in , , ,

Οι Ειδικοί Μοιράζονται 6 Βήματα για το Πώς να Σταματήσετε Οποιαδήποτε Κακή Συνήθεια

Κάθε κακή συνήθεια μπορεί να σταματήσει, λένε οι ψυχολόγοι. Και ακούγεται πολύ ελπιδοφόρο και εμπνευσμένο, αλλά μπορεί να αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε αυτήν την αρχική αλλαγή. Ή ακόμα καλύτερα, πώς να μην τα παρατήσετε ενώ βρίσκεστε στη μέση της προσπάθειας;

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

brightside

Όσο πιο ειλικρινείς είστε με τον εαυτό σας για την κακή σας συνήθεια, τόσο πιο πιθανό θα την σταματήσετε, λένε οι ψυχολόγοι. Άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς μπορούν να χρησιμεύσουν ως καθρέφτης και να σας πουν σχετικά με το εάν έχετε πρόβλημα ή όχι. Εάν κάποιος λέει συνεχώς ότι κουνάτε το κεφάλι σας όλη την ώρα, ίσως είναι ένα σημάδι ότι έχετε μια κακή συνήθεια.

Εάν έχετε ήδη συνειδητοποιήσει ότι η συνήθεια σας είναι κακή, είναι μεγάλη νίκη. Κάνατε το πρώτο βήμα. Το ψυχολογικό «τείχος» είναι σπασμένο και μπορείτε να προχωρήσετε στο δεύτερο βήμα.

Συλλέξτε δεδομένα και γράψτε τα.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Ένας κλινικός ψυχολόγος προτείνει να αναλύσετε μόνοι σας τη συνήθεια. Ως καλή επιλογή, μπορείτε να ξεκινήσετε το δικό σας ημερολόγιο. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε τη συνήθεια να δαγκώνετε τα νύχια σας. Ξεκινήστε να σημειώνετε όταν το κάνετε, αναγνωρίζοντας πράγματα όπως τα συναισθήματα που σας δίνει, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ακόμη περισσότερο την κακή σας συνήθεια. Συλλέξτε αυτά τα δεδομένα για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σιγά-σιγά, μπορείτε να κατανοήσετε τι προκαλεί την κακή σας συνήθεια.

Χειραγωγήστε την κακή συνήθεια σας.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχετε μια κακή συνήθεια να είστε καθυστερημένοι στα ραντεβού σας . Αναλύσατε ότι σας αρέσει η προσοχή όταν είστε ο τελευταίος που συμμετείχε σε μια συνάντηση ή ίσως απολαμβάνετε τον ενθουσιασμό. Με απλά λόγια, αυτή η κακή συνήθεια μπορεί να σας δώσει κάποια αδρεναλίνη και να κάνει τη ζωή σας πιο τολμηρή.

Τώρα προσπαθήστε να πάρετε την ίδια ικανοποίηση από κάτι υγιές. Θα μπορούσε να έχει τη μορφή σωματικής άσκησης, για παράδειγμα. Απλώς βρείτε κάτι ωραίο που μπορεί να φέρει τα ίδια συναισθήματα στη ζωή σας αντί για την παλιά, κακή συνήθεια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Να είστε ρεαλιστές και μην βιαστείτε.

brightside

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ζείτε με την συνήθεια σας εδώ και χρόνια. Είναι καλύτερα να μην ζητάτε πάρα πολλά από τον εαυτό σας, όπως το να αλλάξετε εντελώς μέσα σε μια εβδομάδα. Μην πιέσετε τον εαυτό σας, αλλά απολαύστε τη διαδικασία. Θέστε έναν λογικό στόχο. Για παράδειγμα εάν καθυστερείτε συχνά 30 λεπτά, ορίστε πρώτα έναν στόχο να καθυστερήσετε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώστε το χρόνο όλο και λιγότερο κάθε εβδομάδα.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή.

© depositphotos.com© depositphotos.com

Υπάρχουν μερικές χρήσιμες εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταγράψετε τα αποτελέσματά σας. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι έλεγχος βάρους ή παρακολούθηση ύπνου. Τέτοιες εφαρμογές θα σας βοηθήσουν να μετρήσετε την επιτυχία σας σε πραγματικούς αριθμούς, ως απόδειξη ότι κάνετε σωστή προσπάθεια.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να έχετε μεγαλύτερη δυσκολία να σταματήσετε μια κακή συνήθεια και λιγότερη ευχαρίστηση από την υιοθέτηση μιας πιο υγιεινής. Μην αγχωθείτε. Απλώς καταγράψτε το στο ημερολόγιό σας. Πιθανότατα θα πρέπει να επανεξετάσετε το σύστημα ανταμοιβής σας, ώστε να αυξηθεί η ικανοποίηση. Αφού σταματήσετε να αισθάνεστε πολύ «πόνο» από την απώλεια της κακής σας συνήθειας, θα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Αναζητήστε επιπλέον υποστήριξη.

© depositphotos.com

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

30 Καταπληκτικοί Τρόποι Οργάνωσης Παπουτσιών

9 Σημάδια που Αποκαλύπτουν την Πραγματική Ηλικία Κάθε Γυναίκας