in , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Κοιμάστε Χωρίς Μαξιλάρι

Τα πρώτα μαξιλάρια που γνωρίζουμε χρονολογούνται από την Αρχαία Μεσοποταμία. Κατασκευάστηκαν από πέτρα, και μόνο πλούσιοι άνθρωποι μπορούσαν να τα αντέξουν οικονομικά. Σε αντίθεση με τα αρχαία πέτρινα μαξιλάρια, αυτά που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι μαλακά και αφράτα, και πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να κοιμηθούν χωρίς να αγκαλιάσουν ένα μεγάλο άνετο μαξιλάρι. Στην πραγματικότητα, ο ύπνος με ένα μαξιλάρι μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστείτε, καθώς μπορεί να επηρεάσει το σώμα και τη διάθεσή σας. Ο ύπνος χωρίς αυτό έχει πολλά οφέλη για την υγεία και σας παρουσιάζουμε κάποια από αυτά. Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Τρώτε Κρεμμύδια πιο Συχνά

Αποτρέπει τον πόνο στην πλάτη.

© Bright Side / YouTube

Πολλά μαξιλάρια μπορεί να οδηγήσουν σε αφύσικη θέση ύπνου και η υποστήριξη που παρέχουν δεν διαρκεί πολύ. Αν και το ίδιο το μαξιλάρι δεν θα προκαλέσει πόνο στην πλάτη, μπορεί να επιδεινώσει πολλά από τα υποκείμενα συμπτώματα. Όταν κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι, η σπονδυλική στήλη μπορεί να ξεκουραστεί και το σώμα είναι στη φυσική του θέση.

Βοηθά στην αντιμετώπιση του πόνου στον αυχένα.

© depositphotos.com

Τα περισσότερα μαξιλάρια δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε στη σωστή θέση και ακόμη και να χειροτερέψουν την στάση του ύπνου. Η καμψη του λαιμού με οποιονδήποτε τρόπο για μεγάλο χρονικό διάστημα θα σας κάνει να νιώσετε άβολα και τα μαξιλάρια που είναι πολύ σκληρά ή πολύ μαλακά μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο στον αυχένα.

Καταπολεμά τους πονοκεφάλους.

© Depositphotos.com

Εάν ξυπνάτε με πονοκέφαλο ή ζαλίζεστε, το μαξιλάρι μπορεί να φταίει. Τα μαξιλάρια που είναι πολύ ψηλά καμπυλώνουν το κεφάλι και το λαιμό προς τα εμπρός και προσθέτουν περισσότερη ένταση στους μυς του αυχένα. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο το πρωί μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι.

Μπορεί να ανακουφίσει το άγχος.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν το μαξιλάρι δεν σας βολεύει τη νύχτα, μπορεί να καταλήξετε να το πετάξετε και να συνεχίσετε τον ύπνο σας. Όσο περισσότερες διαταραχές ύπνου έχετε, τόσο λιγότερο χρόνο έχει το σώμα σας για πολλές σημαντικές λειτουργίες που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η συνεχής στέρηση ύπνου μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και το μυαλό σας και θα αναγκάσει το σώμα σας να απελευθερώσει περισσότερες ορμόνες άγχους κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Να τι θα συμβεί εάν βάλετε ένα κομμένο λεμόνι δίπλα σας πριν κοιμηθείτε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποτρέπει την ακμή του προσώπου.

© Bright Side / YouTube

Το δέρμα θα σας ευχαριστήσει που ξεφορτωθήκατε το μαξιλάρι σας. Το πρόσωπο συνήθως πιέζεται στο μαξιλάρι τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πιθανότατα να μην πλένετε τη μαξιλαροθήκη σας κάθε μέρα και έτσι μαζεύει σκόνη, λάδι και νεκρά κύτταρα δέρματος. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε ακμή, φλεγμονή και πρόωρες ρυτίδες.

Μπορεί να είναι καλό για τα μαλλιά σας.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν ξυπνάτε το πρωί με ξηρά και μπερδεμένα μαλλιά, ίσως πρέπει να αφήσετε το μαξιλάρι σας για χάρη των μαλλιών σας. Όταν στριφογυρίζετε τη νύχτα, τα μαλλιά σας τρίβονται πάνω στη μαξιλαροθήκη, με αποτέλεσμα να σπάζουν. Οι μαξιλαροθήκες μπορούν επίσης να απορροφήσουν τα λάδια από τα μαλλιά σας, αφήνοντάς τα στεγνά και εύθραυστα.

Αποποίηση ευθυνών: Να θυμάστε ότι αυτό το άρθρο εξυπηρετεί μόνο ενημερωτικούς σκοπούς. Για να λάβετε επαγγελματικές συμβουλές και διάγνωση, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε Εντελώς το Αλάτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Συμβουλές για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας ΕΥΚΟΛΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

7 Συμβουλές για να Ανανεώσετε το Σπίτι σας ΕΥΚΟΛΑ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!

15 Απλά Σπιτικά Κόλπα για την Καθημερινότητα