in , , , ,

15 Συνήθειες που κάνουμε καθημερινά και Μπορούν να Βλάψουν την Εμφάνισή μας

15 Συνήθειες που κάνουμε καθημερινά και Μπορούν να Βλάψουν την Εμφάνισή μας
15 Συνήθειες που κάνουμε καθημερινά και Μπορούν να Βλάψουν την Εμφάνισή μας

Ο τρόπος που φαινόμαστε μια συγκεκριμένη ηλικία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γενετική. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Μπορούμε να επηρεάσουμε σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης οι ίδιοι. Υπάρχουν μερικές φαινομενικά αβλαβείς συνήθειες που κλέβουν τη νιότη μας.

Οι 9 Καλύτερες Συμβουλές Μακιγιάζ για Τέλεια Φυσική Εμφάνιση

Η αλογοουρά είναι το αγαπημένο σας χτένισμα

15 Συνήθειες που κάνουμε καθημερινά και Μπορούν να Βλάψουν την Εμφάνισή μας
© Castle Rock Entertainment

Όταν τραβάτε τα μαλλιά σας σφιχτά στις ρίζες, μπορεί να οδηγήσει σε υποχώρηση της γραμμής μαλλιών και φαλάκρα στο μέλλον. Για να σώσετε τα μαλλιά σας, είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε την αλογοουρά με πιο χαλαρά στυλ.

Πίνετε πολύ γάλα

© IFC Films

Φυσικά, κανείς δεν λέει ότι πρέπει να απορρίψετε εντελώς το γάλα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τις δυσάρεστες συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσής του. Το γάλα περιέχει ανδρογόνα που προκαλούν μια πιο ενεργή λειτουργία των ελαιογόνων αδένων. Ως αποτέλεσμα, παράγει περισσότερο σμήγμα, το οποίο φράζει τους πόρους και κάνει το δέρμα να φαίνεται λιπαρό και κουρασμένο.

Βάζετε αντηλιακό μόνο στο πρόσωπό σας

© MGM

Πολλές γυναίκες έχουν ήδη συνηθίσει να βάζουν αντηλιακά όλο το χρόνο, αλλά ξεχνούν τα χέρια τους. Εν τω μεταξύ, τα χέρια είναι τα πιο ευαίσθητα στη γήρανση και την απώλεια λίπους, γεγονός που καθιστά τις φλέβες πιο ορατές. Επιπλέον, οι ακτίνες UV καλύπτουν το δέρμα του χεριού με κηλίδες γήρατος και ρυτίδες. Μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό στα χέρια σας, ειδικά εάν οδηγείτε. Και θυμηθείτε να το χρησιμοποιείτε το καλοκαίρι, ειδικά στην περιοχή του λαιμού και του στήθους.

Σας αρέσει να κάθεστε με τα πόδια σταυρωμένα

© GK Films

Οι κιρσοί στα πόδια είναι άμεσο αποτέλεσμα της συμπίεσης των αιμοφόρων αγγείων και κυκλοφορικών διαταραχών. Παρεμπιπτόντως, η στάση “σταυρωμένα πόδια” προκαλεί στασιμότητα αίματος στην πυελική περιοχή, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τις γυναίκες και εξαιρετικά επιβλαβής για τις έγκυες. Δεν είναι εύκολο να ελέγξετε τον εαυτό σας, αλλά μπορείτε να αγοράσετε μια άνετη καρέκλα υπολογιστή και να συνηθίσετε να βάζετε τα πόδια σας σε ένα σκαμπό όταν κάθεστε ή στο χέρι ενός καναπέ όταν ξαπλώνετε στο σπίτι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα

© mgm

Αυτό κάνει τα άκρα των μαλλιών να σπανέ και είναι ένα κοινό λάθος στη φροντίδα των μαλλιών. Για να αποφύγετε επιπλέον φθορά, πρώτα στεγνώστε τα μαλλιά σας λίγο με μια πετσέτα (μην τα τρίψετε), στη συνέχεια στεγνώνεστε τα με πιστολάκι και μόνο μετά από αυτό θα πρέπει να τα βουρτσίσετε.

Βγάζετε τα φρύδια σας πριν βάλετε μακιγιάζ

© Happy Madison Productions

Εάν αποφασίσετε να διαμορφώσετε τα φρύδια σας με τσιμπιδάκι, κάντε το βράδυ μετά το πλύσιμο του προσώπου σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τον κίνδυνο εισόδου βακτηρίων και θα αποφύγετε τον ερεθισμό γύρω από τα φρύδια, τον οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να κρύψετε με ένα κονσίλερ.

10 γυναίκες έκοψαν τα μαλλιά τους και απέδειξαν ότι ένα κούρεμα μπορεί να αλλάξει όλη μας την εμφάνιση

Χρησιμοποιείτε εργαλεία μαλλιών στην υψηλότερη θερμοκρασία

© 20th Century Fox

Όταν τα μαλλιά εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες (είτε πρόκειται για πιστολάκι μαλλιών, σίδερο κατσαρώματος ή ισιωτική), δημιουργείτε μικροσκοπικές φυσαλίδες μέσα στον κορμό της τρίχας. Αυτές οι φυσαλίδες κάνουν τα μαλλιά στεγνά και εύθραυστα. Για να το αποφύγετε αυτό, κρατήστε το εργαλείο σε απόσταση 15 εκατοστών από τα μαλλιά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σπρέι μαλλιών για προστασία από τη θερμότητα και ρυθμίστε τη θερμοκρασία σε μέτρια.

Σας αρέσει να τρίβετε τα μάτια σας

© Nordisk Film

Αυτή η κακή συνήθεια βλάπτει τις βλεφαρίδες σας: γίνονται εύθραυστες και πέφτουν. Μπορείτε επίσης να βλάψετε το δέρμα κάτω από τα μάτια. Γίνεται κόκκινο και σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένοι. Αντικαταστήστε το τρίψιμο των ματιών με τη μέθοδο “20-20-20”: κοιτάξτε μακριά για 20 δευτερόλεπτα κάθε είκοσι λεπτά.

Έχετε μνησικακίες

© Universal Studios

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Behavioral Medicine το 2005 έδειξε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ συγχώρεσης και σωματικής υγείας. Και αν δεν μπορείτε να σταματήσετε να έχετε μνησικακίες, μπορούν να προσθέσουν μερικά επιπλέον χρόνια στην εμφάνισή σας. Το γεγονός είναι ότι, η ορμόνη του στρες (κορτιζόλη) συσσωρεύεται στο σώμα σας. Προωθεί την αύξηση βάρους, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ως αποτέλεσμα, αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη.

Έχετε τη συνήθεια να αγγίζετε το πρόσωπό σας

© Mediapro

Δεν το καταλαβαίνετε όταν τοποθετείτε το χέρι σας στο μάγουλό σας, ξύνετε τη μύτη σας και τρίβετε το πηγούνι σας. Αυτό όμως κάνει διπλή ζημιά: το συνεχές τέντωμα του δέρματος οδηγεί σε πρώιμες ρυτίδες και αν το κάνετε με βρώμικα χέρια μπορείτε να πάθετε μόλυνση και να γεμίσετε με ακμή. Το μόνο πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτήν τη συνήθεια είναι ο αυτοέλεγχος.

Πουδράρετε το πρόσωπό σας πολύ συχνά

© Columbia Pictures

Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας είναι να το πουδράρετε συνέχεια όταν παρατηρείτε μια λιπαρή λάμψη. Έτσι όμως φράζετε τους πόρους σας. Χρησιμοποιήστε πρώτα blotting paper. Εάν δεν βοηθήσει, τότε μπορείτε να βάλετε λίγη πούδρα.

Μεταφέρετε ολόκληρο το σύμπαν στην τσάντα σας

© 20th Century Fox

Εάν η τσάντα σας είναι γεμάτη με όλα όσα χρειάζεστε, όπως ομπρέλα, κιτ πρώτων βοηθειών, εφεδρικό ζευγάρι παπούτσια και ένα χοντρό βιβλίο, η στάση του σώματός σας μπορεί να υποφέρει. Επομένως, μην ξεχάσετε να αλλάζετε την τσάντα από χέρι σε χέρι ή να την κουβαλάτε από τον ένα ώμο στον άλλο.

Βάζετε πάρα πολύ κρέμα θρέψης

© Columbia Pictures

Ακόμη και η καλύτερη κρέμα μπορεί να βλάψει εάν τη χρησιμοποιήσετε πολύ. Μην βάζετε μια παχιά στρώση κρέμας. Το δέρμα δεν μπορεί να αναπνεύσει και έτσι μπορεί να προκληθεί πρήξιμο, μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια και ανθυγιεινό χρώμα στο προσώπου. Αφαιρέστε την υπερβολική κρέμα με ένα χαρτομάντηλο.

Τρέχετε πάρα πολύ

Mirage Enterprises

Σύμφωνα με τους γιατρούς, μια φανατική στάση απέναντι σε αυτό το είδος σωματικής δραστηριότητας μπορεί να επιταχύνει μόνο τη γήρανση του δέρματος. Εάν είναι ένα ελαφρύ πρωί τρέξιμο, τότε, φυσικά, είναι παρά πολύ χρήσιμο.

Λατρεύετε το φρέσκο χυμό

© Columbia Pictures

Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Αλλά οι χυμοί περιέχουν πάρα πολύ φρουκτόζη. Μόρια σακχάρου ταξιδεύουν μέσω της κυκλοφορίας του αίματος σε όλα τα κύτταρα του σώματός σας, δεσμευμένα με λίπη και πρωτεΐνες. Όταν η ζάχαρη συνδέεται με το κολλαγόνο (το οποίο δίνει ελαστικότητα στο δέρμα), ξεκινά μια διαδικασία γλυκοζυλίωσης, η οποία οδηγεί σε σχηματισμό ρυτίδων. Επιλέξτε το φρέσκο χυμό λάχανου! Τα πράσινα λαχανικά περιέχουν την υψηλότερη ποσότητα αντιοξειδωτικών και ψευδαργύρου, η οποία αποτρέπει τις ρυτίδες.

Μόδα και Ομορφιά: 10 λάθη που κάνουμε και χαλάμε εντελώς την εμφάνισή μας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

32 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης σε Στυλ Παραλίας

32 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης σε Στυλ Παραλίας

38 Δημιουργικές Χρήσεις για Χριστουγεννιάτικα Στολίδια

38 Δημιουργικές Χρήσεις για Χριστουγεννιάτικα Στολίδια