in , , ,

Κομμώτρια Μοιράζεται Δημοφιλείς Συνήθειες Περιποίησης Μαλλιών για το 2020 που τα Καταστρέφουν

Η Vera εργάζεται στον κλάδο της ομορφιάς για 6 χρόνια. Δεν κάνει μόνο κουρέματα, αλλά παρέχει συμβουλές για το πώς να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας και την ελκυστική εμφάνισή τους. Μοιράζεται τα επαγγελματικά της μυστικά σε ένα blog με τίτλο «Το Ημερολόγιο του Κομμωτηρίου».

Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα μαλλιά μας

© depositphotos

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εάν λούζουν τα μαλλιά τους καθημερινά, θα λερωθούν γρηγορότερα. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, το δέρμα στο κεφάλι και τα μαλλιά υποφέρουν περισσότερο από βρωμιά στις ρίζες των μαλλιών, παρά από το συχνό λούσιμο. Το λάδι του δέρματος, η βρωμιά και η σκόνη που συσσωρεύονται καθημερινά στο κεφάλι, φράζουν τους πόρους, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαλλιά λαμβάνουν λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

7 Λόγοι να Σταματήσετε να Κοιμάστε με Βρεγμένα Μαλλιά Αμέσως!

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε σαμπουάν βαθύ καθαρισμού για λιπαρά μαλλιά μία φορά το μήνα. Τα ανδρικά σαμπουάν βοηθούν επίσης τέλεια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Γιατί χάνουμε περισσότερα μαλλιά την Άνοιξη και το Φθινόπωρο

© depositphotos

Κατά κανόνα, η εποχιακή απώλεια μαλλιών συμβαίνει από μόνη της. Ο στόχος μας είναι να μην επιδεινώσουμε την κατάσταση, αλλά να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την απώλεια με τη βοήθεια της σωστής θεραπείας.

Αντισταθμίστε την έλλειψη βιταμινών μέσω της διατροφής σας.
Μην χρησιμοποιείτε θερμικές μάσκες μαλλιών (ειδικά αυτές που γίνονται με πιπέρι και μουστάρδα). Η τριχόπτωση μπορεί να επιδεινωθεί λόγω της ερεθιστικής τους επίδρασης.
Ενισχύστε τις ρίζες των μαλλιών σας με τη βοήθεια ειδικών τονωτικών, λαδιών και αμπούλων που βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης (φροντίστε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό). Ένα σαμπουάν κατά της τριχόπτωσης δεν θα βοηθήσει καθώς δεν μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα του κεφαλιού και να ενισχύσει τις ρίζες.
Κάντε μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού και του λαιμού. Αυξάνει τη ροή του αίματος και επηρεάζει θετικά την ανάπτυξη των μαλλιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΕΛΑΙΟ: Τρόποι Περιποίησης για βλεφαρίδες, μαλλιά, φρύδια!

Γιατί τα μαλλιά μας μπερδεύονται

© pixabay

Μπορεί να συμβεί λόγω λανθασμένης φροντίδας ή κακών συνηθειών. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιστρέφετε συχνά τα μαλλιά σας γύρω από τα δάχτυλά σας και να καταλήγετε με κόμπους και σπασμένα άκρα.

Ωστόσο, ο πιο συχνός λόγος για τα μπερδεμένα μαλλιά είναι η ξηρότητα. Οι τρίχες αποτελούνται από έναν πυρήνα και ένα κέλυφος παρόμοιο με κεραμίδια. Όταν στεγνώνει το ανώτερο στρώμα, οι στρώσεις που είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους ανοίγουν και προσκολλώνται μεταξύ τους, σχηματίζοντας κόμπους. Για να το αποτρέψετε, πρέπει να κάνετε πιο συχνά ενυδατικές μάσκες και να χρησιμοποιείτε ειδικά σπρέι που μπορούν να εφαρμοστούν αμέσως μετά το λούσιμο και σε στεγνά μαλλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα άτομα με λεπτά μαλλιά είναι πιο επιρεπη σε μπερδεμα οποτε πρέπει να είναι πιο προσεκτικά στην επιλογή του σαμπουάν τους. Θα πρέπει να καθαρίζουν προσεκτικά τα μαλλιά και να μην τα στεγνώνουν υπερβολικά. Είναι προτιμότερο να επιλέξουν σαμπουάν με τα ακόλουθα συστατικά στη σύνθεσή τους: κοκοϋλο-ισοθειονικό νάτριο, λαουροϋλο μεθυλο-ισοθειονικό νάτριο, κοκαμιδοπροπυλο βεταϊνη, λαυρυλ γλυκοσίδη και δεκυλ γλυκοσίδη. ⠀

Είναι πραγματικά απαραίτητο το μπότοξ μαλλιών;

© depositphotos

Δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε την υγεία των μαλλιών σας με αυτήν τη μέθοδο. Θα γεμίσετε προσωρινά μόνο τις κατεστραμμένες περιοχές μέσα στα μαλλιά, θα βελτιώσετε την εμφάνισή της και θα απαλλαγείτε από τα μπερδεμένα.

Ακόμα κι αν κάνετε μπότοξ μαλλιών από έναν επαγγελματία, είναι πιθανό να καούν τα μαλλιά σας. Μερικοί κομμωτές χρησιμοποιούν κατά λάθος την ίδια θερμοκρασία με ένα ισιωτή μαλλιών τόσο για τα φυσικά μαλλιά όσο και για τις αδύναμες ξανθές μπούκλες.

Επιπλέον, το μπότοξ ξεπλένεται μετά από 1 ή 2 μήνες. Τα μαλλιά επιστρέφουν στην αρχική τους εμφάνιση και πρέπει να πάτε ξανά για θεραπεία. Παρεμπιπτόντως, η μέση τιμή για αυτήν τη διαδικασία είναι περίπου 50 ευρώ και μπορείτε να αγοράσετε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών υψηλής ποιότητας με αυτό το χρηματικό ποσό για να τα περιποιηθείτε σωστά.

Πώς το νερό επηρεάζει τα μαλλιά και το δέρμα στο κεφάλι μας

© depositphotos

Εάν υπάρχει λευκή επίστρωση στις βρύσες και τις τσαγιέρες σας, αυτό σημαίνει ότι το νερό που χρησιμοποιείτε είναι σκληρό. Άλατα από ασβέστιο και μαγνήσιο συσσωρεύονται σταδιακά στα μαλλιά σας και οι μπούκλες γίνονται εύθραυστες. Ταυτόχρονα, πιτυρίδα και αυξημένος κίνδυνος για έκζεμα, μπορεί να εμφανιστεί στο ξεραμένο τριχωτό της κεφαλής σας.

Το σκληρό νερό είναι επιβλαβές για τα βαμμένα μαλλιά. Ξεπλένει γρήγορα το χρώμα και ακόμη και η πιο φωτεινή ξανθιά απόχρωση θα κιτρινίσει πολύ γρήγορα.

Πώς μπορεί κανείς να λύσει αυτό το ζήτημα:
εγκαταστήστε ένα φίλτρο στο ντους ή στη βρύση
λούστε τα μαλλιά σας με βραστό νερό
χρησιμοποιήστε θρεπτικές και ενυδατικές μάσκες μαλλιών

Γιατί το σαμπουάν συνεχίζει να καταστρέφει τα μαλλιά σας και πώς να το αντικαταστήσετε με ένα λιγότερο βλαβερό

© depositphotos

Όταν αγοράζετε σαμπουάν, πολλοί άνθρωποι δίνουν προσοχή στη «φυσική» σύνθεση, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουν τι είναι το SLS (λαουρυλ θειικό νάτριο). Η συνεχής χρήση θειικών μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, ξηρότητα, κνησμό, ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων και τριχόπτωση. Αυτές οι ουσίες κάνουν τις υπέροχες μπούκλες μας να έχουν λιγότερο όγκο επειδή απομακρύνουν τέλεια όχι μόνο τη βρωμιά από τα μαλλιά, αλλά και το φυσικό προστατευτικό φράγμα του δέρματος.

Συχνά ακούω αυτές τις λέξεις από τους πελάτες μου, “Χρησιμοποιώ μόνο σαμπουάν θειικού άλατος και δεν μπορώ να αρχίσω να χρησιμοποιώ διαφορετικό γιατί έχω αμέσως πιτυρίδα και φαγούρα.” Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα του κεφαλιού σας έχει συνηθίσει σε επιθετικά συστατικά. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού, λούστε το κεφάλι σας με το νέο προϊόν πολλές φορές και όλα θα πάνε καλά.

Εδώ είναι τα συστατικά που δεν βλάπτουν τα μαλλιά σας:
Λαυρυλ γλυκοσίδη (προϊόν γλυκόζης καρύδας)
Δεκυλ γλυκοσίδη (από άμυλο αραβοσίτου και λάδι καρύδας)
Λαυρυλοσουλφοξεικό νάτριο (από λάδι καρύδας)
Λαυρική σακχαρόζη και σαρκοσινικό λαουρύλιο νατρίου

Τι κρύβεται πίσω από τον ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

© depositphotos

Μην κοιμάστε ποτέ με βρεγμένα μαλλιά. Ακόμα κι αν είστε πολύ κουρασμένοι, στεγνώστε τα τουλάχιστον. Διαφορετικά, δεν θα μπορέσετε να χτενίσετε τα μαλλιά σας το πρωί ή να τους δώσετε τον απαραίτητο όγκο. Μόλις στεγνώσουν τα μαλλιά σας με έναν συγκεκριμένο τρόπο ενώ κοιμάστε, δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορεί να το αλλάξει το πρωί.

Επιπλέον, τα βρεγμένα μαλλιά είναι το τέλειο περιβάλλον για διάφορα βακτήρια και μικροοργανισμούς. Μπορεί να καταλήξετε με πιτυρίδα, κνησμό ή άλλα προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής.

Στεγνώστε τα μαλλιά σας μετά το λούσιμο, αλλά μην τα ανακατεύετε και μην τα τυλίγετε. Είναι καλύτερα να αρχίσετε να τα στεγνώνετε με κρύο αέρα γιατί είναι λιγότερο επιβλαβές. Εάν αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι και δεν θέλετε να κάνετε τίποτα στα μαλλιά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σπρέι για να τα στεγνώσετε γρήγορα.

Μύθοι για την φαλακρά των ανδρών

© pixabay

Μύθος # 1: Η φαλάκρα μπορεί να θεραπευτεί με αλοιφές, κρέμες και παραδοσιακές θεραπείες.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ λίγες θεραπείες που λειτουργούν πραγματικά και πρέπει να συνταγογραφούνται μόνο από γιατρό. Δεν χρησιμοποιούνται για να μεγαλώνουν ξανά τα μαλλιά αλλά για να σταματήσουν την τριχόπτωση.
Μύθος # 2: Μια μεταμόσχευση μαλλιών σίγουρα θα βοηθήσει.
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτά τα μαλλιά θα μείνουν μαζί σας για πάντα. Μετά από λίγο καιρό, μπορεί να πέσουν.
Μύθος # 3: Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα για κουρέματα.
Οι φαλακροί άντρες ξυρίζουν το κεφάλι τους κάθε 5-7 ημέρες. Όσοι έχουν τέλεια φαλακρό κεφάλι το κάνουν κάθε 3 ημέρες ή κάνουν αποτρίχωση με λέιζερ. Εκτός από αυτό, πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικά προϊόντα για να ενυδατώνουν το δέρμα στο κεφάλι τους.
Ας μιλήσουμε τώρα για τα πλεονεκτήματα του φαλακρού κεφαλιού. Αυτό το κεφάλι κάνει οπτικά έναν άντρα σωματώδη και πιο ογκώδη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί bodybuilders ξυρίζουν το κεφάλι τους ή κάνουν κοντά κουρέματα. Επιπλέον, ένας άντρας με φαλακρό κεφάλι θα φαίνεται πάντα κομψός και ταιριάζει με κάθε εμφάνιση.

Μαλλιά 2020: ΑΝΤΙΟ Χειμώνα, καλώς τα TOP χρώματα του καλοκαιριού!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Χαρτί υγείας Οριγκάμι: 6 τρόποι να το τυλίξετε σε φανταστικά σχέδια! Βίντεο

Χαρτί υγείας Οριγκάμι: 6 τρόποι να το τυλίξετε σε φανταστικά σχέδια! Βίντεο

25 Ιδέες για να Ανανεώσετε τη Διακόσμηση σας