in , , , ,

9 Συμβουλές για να Χάσετε το Επίμονο Λίπος της Κοιλιάς

Όταν ξεκινάτε διατροφή, μπορεί να πέσετε θύματα μερικών δημοφιλών μύθων. Επιλογή προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, αποφυγή αρτοσκευασμάτων και κατανάλωση μιας τεράστιας ποσότητας «υγιεινού» γιαουρτιού. Όλα αυτά τα πράγματα μας κάνουν να αισθανόμαστε μόνιμα πεινασμένοι, αλλά το μαξιλάρι λίπους γύρω από τη μέση μας παραμένει στο ίδιο μέρος. Δεν είναι απαραίτητο να λιμοκτονήσετε ή να μετράτε ατέλειωτα τις θερμίδες. Ανακαλύψαμε ορισμένες επιστημονικά αποδεδειγμένες συμβουλές διατροφής που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το σώμα σας χωρίς όλα τα ατελείωτα βασανιστήρια και θυσίες.

Πρήξιμο κοιλιάς: Ο εύκολος τρόπος για ξεφουσκώσετε και να διώξετε το περιττό λίπος μέσα σε 3 ημέρες

Επιλέξτε αρτοσκευάσματα από αλεύρι καρύδας.

brightside

Το πιο οδυνηρό πράγμα για την έναρξη μιας διατροφής είναι η αποφυγή κουλουριών, ψωμιού και κέικ. Ωστόσο, δεν είναι το ίδιο το κουλούρι που μπορεί να συσσωρεύσει λίπος στην κοιλιά αλλά ο τύπος του αλευριού από το οποίο είναι φτιαγμένο. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι αλευριού που δεν βασίζονται σε κόκκους, όπως αλεύρι καρύδας, αλεύρι κινόα και αλεύρι φαγόπυρου.

Το αλεύρι καρύδας είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που μεταβολίζονται διαφορετικά από τα άλλα λίπη και ένα από τα οφέλη του είναι ότι μειώνει την πείνα και την όρεξη, διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα σταθερό και εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα. Το αλεύρι κινόα και το αλεύρι φαγόπυρου είναι απαλλαγμένα από κορεσμένα λίπη, τα οποία βοηθούν στον έλεγχο της υπερβολικής κατανάλωσης και διευκολύνουν την υγιή πέψη.

Έχεις πάχος στην κοιλιά; 5 Κίνδυνοι από το Κοιλιακό Λίπος!

Το σκόρδο μπορεί να είναι δύσοσμο αλλά είναι ο καλύτερος φίλος της κοιλιά σας.

brightside

Το σκόρδο μπορεί να μην είναι καλή ιδέα πριν ή κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού δείπνου, ωστόσο, μπορεί να κάνει θαύματα στην κοιλιά σας. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η προσθήκη σκόρδου στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει το μέγεθος της κοιλιάς σας, αρκεί να μαγειρεύεται σωστά. Ωστόσο, δεν πρέπει να περιμένετε ότι το σκόρδο θα επηρεάσει το συνολικό βάρος σας ή τον δείκτη μάζας σώματος, όπως προτείνουν ορισμένοι μύθοι. Η κύρια αποστολή του είναι να διαμορφώσει τη μέση σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο κουρκουμάς θα καρυκεύσει το φαγητό σας και θα σας βοηθήσει να παραμείνετε σε φόρμα.

brightside

Ο κουρκουμάς μπορεί να βρεθεί σε πολλές συνταγές από όλο τον κόσμο. Αλλά αυτή η καφέ-πορτοκαλί σκόνη έχει μαγικό αποτέλεσμα όσον αφορά την καύση θερμίδων και βοηθά να κλείσετε αυτά τα κοκαλιάρικα τζιν που πλέον να χωράτε. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το σωματικό βάρος και αναδιαμορφώνει την κοιλιά των ατόμων που πάσχουν από υπερβολικό βάρος. Απλώς προσθέστε το στο κοτόπουλο ή τη σούπα σας και θα έχετε ένα γεύμα εγκεκριμένο από διαιτολόγο.

Διαλέξτε λάχανο τουρσί αντί για ωμό.

brightside

Το λάχανο τουρσί περιέχει περισσότερα γαλακτοβακτήρια από το γιαούρτι. Μια με δυο μπουκιές κάθε δύο μέρες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη πολλών χρόνιων παθήσεων του πεπτικού συστήματος, στη μείωση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα και στην πρόληψη της συσσώρευσης λίπους. Επιπλέον, μπορεί ακόμη και να βελτιώσει την ψυχική σας υγεία και να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη, σύμφωνα με μια μελέτη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε λάχανο τουρσί, το οποίο δεν περιέχει ξύδι, για να απολαύσετε όλα τα οφέλη αυτού του πολύτιμου φαγητού.

Φάτε shirataki νουντλς αντί για ζυμαρικά.

brightside

Τα shirataki νουντλς είναι ιαπωνικά τρόφιμα που αποτελούνται από ίνες konjac (γλυκομανάνη) και νερό, γεγονός που τα καθιστά χωρίς λιπαρά και φιλικά προς τη διατροφή. Ένα από τα αποτελέσματά τους είναι η πρόληψη της υπερκατανάλωσης τροφής, καθώς προκαλούν γρήγορη αίσθηση κορεσμού και επίσης αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι βοηθούν στη μείωση του σωματικού βάρους και η επίδρασή τους μπορεί να διεγείρει ταχύτερη επούλωση πληγών.

Το σεϊτάν είναι μια νόστιμη φυτική πηγή πρωτεϊνών.

© princessgymrat / Imgur

Είναι ένα δημοφιλές vegan προϊόν που συνιστάται από επιστήμονες και διατροφολόγους για την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και την ανεκτίμητη διαιτολογική του αξία. Μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους: ψητό στο φούρνο, στη σχάρα, με μπαχαρικά, ζεστό ή κρύο.

Επιλέξτε το σωστό γιαούρτι.

brightside

Οι διαιτολόγοι από όλο τον κόσμο ισχυρίζονται ότι τα προβιοτικά τρόφιμα (όπως γιαούρτι ή κεφίρ) βοηθούν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς και στον έλεγχο του σωματικού βάρους. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ένας συγκεκριμένος τύπος βακτηρίων, το οποίο προστίθεται στο γιαούρτι, μπορεί πραγματικά να σας προσθέσει λίπος και όχι να το χάσετε. Τα βακτήρια επισημαίνονται ως L. acidophilus στο μπουκάλι γιαουρτιού και γι’ αυτό είναι σημαντικό να κοιτάτε τις ετικέτες ενώ αγοράζετε γιαούρτι ή κεφίρ. Συνιστάται να επιλέγετε το συστατικό Lactobacillus gasseri, καθώς αυτό το βακτήριο βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας και δρα ως πραγματικό προβιοτικό για το πεπτικό σύστημα.

Αποφύγετε τα προϊόντα με χαμηλά λιπαρά στα σούπερ μάρκετ.

© AFP/EAST NEWS© Adele / Instagram

Ξεκινώντας μια δίαιτα, το πρώτο πράγμα που πιθανότατα κάνουμε είναι να μειώσουμε τα λίπη που τρώμε. Έτσι, τα «χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά» τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ μπορεί να φαίνονται ιδιαίτερα δελεαστικά και πολλά υποσχόμενα. Ωστόσο, είναι ακόμη πιο επιβλαβή από τα κανονικά λιπαρά τρόφιμα, καθώς περιέχουν τροποποιημένα λίπη και περισσότερη ζάχαρη. Επιπλέον, η μη κατανάλωση λιπών σε μια δίαιτα μπορεί να κάνει το λίπος της κοιλιάς σας να παραμείνει ενώ η αποφυγή υδατανθράκων μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.

Περιορίστε την κατανάλωση ηλιελαίου.

brightside

Το ηλιέλαιο περιέχει ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστά για τον τεράστιο ρόλο τους στην προσθήκη επιπλέον κιλών στο σώμα μας, ειδικά εάν το χρησιμοποιείται υπερβολικά. Οι διατροφολόγοι συνιστούν τη διατήρηση της ισορροπίας των ωμέγα-6 προσθέτοντας τα ωμέγα-3 στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σας. Αυτή η ισορροπία διατηρείται χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο ως το κύριο μαγειρικό λάδι και χρησιμοποιώντας το ηλιέλαιο στο ελάχιστο.

Όμορφια: 5 Νόστιμα Αφεψήματα για να Απαλλαγείτε από το Λίπος της Κοιλιάς

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Τρόποι για να Ελέγξετε Γρήγορα εάν Υπάρχει Κρυφή Κάμερα στο Δοκιμαστήριο Ρούχων

10 Τρόποι για να Καταστρέψετε την Κουζίνα σας