι στην πραγματικότητα άχρηστος. Γι’ αυτό το να φτιάξετε τα ντουλάπια αρκετά ψηλά ώστε να ακουμπάνε στο ταβάνι είναι καλύτερη ιδέα. Όχι μόνο θα μεγαλώσετε οπτικά το ύψος της κουζίνας, αλλά θα γλιτώσετε και τον κόπο να καθαρίσετε δυσπρόσιτα σημεία. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι είναι σημαντικό να αφήσετε λίγο χώρο ανάμεσα στο άνοιγμα των ντουλαπιών και το φωτισμό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 16 Συνηθισμένα Λάθη στη Διακόσμηση του Καθιστικού

Ανοιχτά ράφια

© depositphotos

Όταν δεν υπάρχει πάρα πολύ αποθηκευτικός χώρος, καταλήγουμε να τοποθετούμε πολλά ράφια για τα πράγματα μας. Με την πρώτη ματιά μπορεί να είναι βολικό και όμορφο και να ταιριάζει στη διακόσμηση. Αλλά όταν έρθει η ώρα για καθαριότητά, μετατρέπονται σε πρόβλημα λόγω της τεράστιας ποσότητας σκόνης που συσσωρεύεται σε αυτά.

Μπανιέρα με υδρομασάζ

© depositphotos

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα άτομο που δεν έχει ονειρευτεί ποτέ τζακούζι στο σπίτι. Μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος ενώ μουλιάζετε σε ζεστό νερό μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Αλλά με την πάροδο του χρόνου, αποδεικνύεται ότι τα συστήματα στην μπανιέρα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και καθαρισμός καθώς συσσωρεύονται άλατα και μούχλα.

Μεταξωτά κλινοσκεπάσματα

© depositphotos

Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι τα μεταξωτά κλινοσκεπάσματα είναι σημάδι πολυτέλειας και εξαιρετικού γούστου. Στοιχηματίζουμε ότι έχετε σκεφτεί να αγοράσετε ένα σετ τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Οι ταινίες και οι σειρές δείχνουν ότι οι πλούσιοι επιλέγουν μεταξωτά όταν πρόκειται για τα κρεβάτια τους. Αλλά αυτή η επιλογή δεν είναι πρακτική, επειδή τα κλινοσκεπάσματα από μετάξι τσακίζουν και παραμένουν κρύα στην αφή. Και το κύριο μειονέκτημά τους είναι ότι είναι εξαιρετικά ολισθηρά.

Κρεβάτια με φαρδύ σκελετό

© depositphotos

Κοιμόμαστε το ένα τρίτο της ζωής μας και γι’ αυτό το κρεβάτι μας πρέπει να επιλέγεται προσεκτικά και υπεύθυνα. Πρόσφατα, εν μέρει χάρη στις διαφημίσεις, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να επιλέγουν κρεβάτια με φαρδύ σκελετό, επειδή φαίνονται ασυνήθιστα και κομψά. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά άβολα στο να ξαπλώνετε και να σηκώνεστε.

Ντουλάπες με μεγάλους καθρέφτες

© depositphotos

Οι ντουλάπες με μεγάλες πόρτες καθρέφτη είναι μια αρκετά δημοφιλής λύση που βοηθά στην οπτική διεύρυνση του δωματίου. Ωστόσο, αυτό το οπτικό τέχνασμα έχει και τα μειονεκτήματά του. Αποτυπώματα και σκόνη θα είναι πολύ ορατά σε αυτή τη μεγάλη επιφάνεια. Ακόμα και ο καθαρισμός αρκετές φορές την εβδομάδα δεν θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον, οι καθρέφτες πόρτες είναι αρκετά δαπανηρές.

Μαύρος γυαλιστερός πέτρινος πάγκος

© meidan321 / reddit

Το “κομψό, μοντέρνο και πλούσιο” είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό όταν βλέπουμε έναν πάγκο από μαύρη πέτρα. Γι’ αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι τον επιλέγουν. Ωστόσο, μετά από λίγο γίνεται σαφές ότι αυτή η επιλογή ήταν στην πραγματικότητα λανθασμένη επειδή κάθε σταγόνα νερού που πέφτει στην επιφάνεια και στεγνώνει αφήνει γραμμές και λεκέδες. Σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να πλένετε συνεχώς και να σκουπίζετε την περιοχή γύρω από το νεροχύτη.

Δείτε επίσης Διακοσμητές Μοιράζονται 10 Λάθη στη Διακόσμηση Υπνοδωματίου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Καθρέφτης από Κονσερβοκούτια

DIY Καθρέφτης από Κονσερβοκούτια

12 Κόλπα για Ευκολότερη Καθημερινότητα

12 Κόλπα για Ευκολότερη Καθημερινότητα