in ,

Για ποιο λόγο δεν πρέπει να πίνουμε καφέ πριν τις 9:30 το πρωί

Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σε σηκώσει πιο γρήγορα από το κρεβάτι από την σκέψη ότι μια κούπα λαχταριστού καφέ ή ένας freddo espresso σε περιμένει στην κουζίνα για να σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις τις μέρας. Κι όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αγαπημένη αυτή πρωινή συνήθεια είναι περισσότερο βλαβερή από ευεργετική για την υγεία!

Σύμφωνα με το Time, η κατανάλωση καφέ πριν τις 9:30 το πρωί δημιουργεί… άγχος στο σώμα!

Η κορτιζόλη – η ορμόνη του άγχους – είναι φυσικά υψηλότερη από τις 8 π.μ. έως τις 9 π.μ. Όταν πίνετε καφέ, η καφεΐνη παρεμβαίνει στα επίπεδα κορτιζόλης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη πίεση και αγωνία. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί ξεκινούν τη μέρα τους νιώθοντας άγχος!

Η καλύτερη ώρα για να απολαύσετε το καφεδάκι σας είναι μετά τις 9:30 το πρωί, όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι χαμηλότερα. Η μόνη εξαίρεση είναι αν ξυπνάτε πολύ αργότερα, εξηγεί η διαιτολόγος του Lung Health Institute, Amanda Maucere. «Ο κιρκαδικός ρυθμός έχει αποδειχθεί ότι προσαρμόζεται για να ανταποκρίνεται στις καθημερινές μας συνήθειες », εξηγεί. «Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι κάποιος που έχει τη νυχτερινή βάρδια, ο οποίος έχει αυξημένη κορτιζόλη τα βράδια που χρειάζεται να μείνει ξύπνιος. Έτσι, εάν ξυπνάτε συνήθως αργότερα το πρωί, ο κιρκαδικός ρυθμός σας έχει λογικά προσαρμόσει. Επομένως,τα επίπεδα της κορτιζόλης σας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους μόλις ξυπνάτε. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένετε πριν παραγγείλετε το καφεδάκι σας.

via viralgreece

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

DIY Διανεμητής Κρασιού Γλάστρα

Η Επιστήμη Εξηγεί Γιατί το Ταξίδι Επιστροφής Φαίνεται Συντομότερο Ακόμα κι αν Ακολουθήσουμε την Ίδια Διαδρομή