in , , ,

10 Λάθη που Κάνετε όταν Φορτίζετε το Τηλέφωνο σας! Τι δεν πρέπει να κάνετε Ποτέ!

10 Λάθη που Κάνετε όταν Φορτίζετε το Τηλέφωνο σας! Τι δεν πρέπει να κάνετε Ποτέ!
10 Λάθη που Κάνετε όταν Φορτίζετε το Τηλέφωνο σας! Τι δεν πρέπει να κάνετε Ποτέ!

Ο τρόπος με τον οποίο φορτίζετε το τηλέφωνό σας μπορεί να είναι κρίσιμος όχι μόνο για το λογαριασμό του ρεύματος και την ασφάλειά σας, αλλά και για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Οι μπαταρίες του τηλεφώνου που χρησιμοποιούνται σήμερα βασίζονται σε έναν ακριβή αριθμό κύκλων φόρτισης και για να διαρκούν περισσότερο, συνιστάται να μην τις φορτίζετε ποτέ στο 100% ή να τις φτάνετε στο 0%. 4 Σημαντικοί Λόγοι για να Αφήσετε το Κινητό σας Πριν Πάτε στο Κρεβάτι

Αφήνετε πάντα το φορτιστή σας στην πρίζα.

brightside.me

Ένας φορτιστής αντλεί συνεχώς ρεύμα όταν βρίσκεται στην πρίζα, ακόμη και αν το τηλέφωνο δεν είναι συνδεδεμένο. Αυτό δεν είναι καλό για το λογαριασμό ρεύματος. Επιπλέον, απελευθερώνει θερμότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά σε κάτι κοντά ή εάν ο αέρας στο δωμάτιο είναι αρκετά υγρός, μπορεί να βραχυκυκλώσει τον φορτιστή προκαλώντας πυρκαγιά.

Εάν δεν τον χρησιμοποιείτε, αποσυνδέστε τον πάντα από την πρίζα.

brightside.me

Φορτίζετε την μπαταρία στο 100%

brightside.me

Εάν φορτίζετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας στο 100% κάθε φορά, αυτό θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει έναν ακριβή αριθμό κύκλων φόρτισης και εάν τη φορτίζετε πάντα στο 100%, αυτοί οι κύκλοι θα τελειώσουν νωρίτερα.

Ο γενικός κανόνας είναι η πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας μία φορά το μήνα και η διατήρησή της μεταξύ 20% και 80% τις άλλες φορές.

Αφήνετε την μπαταρία να αποφορτιστεί εντελώς.

brightside.me

Δεν είναι καλό να αφήσετε την μπαταρία να φτάσει στο 0%. Γιατί όπως είπαμε, οι μπαταρίες με βάση το λίθιο λειτουργούν σε κύκλους φόρτισης. Έτσι, εάν αφήσετε τη μπαταρία να αποφορτιστεί εντελώς , θα μειώσετε τη διάρκεια ζωής της.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φορτίζετε το τηλέφωνό σας όλη τη νύχτα.

brightside.me

Εάν αφήσετε το τηλέφωνό στη φόρτιση όλη τη νύχτα, θα σπαταλήσετε ηλεκτρικό ρεύμα και θα φορτίσετε την μπαταρία περισσότερο από ό, τι απαιτείται. Αυτό θα μειώσει επίσης τους κύκλους φόρτισης της μπαταρίας. Ένας άλλος λόγος είναι να μην υπερθερμανθεί και προκαλέσει πυρκαγιά.

Χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο ενώ φορτίζει.

© Pexels  

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ενώ το φορτίζετε. Αυτό οδηγεί στην υπερβολική πίεση της μπαταρίας, η οποία προσπαθεί να κάνει 2 πράγματα ταυτόχρονα. Εάν κάποιος σας καλεί, μπορείτε να αποσυνδέσετε το τηλέφωνο (και το φορτιστή από την πρίζα) και στη συνέχεια να το επαναφορτίσετε μόλις τερματίσετε την κλήση.

Φορτίζετε το τηλέφωνό σας ακόμα και όταν η μπαταρία υπερβαίνει το 20%.

brightside.me

Η συνεχής φόρτιση του τηλεφώνου σας είναι λάθος, διότι ελαττώνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να την φορτίσετε μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο: αυτό σημαίνει όταν είναι κάτω από 20%, αλλά πάνω από τουλάχιστον 5%.

Το παλιό καταχωνιασμένο κινητό σου μπορεί να αξίζει περισσοτερα απο το καινούργιο – Δείτε τιμές και ανοίξτε τα συρτάρια!

Αφήνετε τη θήκη του τηλεφώνου κατά τη φόρτιση.

brightside.me

Ένας από τους κύριους εχθρούς των μπαταριών είναι η θερμότητα και φορτίζοντας το τηλέφωνό σας με την θήκη του, παγιδεύετε τη θερμότητα που παράγεται. Αυτό προκαλεί τη θέρμανση της μπαταρίας και άλλων εσωτερικών εξαρτημάτων του τηλεφώνου. Πριν φορτίσετε το τηλέφωνό σας, αφαιρέστε τη θήκη του για να αφήσετε την μπαταρία να «αναπνέει».

Χρησιμοποιείτε κοινούς και φθηνούς φορτιστές.

brightside.me

Κάθε τηλέφωνο διαθέτει συμβατό φορτιστή που δεν θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλη μάρκα ή άλλον που είναι για άλλο μοντέλο. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το σωστό φορτιστή, η ισχύς της ενέργειας που μεταδίδεται στην μπαταρία μπορεί να είναι πάρα πολύ ή πολύ λίγη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση ή σε πολύ αργή φόρτιση.

Ο καλύτερος φορτιστής για το τηλέφωνό σας είναι αυτός που είχε μαζί του όταν το αγοράσατε. Εάν το σπάσατε ή το χάσατε, μπορείτε να τον αγοράσετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι το ίδιο μοντέλο!

Χρησιμοποιείτε άγνωστες εφαρμογές μπαταρίας που πιέζουν την μπαταρία.

brightside.me

Οι δωρεάν εφαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την απόδοση της μπαταρίας σας, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με αυτές που χρησιμοποιείτε. Οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από άγνωστες πηγές και δεν έχουν αξιολογηθεί από κατασκευαστές τηλέφωνων ενδέχεται να πιέσουν την μπαταρία και να κατεβάσουν διαφημίσεις στο τηλέφωνό σας. Πριν χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή, πρέπει πάντα να ερευνάτε την πηγή για να δείτε αν είναι αξιόπιστη.

Φορτίζετε το τηλέφωνό σας από το φορητό υπολογιστή σας.

© wuestenigel / Flickr  

Οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούνται συχνά για τη φόρτιση τηλεφώνων, αλλά διαρκεί περισσότερο και δεν ενεργοποιεί την επιλογή γρήγορης φόρτισης της μπαταρίας. Εάν θέλετε να το φορτίσετε γρηγορότερα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε πρίζα.

Που δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ να φορτίζετε το κινητό σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

19 Ιδέες για Κρεμαστούς Κήπους στο Μπαλκόνι [Φώτος]

19 Ιδέες για Κρεμαστούς Κήπους στο Μπαλκόνι [Φώτος]

25 Ιδέες για να Προσθέσετε Ρετρό Στυλ σε Οποιοδήποτε Χώρο

25 Ιδέες για να Προσθέσετε Ρετρό Στυλ σε Οποιοδήποτε Χώρο