in , ,

Γιατί έχει αυτόν τον πάτο το μπουκάλι; Απαντήσεις σε 12 Απλές Ερωτήσεις που Θέλουμε να Μάθουμε Οπωσδήποτε

Η περιέργεια αποτελεί κίνητρο για την ανθρώπινη μάθηση. Επιπλέον, η υποβολή ερωτήσεων πυροδοτεί τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι πρέπει πάντα να ενθαρρύνονται να κάνουν ερωτήσεις σχετικά με οποιοδήποτε πιθανό θέμα. Ωστόσο, μερικές φορές οι ερωτήσεις μας είναι πολύ δύσκολο να βρουν απαντήσεις.

Ποιος παίρνει τα μπράτσα του μεσαίου καθίσματος στο αεροπλάνο

Δεν υπάρχει επίσημος κανόνας σε ποιον ανήκει το μπράτσο του μεσαίου καθίσματος. Ωστόσο, πολλοί ειδικοί στην εθιμοτυπία καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι το άτομο που είναι στη μέση το δικαιούται.

Το άτομο που κάθεται δίπλα στο διάδρομο έχει τη δυνατότητα να τεντώσει και τα δύο πόδια, ενώ το άτομο στο παράθυρο έχει το πλεονέκτημα να γύρει σε αυτό καθώς απολαμβάνει τη θέα. Αλλά το άτομο στη μέση δεν είναι σε θέση να κινηθεί ή να τεντωθεί εύκολα.

Γιατί τα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών έχουν ανάγλυφο πάτο ενώ τα μπουκάλια νερό δεν έχουν

Κατασκευάζονται έτσι για να αυξήσουν την αντοχή του μπουκαλιού. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή το πλαστικό μπουκάλι πρέπει να αντέξει την πίεση του αερίου στο αναψυκτικό. Επίσης, σερβίρονται συνήθως κρύα και όταν ένα υγρό γίνεται πιο κρύο, ο όγκος του αλλάζει και το μπουκάλι δεν πρέπει να λυγίσει εξαιτίας αυτού.

Γιατί οι μύγες δεν μπορούν ποτέ να βρουν το ανοιχτό παράθυρο

Οι μύγες έχουν σύνθετα μάτια που τους επιτρέπουν να διακρίνουν το φως και το σκοτάδι με μεγάλη ακρίβεια. Όταν τριγυρίζουν στο δωμάτιό σας, το μόνο πράγμα που αναζητούν είναι μια πηγή φωτός. Παρόλο που ένα ανοιχτό παράθυρο είναι πηγή φωτός, παρέχει επίσης ροή αέρα από το εξωτερικό στο δωμάτιο. Αυτός ο άνεμος δημιουργεί μια ατμόσφαιρα στην οποία το έντομο δεν επιθυμεί πολύ να πετάξει, γεγονός που το κάνει να αποφύγει το παράθυρό σας και να αναζητήσει μια άλλη πηγή φωτός.

© Depositphotos.com   © Depositphotos.com  

Γιατί ο πάγος είναι ολισθηρός

Ο πάγος είναι ολισθηρός μόνο όταν περπατάτε πάνω του και είναι κοντά στο σημείο τήξης. Η ολίσθηση προκαλείται από την κύλιση μορίων νερού που δεν μπορούν να προσκολληθούν σε άλλα μόρια νερού. Μπορείτε να το συγκρίνετε με μια πίστα που καλύπτεται με μάρμαρο ή μπάλες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

© Depositphotos.com   © Shutterstock.com  

Γιατί οι γάτες γουργουρίζουν

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι γάτες γουργουρίζουν από ευχαρίστηση, καθώς ο ήχος φαίνεται πάντα να εμφανίζεται σε στιγμές όπου η γάτα σας φαίνεται να απολαμβάνει να είναι κατοικίδιο. Έχει, ωστόσο, βρεθεί ότι το γουργούρισμα έχει ιδιότητες επικοινωνίας και θεραπείας. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι παράγει συχνότητες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του πόνου, του οιδήματος, των πληγών και της δύσπνοιας. Αυτό μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί πολλοί ιδιοκτήτες γατών θεωρούν το αγκάλιασμα με τους αφράτους φίλους τους να χαλαρωτικό.

© Shutterstock.com  

Το πραγματικό χρώμα των καθρεπτών

Ένας τέλειος καθρέφτης αντανακλά όλα τα υπάρχοντα χρώματα. Ο επιστημονικός ορισμός του λευκού φωτός αποτελείται από ένα συνδυασμό όλων των υπαρχόντων χρωμάτων. Για αυτόν τον λόγο, ένας καθρέφτης θεωρείται λευκός.

© Depositphotos.com  

Γιατί οι βραδύποδες είναι τόσο αργοί

Η δίαιτα ενός βραδύποδα βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε φύλλα που είναι πολύ φτωχά σε θρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι το ζώο έχει πρόσληψη χαμηλών θερμίδων. Επειδή ζουν σε δέντρα, η αναρρίχηση είναι μια καθημερινή δραστηριότητα που μπορεί να είναι πολύ απαιτητική. Προκειμένου να έχουν πολύ αργό μεταβολικό ρυθμό για να αντιμετωπίσουν την πρόσληψη χαμηλών θερμίδων, κινούνται εξαιρετικά αργά.

© Depositphotos.com   © Depositphotos.com  

Γιατί η κόλλα δεν κολλά στο εσωτερικό του μπουκαλιού

Οι περισσότερες κόλλες έχουν νερό ως διαλύτη που τις διατηρεί σε μια παχιά, υγρή μορφή μέσα στο σωληνάριο. Θα κολλήσει μόνο όταν τη συμπιέσετε και την εφαρμόσετε σε μια επιφάνεια. Όταν έρχεται σε επαφή με τον περιβάλλοντα αέρα, το νερό που υπάρχει στην κόλλα εξατμίζεται, κάνοντας την κόλλα να σκληραίνει. Τα μόνα πράγματα που απομένουν είναι κολλώδη μόρια που συγκρατούν τα αντικείμενα μαζί.

© Depositphotos.com   © Depositphotos.com  

Γιατί τα νυφικά είναι λευκά

Τον 19ο αιώνα, οι περισσότερες γυναίκες παντρεύονταν με ένα φόρεμα που μπορούσαν να ξαναχρησιμοποιήσουν σε άλλες περιπτώσεις. Τα φανταχτερά λευκά νυφικά εμφανιστήκαν στις ταινίες του Χόλυγουντ αλλά μόνο οι πλούσιες οικογένειες μπορούσαν να αγοράσουν. Μόνο τη δεκαετία του 1950 η μεσαία τάξη απέκτησε πρόσβαση χάρη στην ύπαρξη φθηνότερων υλικών κατά τη διάρκεια της βιομηχανικής άνθησης μετά τον πόλεμο.

Ωστόσο, ακόμη και σήμερα, δεν φορούν όλες λευκά νυφικά. Για παράδειγμα, στην Κίνα και την Ινδία, οι νύφες φορούν κόκκινα φορέματα ως σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας.

© Shutterstock.com   © Shutterstock.com  

Οι ρίγες της ζέβρας

Υπάρχει από καιρό μια δημοφιλής πεποίθηση ότι οι ζέβρες είναι λευκά ζώα με μαύρες ρίγες. Ωστόσο, αποδεικνύεται το αντίθετο. Το αρχικό χρώμα είναι μαύρο. Οι λευκές ρίγες εμφανίζονται αργότερα, καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται στην κοιλιά της μητέρας, το οποίο φαίνεται στην παρακάτω εικόνα όπου οι λευκές ρίγες μιας ζέβρας δεν αναπτύχθηκαν καλά.

© Shutterstock.com  

Γιατί ο χυμός πορτοκάλι έχει χάλια γεύση μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας

Η οδοντόπαστα καταστέλλει την ικανότητα να γεύεστε τη γλυκύτητα, που σημαίνει ότι γλυκές τροφές , όπως ο χυμός πορτοκαλιού, γίνονται πιο έντονες. Ως αποτέλεσμα, η γλυκύτητά του καταστέλλεται ενώ η πικρία του ενισχύεται και δεν μπορείτε να τον πιείτε.

Γιατί οι παλάμες σας ιδρώνουν όταν είστε νευρικοί

Ο ιδρώτας από το άγχος προέρχεται από τον νευρικό ενθουσιασμό. Το σώμα σας απελευθερώνει αδρεναλίνη που ρυθμίζει την καρδιά σας να χτυπάει ώστε να είναι έτοιμη για ό, τι ακολουθεί. Η κύρια λειτουργία της εφίδρωσης είναι να ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος. Οι περιοχές που έχουν την υψηλότερη συγκέντρωση αδένων ιδρώτα είναι τα πέλματα των ποδιών και οι παλάμες των χεριών.

© Shutterstock.com  

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

31 Δημιουργικοί Τρόποι για να Κρύψετε το Πλυντήριο – στεγνωτήριο!

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν 12 Τρόπους ώστε το Σπίτι σας να Φαίνεται Καλύτερο Χωρίς να Αγοράσετε Τίποτα