in , , ,

Το Ξέπλυμα των Δοντιών Μετά το Βούρτσισμα Μπορεί να Προκαλέσει Τρύπες

Το βούρτσισμα των δοντιών είναι ένα από τα τελετουργικά που επαναλαμβάνουμε περισσότερο σε όλη μας τη ζωή, τις περισσότερες φορές χωρίς καν να παρατηρούμε ότι το κάνουμε αυτόματα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτεροι (ή χειρότεροι) τρόποι να το κάνουμε. Για παράδειγμα, υπάρχουν πράγματα που κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τρύπες. Είναι τόσο φυσιολογικό να τρώμε, να βουρτσίζουμε και να ξεπλένουμε τα δόντια μας, ώστε δεν συνειδητοποιούμε καν ότι το κάνουμε λάθος!

Το φθόριο είναι η καρδιά και η ψυχή της οδοντόκρεμας.

Αυτή η καταπληκτική εφεύρεση, που χρησιμοποιείται καθημερινά, είναι ένα προϊόν που περιέχει έναν συνδυασμό συστατικών, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι το φθόριο. Προστατεύει το σμάλτο των δοντιών από βακτήρια, τα οποία προκαλούν τρύπες στα δόντια. Η χρήση οδοντόκρεμας στην οδοντιατρική σας υγιεινή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατά περίπου 25% έως 45%.

Το χρονικό διάστημα που βουρτσίζετε τα δόντια σας έχει αντίκτυπο στις τρύπες.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους για περίπου 45 έως 70 δευτερόλεπτα. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με τον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο είμαστε αναγκασμένοι να ζήσουμε. Ωστόσο, το Scottish Dental Clinical Effect Programme (SDCEP) συνιστά να βουρτσίζετε τα δόντια σας για περίπου 2 λεπτά για να αποτρέψετε την τερηδόνα και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με την στοματική υγιεινή.

Το πολύ ξέβγαλμα μπορεί να βλάψει τα δόντια σας.

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι είναι εξαιρετική ιδέα να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη οδοντόκρεμας από τα δόντια σας μετά το βούρτσισμα, το πολύ ξέπλυμα δεν είναι καλό. Σύμφωνα με τον Δρ Clement Seeballuck, Λέκτορα στην παιδιατρική οδοντιατρική κλινική στο πανεπιστήμιο του Dundee είναι καλύτερο να φτύνουμε μόνο το υπόλειμμα, καθώς η υπερβολική έκπλυση μπορεί να ξεπλύνει το φθόριο από την οδοντόκρεμα στα δόντια σας, καθιστώντας την προστασία που προσφέρει λιγότερο αποτελεσματική.

Το βούρτσισμα τη νύχτα είναι πιο σημαντικό από ό, τι νομίζετε.

Στην ίδια μελέτη, ο Δρ Seeballuk είπε επίσης ότι το βούρτσισμα των δοντιών σας τη νύχτα είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ κοιμόμαστε, δεν παράγουμε την ίδια ποσότητα σάλιου με όταν ξυπνάμε. Εξαιτίας αυτού, το στόμα μας δεν εξαλείφει τα υπολείμματα που τροφοδοτούν τα βακτήρια που προκαλούν φθορά των δοντιών. Γι’ αυτόν τον λόγο οι γιατροί συχνά συστήνουν να μην τρώμε μετά το βούρτσισμα των δοντιών μας.

Η λιγότερη ζάχαρη ισούται με λιγότερες τρύπες.

Εκτός από τη σωστή τεχνική, ο ΠΟΥ προτείνει τη μείωση της κατανάλωσης προσθέτων και ζάχαρης στα τρόφιμα σε λιγότερο από το 10% των ημερήσιων θερμίδων σας. Σύμφωνα με αυτούς, αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να φροντίσουμε καλύτερα τα δόντια μας. Συνιστάται η κατανάλωση ολόκληρων φρούτων έναντι επεξεργασμένων χυμών ή αναψυκτικών, καθώς τα βακτήρια που προκαλούν φθορά των δοντιών τρέφονται με αυτά τα σάκχαρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

πηγή φωτογραφιών:brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 γυναίκες έκοψαν τα μαλλιά τους και απέδειξαν ότι ένα κούρεμα μπορεί να αλλάξει όλη μας την εμφάνιση

Οδηγός για την Επιλογή του Καλύτερου Χρώματος Μαλλιών Ανάλογα με το Δέρμα