in , , ,

8 Βασικά Λάθη στην Φροντίδα των Δοντιών

8 Βασικά Λάθη στην Φροντίδα των Δοντιών

Όλοι βουρτσίζουμε τα δόντια μας τουλάχιστον μία ή δύο φορές την ημέρα. Στην πραγματικότητα, το βούρτσισμα των δοντιών μόνο το πρωί και το βράδυ απέχει πολύ από το να είναι αρκετό για ένα τέλειο και υγιές χαμόγελο. Δείτε 8 βασικά λάθη στην φροντίδα των δοντιών και πως να διατηρήσετε το χαμόγελό σας υγιές και όμορφο για πολλά ακόμη χρόνια. Πότε Πρέπει να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας το Πρωί

Πιέζετε την οδοντόβουρτσα πολύ σκληρά ενώ βουρτσίζετε τα δόντια.

© depositphotos, © depositphotos, © depositphotos

Όταν πιέζετε την οδοντόβουρτσα πολύ σκληρά, οι τρίχες της λυγίζουν και δεν καθαρίζουν σωστά τα δόντια. Επιπλέον, μπορεί να προκληθεί βλάβη στα ούλα.

Δεν δίνετε προσοχή σε ότι τρώτε.

© depositphotos, © depositphotos

Όλοι γνωρίζουν ότι η κατανάλωση πάρα πολλών γλυκών μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα. Ωστόσο, για να διατηρηθούν τα δόντια υγιή, πρέπει να καταναλώνονται τροφές που περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο και φθόριο.

Τροφές που περιέχουν ασβέστιο:
γαλακτοκομικά προϊόντα
φλούδες φρούτων και λαχανικών
ψάρια
φασόλια

Τροφές που περιέχουν φωσφόρο:
ψάρια
σιτηρά
ξηροί καρποί
φακές

Συνήθως προσλαμβάνουμε την απαραίτητη καθημερινή δόση φθορίου με το νερό. Ωστόσο, εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου το νερό έχει χαμηλή συγκέντρωση φθορίου, θα πρέπει να τρώτε περισσότερες τροφές που περιέχουν φθόριο, όπως γάλα, αλάτι κ.λπ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν χρησιμοποιείτε πρόσθετες συσκευές καθαρισμού δοντιών.

© depositphotos, © depositphotos

Δεν έχει σημασία πόσο σκληρές είναι οι τρίχες της οδοντόβουρτσας καθώς δεν μπορούν να αφαιρέσουν εντελώς τις εναποθέσεις στα δόντια. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζετε τα κενά μεταξύ των δοντιών με οδοντικό νήμα. Εάν τα κενά είναι αρκετά μεγάλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεσοδόντιο βουρτσάκι. Για την εξόντωση των βακτηρίων, ξεπλύνετε το στόμα με στοματικό διάλυμα.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα σύστημα καθαρισμού ούλων με εκτόξευση νερού. Είναι σαν ντους για τα δόντια και τα ούλα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μετά από κάθε βούρτσισμα.

Δεν φροντίζετε τα ούλα.

© depositphotos

Εάν τα ούλα είναι αδύναμα και δεν έχουν αρκετή παροχή αίματος, μπορεί να προκληθεί περιοδοντίτιδα. Με αυτήν την ασθένεια, τα ούλα αιμορραγούν, κάνουν φλεγμονή, μαλακώνουν και υποχωρούν. Και τελικά μπορείτε να χάσετε τα δόντια σας.

Για να δυναμώσετε τα ούλα, πρέπει να κάνετε μασάζ με την οδοντόβουρτσα ή το δάχτυλο με κυκλικές κινήσεις. Φάτε στερεές τροφές και μασάτε καλά. Μπορείτε επίσης να ξεπλύνετε το στόμα σας με φλοιό βελανιδιάς, φασκόμηλο ή διάλυμα αλατιού.

Ούλα που ματώνουν: 6 φυσικές θεραπείες για το πρόβλημα των ευαίσθητων ούλων και των χαλαρών δοντιών

Εάν τα ούλα σας έχουν την τάση να αιμορραγούν, επισκεφθείτε έναν οδοντίατρο. Θα συνταγογραφήσει συγκεκριμένα φάρμακα για την ενίσχυση των ούλων σας.

Δεν αφαιρείτε την πέτρα στα δόντια.

© depositphotos

Η πέτρα προκαλείται από τα ανόργανα συστατικά του σάλιου και των τροφών που συσσωρεύονται στην πλάκα γύρω από τα δόντια. Έχει κιτρινωπό-καφέ χρώμα και δεν μπορεί να αφαιρεθεί με οδοντόβουρτσα. Η οδοντική πλάκα και η πέτρα προκαλούν περιοδοντική νόσο, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής του οστού που περιβάλλει τα δόντια. Μπορεί να γίνει τόσο σκληρή όσο μια πέτρα και αφαιρείται μόνο από έναν οδοντίατρο με ειδικά εργαλεία.

Κάντε οδοντικό καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας συμβουλεύσει σχετικά με τη σωστή συχνότητα ανάλογα με την κατάσταση των δοντιών σας.

Θεωρείτε ότι είστε πολύ μεγάλοι για οδοντικά στηρίγματα.

© depositphotos, © depositphotos

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν τα φτιάξουν τα δόντια τους μόνο κατά την εφηβεία. Όταν είναι ενήλικες, πιστεύουν ότι είναι πολύ αργά να φορέσουν οδοντικά στηρίγματα. Αλλά αυτό είναι λάθος. Ένα όμορφο χαμόγελο δεν είναι ο κύριος λόγος για να το κάνετε. Εάν έχετε πρόβλημα με στραβά δόντια, μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και πέσιμο των δοντιών.

Μασάτε μόνο στη μία πλευρά του στόματος.

© depositphotos

Το μάσημα έχει ιδιότητες αυτοκαθαρισμού. Έτσι, εάν μασάτε μόνο στη μία πλευρά του στόματος, μπορεί να οδηγήσει σε τερηδόνα και σάπισμα από την πλευρά που συνήθως δεν χρησιμοποιείτε.

Εκτός από αυτό, το μάσημα από τη μία πλευρά του στόματος προκαλεί δυνατούς μυς σε αυτήν την πλευρά. Οι μύες σε κάθε πλευρά του προσώπου θα γίνουν ασύμμετροι και μπορει να οδηγήσει σε πόνο ακόμη και προβλήματα ακοής.

Δώστε προσοχή όταν τρώτε και προσπαθήστε να μασάτε το φαγητό και στις δύο πλευρές του στόματος. Μην ξεχάσετε να τρώτε στερεές τροφές, όπως φρούτα και λαχανικά. Θα κάνει τα δόντια σας πιο δυνατά.

Δεν διδάσκετε τα παιδιά να φροντίζουν σωστά τα δόντια τους.

© depositphotos

Μερικοί γονείς πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται τα παιδιά να φροντίζουν σωστά τα πρώτα τους δόντια επειδή είναι προσωρινά. Αλλά ένα παιδί πρέπει να γνωρίζει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος γιατί τα δόντια θα αλλάξουν αλλά η συνήθεια θα παραμείνει. Η διαδικασία βουρτσίσματος θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 3 λεπτά και η οδοντόβουρτσα πρέπει να κινείται πάνω-κάτω.

Το σμάλτο των μόνιμων δοντιών των παιδιών δεν είναι τόσο ισχυρό όσο των δοντιών των ενηλίκων. Και οι αυλακώσεις (σχισμές) στα δόντια τους είναι βαθύτερες, γι’ αυτό τα υπολείμματα των τροφών δεν είναι τόσο εύκολο να καθαριστούν. Διδάξτε στο παιδί σας να βουρτσίζει τα δόντια του προσεκτικά. Ίσως αξίζει να ακολουθήσετε τη διαδικασία σφράγισης ρωγμών (μια συγκεκριμένη οδοντιατρική θεραπεία που αποσκοπεί στην πρόληψη της φθοράς των δοντιών).

Δείτε ακόμη 6 Αποτελεσματικοί Φυσικοί Τρόποι Αφαίρεσης Οδοντικής Πλάκας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

17 Μοναδικές Ιδέες για το Μπάνιο

παλιά έπιπλα,αναπαλαιώση επίπλων,

15 Ιδέες να Μετατρέψετε Παλιά Έπιπλα σε καινούργια! Από σκουπίδια σε θησαυρούς!