Εταιρία τεχνολογίας δημιούργησε το πρώτο κινητό “χαμαιλέοντα” που αλλάζει χρώμα βυθίζοντάς το στο νερό, είναι πολύ προσιτή η τιμή του και κυκλοφορεί σε Ευρώπη και Ινδία.
Η MailOnline δοκίμασε το πρώτο στον κόσμο smartphone που αλλάζει χρώμα βουτώντας το στο νερό και έχει ευαισθησία στο κρύο.
Δημιουργήθηκε από την κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone Realme, αυτή η συσκευή μεταμορφώνεται από λευκό σε μαρμάρινο μπλε όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 16°C.
Το κινητό είναι διαθέσιμο στην Ινδία και την Ευρώπη, με δυνατότητα 5G και κοστίζει 379 ευρώ. Μιμείται «τις αποχρώσεις των πλασμάτων στα βάθη του ωκεανού όπως οι μέδουσες».
Στο Mobile World Congress (MWC) στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η MailOnline βυθίζει το αδιάβροχο τηλέφωνο σε παγωμένο νερό και αλλάζει το χρώμα μέσα σε δευτερόλεπτα.
Όσο πιο κρύο είναι το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα αλλάξει χρώμα το smartphone – αν και η εταιρεία τεχνολογίας παραδέχεται ότι το αποτέλεσμα εξασθενεί όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο.
Στο «διακριτικό» πίσω κάλυμμα έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του, σκόνη κοχυλιών για να δημιουργήσει μια υφή μαργαριταριού για μια «πραγματικά μοναδική και εντυπωσιακή οπτική εμπειρία», λέει η Realme.
Το Realme 14 Pro Series 5G φέρνει την αισθητική και τη λειτουργικότητα των smartphone μας σε μια νέα εποχή.
Το τηλέφωνο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το δανικό στούντιο σχεδιασμού Valeur Designers, έχει μια κανονική οθόνη 6,7 ιντσών στο μπροστινό μέρος.
Αλλά η μαργαριταρένια λευκή πλάτη – που είναι ματ και όχι γυαλιστερή – αλλάζει με την αλλαγή της θερμοκρασίας τόσο στον αέρα όσο και στο νερό.
Αυτό οφείλεται στην «θερμοχρωμική» χρωστική – ή χρωστικές που αλλάζουν το χρώμα του όταν ανταποκρίνονται στις αλλαγές της θερμοκρασίας.
Έχει βαθμολογία νερού IP69, που είναι το υψηλότερο επίπεδο προστασίας που μπορούν να έχουν τα smartphone από υγρά – συμπεριλαμβανομένου του νερού υψηλής πίεσης.
Οι χρήστες μπορούν να πάρουν το τηλέφωνό τους στη θάλασσα και να το δείξουν στους φίλους τους καθώς γίνεται μπλε – αλλά για «όχι περισσότερο από 30 λεπτά βύθιση».
Επίσης, οι χρήστες πρέπει να περιορίζονται στα 0-2 μέτρα εάν το πάνε κάτω από το νερό, επομένως «δεν είναι σχεδιασμένο για επαγγελματικές καταδύσεις».
Η ζημιά από το νερό που προκύπτει από ακατάλληλη χρήση δεν καλύπτεται από την εγγύηση και η απόδοση στεγανοποίησης αυτής της συσκευής μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.