in , , , , , , , ,

Πως να Επιλέξετε το Καταλληλότερο Χρώμα για Κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού

Δεν υπάρχει πιθανώς χειρότερο ή καλύτερο χρώμα για οποιοδήποτε συγκεκριμένο δωμάτιο στο σπίτι σας. Ωστόσο, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες για να επιλέξετε το καταλληλότερο χρώμα για κάθε δωμάτιό σας. Εκτός από την χρήση του, πρέπει να αξιολογήσετε το ποσοστό φωτισμού, το μέγεθος και τις προσωπικές σας προτιμήσεις χρωμάτων.

Τα 10 Κοινά Λάθη στην Επιλογή Χρωμάτων για το Σπίτι

Τραπεζαρία

Οι γήινες αποχρώσεις είναι η καλύτερη επιλογή, διότι δίνουν μια αίσθηση ζεστασιάς. Για παράδειγμα, το κόκκινο και το πορτοκαλί θα αυξήσει την όρεξη. Από την άλλη πλευρά, οι μπλε αποχρώσεις καταστέλλουν την όρεξη και σπάνια θα συναντήσετε μια μπλε τραπεζαρία.

Κουζίνα

Source

Τα δημοφιλή χρώματα για την κουζίνα περιλαμβάνουν συνήθως παστέλ τόνους όπως ροδακινί, καφέ και κίτρινο. Ωστόσο, πιο έντονα χρώματα όπως το κόκκινο μπορεί επίσης να φαίνεται υπέροχο. Ειδικά όταν το χρησιμοποιείται για να τονίσετε πιο ήπια, ουδέτερα χρώματα. Το πράσινο και το μπλε δεν θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές για την κουζίνα.

Καθιστικό

Source

Τα χρώματα του καθιστικού είναι ευκολότερα στην επιλογή, πρέπει μόνο να λάβετε υπόψη τον φωτισμό και το μέγεθος του δωματίου. Μπορείτε να τα επιλέξετε με βάση την ατμόσφαιρα που θέλετε να επιτύχετε. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε ανοιχτότερα χρώματα, το καθιστικό σας θα φαίνεται μεγαλύτερο. Από την άλλη πλευρά, τα πιο σκούρα χρώματα είναι μερικές φορές πιο επιθυμητά ειδικά όταν θέλετε να έχετε μια ζεστή και φιλόξενη όψη.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 25 Κομψές Ιδέες για να Βάλετε Χρώμα στο Χώρο σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν χρησιμοποιείτε ζεστά χρώματα, εάν είναι ανοιχτότερα όπως μπεζ, κρεμ ή ήπιες αποχρώσεις του κίτρινου θα δώσει στο χώρο σας μια ζεστή και ελκυστική εμφάνιση. Αλλά αν επιλέξετε πιο ψυχρά χρώματα όπως το γκρι, θα δώσει στο μια πιο επίσημη εμφάνιση. Εξαιρετικά έντονα χρώματα, όπως έντονο κόκκινο, δεν συνιστώνται επειδή δημιουργούν πολύ ένταση. Αντιθέτως το μπορντό ή το κάστανο δίνει μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και ταιριάζει απόλυτα στο καθιστικό.

Μπάνιο

Source

Όταν επιλέγετε χρώματα για το μπάνιο, πρέπει να λάβετε υπόψη το συνολικό αποτέλεσμα που προσπαθείτε να επιτύχετε. Φωτεινά χρώματα και φυσικές αποχρώσεις, όπως γαλάζιο, τυρκουάζ και απαλές γήινες αποχρώσεις, είναι πάντα δημοφιλής. Μπορούν να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα σπα. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τα σκούρα χρώματα, ειδικά εάν το μπάνιο σας είναι μικρό, καθώς θα φαίνεται ακόμη μικρότερο.

Υπνοδωμάτιο

Source

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε χαλαρωτικά χρώματα. Για παράδειγμα, αποχρώσεις πράσινου, μπλε και απαλών γήινων τόνων. Είναι καλύτερο να αποφύγετε έντονα χρώματα όπως κόκκινο ή κίτρινο, ειδικά σε μεγαλύτερα υπνοδωμάτια. Από την άλλη πλευρά, το ροδακινί, το ροζ και το κάστανο μπορούν να δημιουργήσουν μια ρομαντική εμφάνιση.

Ψυχολογία του ΧΡΩΜΑΤΟΣ στη ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Πώς τα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία και την παραγωγικότητα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατί Είναι Αδύνατον να Βρείτε Παγωτό Σταφύλι

Τεχνικές Ζωγραφικής Βήμα προς Βήμα για να Δοκιμάσετε!