Πάνω από το 30% των λανθασμένων διαγνώσεων οδηγούν σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο, σύμφωνα με μελέτες και ο λόγος για ορισμένες από αυτές είναι τα λάθη των ασθενών. Έτσι, όταν πηγαίνετε στο γιατρό, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ποιότητα της εξέτασης εξαρτάται όχι μόνο από τον επαγγελματία αλλά και από εσάς. Παρακάτω δείτε μια λίστα με 10 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Κάνετε Πριν από Ιατρικές Εξετάσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις διαγνωστικές ανακρίβειες και να παραμείνετε υγιείς.
Μην κάνετε μανικιούρ-πεντικιούρ πριν επισκεφθείτε τον δερματολόγο.
Οι δερματολόγοι θεραπεύουν περισσότερες από 3.000 ασθένειες. Κατά τη διάρκεια μιας ολοκληρωμενης εξέτασης, ο γιατρός πρέπει να εξετάσει όχι μόνο το δέρμα σας αλλά και τα νύχια σας. Σε τελική ανάλυση, πολλές μυκητιασικές λοιμώξεις βρίσκονται συνήθως εκεί. Είναι πολύ σημαντικό για έναν γιατρό να δει τη φυσική κατάσταση των νυχιών σας. Επιπλέον, τυχόν αλλαγές στα νύχια μπορεί να υποδηλώνουν ασθένειες άλλων οργάνων, οπότε προσπαθήστε να τους δώσετε αρκετή προσοχή.
Μην πίνετε αλκοόλ πριν από ένα τεστ χοληστερόλης.
Παρά το γεγονός ότι η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά είναι χωρίς χοληστερόλη, περιέχουν πολλή ζάχαρη, καθώς και υδατάνθρακες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ένα απότομο άλμα χοληστερόλης στο σώμα. Σύντομα, το επίπεδο της χοληστερόλης σας θα επανέλθει στο φυσιολογικό, αλλά ο γιατρός μπορεί να λάβει λανθασμένα αποτελέσματα.
Πιείτε πολύ νερό πριν από μια εξέταση ούρων.
Τα ανθρώπινα ούρα είναι 99% νερό και μόνο 1% οξύ, αμμωνία, ορμόνες, νεκρά κύτταρα αίματος, πρωτεΐνες και άλλες ουσίες που χρησιμοποιούνται για έρευνα. Όπως μπορείτε να δείτε, η συγκέντρωση είναι πολύ χαμηλή. Αν λοιπόν δώσετε 100 ml ούρων, περίπου 1 ml είναι κατάλληλο για ανάλυση. Πίνετε περισσότερο νερό λίγες ώρες πριν από την εξέταση για να παράγετε αρκετά ούρα.
Μην χρησιμοποιείτε αποσμητικό πριν από μια μαστογραφία.
Η απαγόρευση της χρήσης αποσμητικού πριν από μια μαστογραφία σχετίζεται με τη σύνθεσή της, καθώς περιέχει μικρές μεταλλικές ουσίες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είναι εύκολο να διαγνωστούν κατά λάθος αυτά τα μέταλλα για ασβεστοποιήσεις, κάτι που αποτελεί ένδειξη ανάπτυξης καρκίνου. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι μόνο λάθος, αλλά θα σας κάνουν να είστε πολύ νευρικές.
Μην τρώτε κόκκινα τρόφιμα πριν κάνετε κολονοσκόπηση.
Το κόκκινο φαγητό μπορεί να χρωματίσει το παχύ έντερο και να επηρεάσει το αποτέλεσμα της εξέτασης. Δεν πρέπει να φάτε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την κολονοσκόπηση παντζάρια, βατόμουρα, κόκκινες καραμέλες, κόκκινο παγωτό, κόκκινη γλυκόριζα, ντομάτες και σάλτσα ντομάτας.
Θα πρέπει επίσης να θυμάστε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι προϊόντα διαφορετικού χρώματος μπορούν να καταναλωθούν πριν πάτε στον γιατρό. Την ημέρα πριν από την εξέτασή θα πρέπει να τρώτε μόνο καθαρά, υγρά τρόφιμα.
Μην τρώτε αλμυρό φαγητό πριν κάνετε εξέταση αρτηριακής πίεσης.
Δεν πρέπει να καταναλώνετε περισσότερο από 2,3 γραμμάρια αλατιού την ημέρα. Μεταξύ άλλων επιβλαβών επιδράσεων, συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Επομένως, πριν από την εξέταση, δεν πρέπει να τρώτε fast food, ξηρούς καρπούς, φασόλια ή άλλα προϊόντα που περιέχουν πολύ αλάτι. Διαφορετικά, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ψευδώς υψηλά.
Μην πάρετε φάρμακα πριν κάνετε εξέταση αίματος.
Λίγες μέρες πριν από την εξέταση, για πιο ακριβές αποτέλεσμα, δεν πρέπει να πάρετε φάρμακα έτσι ώστε το αίμα σας να έχει χρόνο να καθαρίσει και να μην επηρεαστεί από εξωτερικούς παράγοντες.
Όσον αφορά τα χάπια που σας συνταγογραφούνται για υποχρεωτική καθημερινή χρήση, οι γιατροί συνήθως λένε να μην τα παίρνετε το πρωί πριν δώσετε αίμα και στη συνέχεια να τα πάρετε αμέσως μετά την εξέταση.
Μην αλλάζετε το καθημερινό σας πρόγραμμα.
Το σώμα μας είναι ένα σταθερό σύστημα που απαιτεί ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να προσαρμοστεί σε νέες αλλαγές. Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν τον καθολικό κανόνα ότι η πτήση με αλλαγή ζώνης μιας ώρας θα απαιτήσει περίπου 2 ημέρες για να συνηθίσετε. Αποδεικνύεται ότι όταν πάτε για ύπνο μια ώρα αργότερα από το συνηθισμένο, το σώμα σας αντιμετωπίζει ήδη άγχος, το οποίο επηρεάζει τη γενική του κατάσταση και τους διαφορετικούς δείκτες του σώματος. Το ίδιο ισχύει και για άλλες διαδικασίες όπως η διατροφή, η κατανάλωση νερού και τα επίπεδα στρες.
Μην χρησιμοποιείτε κρέμες, λιπαντικά ή ταμπόν πριν από τεστ Παπ.
Ένα τεστ Παπ είναι ένα από τα πιο σημαντικά τεστ για τον προσδιορισμό της υγείας των γυναικείων οργάνων. Οι γιατροί το συστήνουν κάθε 3 χρόνια. Δεδομένου ότι η ζώνη μελέτης είναι πολύ ευαίσθητη και ευερέθιστη σε εξωτερικούς παράγοντες, πρέπει να θυμάστε τους ακόλουθους κανόνες πριν από την εξέταση:
Μην εισάγετε ταμπόν για 48 ώρες.
Μην εφαρμόζετε κρέμες και λιπαντικά για 48 ώρες.
Μην χρησιμοποιείτε σπερματοκτόνα για 48 ώρες.
Μην κάνετε κολπικές πλύσεις για 72 ώρες.
Μην χαζεύετε στο Διαδίκτυο πριν επισκεφθείτε έναν οφθαλμίατρο.
Η συνεχής καταπόνηση των ματιών μπορεί να υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Αλλά αυτή η κατάσταση μπορεί επίσης να συμβεί προσωρινά λόγω της παρατεταμένης χρήσης συσκευών. Για αρκετές ώρες, μέχρι να ξεκουραστούν τα μάτια σας, η όρασή σας μπορεί να γίνει χειρότερη από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.
Εάν πάτε στον οφθαλμίατρο για ιατρικό πιστοποιητικό εργασίας ή σχολής οδηγών, πρέπει να δείξετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ακολουθεί μια λίστα με συμπτώματα που μπορούν να βοηθήσουν στην ένδειξη της καταπόνησης των ματιών. Εάν τα έχετε, θα πρέπει να αναβάλλετε την επίσκεψη στο γιατρό για λίγο, ώστε να έχετε ένα ακριβές αποτέλεσμα.
Η αίσθηση ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε τα μάτια σας ανοιχτά.
Κάψιμο ή φαγούρα στα μάτια.
Θολή ή διπλή όραση.
Αυξημένη ευαισθησία στο φως.
Πονοκέφαλοι.
πηγή φωτό