in , , , , ,

Οι Τάσεις ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ Σπιτιού για το 2020

Οι Τάσεις ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ Σπιτιού για το 2020
Οι Τάσεις ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ Σπιτιού για το 2020

Χρόνο με το χρόνο, ότι είναι μοντέρνο και δημοφιλές στη διακόσμηση σπιτιού αλλάζει. Καθώς μπήκαμε σε μια νέα δεκαετία, φέρνει μαζί της και νέες τάσεις στο σχεδιασμό και τη διακόσμηση εσωτερικών χωρών.

Οι Τάσεις ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ Σπιτιού για το 2020
Οι Τάσεις ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ Σπιτιού για το 2020

Θα σας βοηθήσουν στο σχεδιασμό ή την ανακαίνιση του σπιτιού σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πετάξετε την υπάρχουσα διακόσμηση σας. Αντ’ αυτού, επιλέξτε τα στοιχεία εκείνα που μπορείτε εύκολα να ενσωματώσετε στο σπίτι σας για να δημιουργήστε το προσωπικό σας στυλ.

Για να σας βοηθήσουμε, μιλήσαμε με διακοσμητές εσωτερικών χώρων για να μάθετε τις Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού για το 2020.

πηγή φωτό

Μπαρ ντουλάπι

πηγή φωτό

Ένα ντουλάπι μπαρ σας δίνει ακόμα περισσότερο χώρο αποθήκευσης και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε ντουλάπι για να δημιουργήσετε τη δική σας έκδοση. Αν και είναι δύσκολο να το μετακινήσετε σε άλλο δωμάτιο, εντούτοις θα αποκτήσετε ένα χώρο σε μια τραπεζαρία ή μια γωνιά στο καθιστικό για να σερβίρετε ποτά και να κουβεντιάζετε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Τσιμέντο

πηγή φωτό

Το 2020 θα δούμε περισσότερα απροσδόκητα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν σε όλο το σπίτι, ειδικά στο μπάνιο. Από νεροχύτες έως ντουλάπια, το τσιμέντο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές υλικό για χρήση στο σπίτι. Είναι εξαιρετικό για να δημιουργήσετε μια μοντέρνα αλλά ρουστίκ διακόσμηση και μια υπέροχη αλλαγή από ένα τυποποιημένο ξύλο ή μάρμαρο.

Αναβαθμισμένα παιδικά δωμάτια

πηγή φωτό

Από καμουφλάζ μέχρι γεωμετρικά σχέδια , τα παιδικά δωμάτια τείνουν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα και πιο φωτεινά το 2020. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να δημιουργήσετε και να διοχετεύσετε το παιδί που έχετε μέσα σας στη διακόσμηση του. Φέτος, τολμήστε να παίξετε με πιο ζωντανά χρώματα και σχέδια από τη φύση (animal print, καμουφλάζ και ψεύτικη γούνα).
Επιλέξτε μαζί με τα παιδιά σας τα έπιπλα και το θέμα για το χώρο και θα δημιουργήσετε έναν ονειρεμένο κόσμο που θα ενδυναμώσει τη φαντασία τους.

Καλάθια ως διακόσμηση

πηγή φωτό

Τίποτα δεν νικά ένα μεγάλο καλάθι όταν πρόκειται για αποθήκευση, παιχνίδια, ή οτιδήποτε άλλο και το 2020 περιμένουμε να δούμε πολλά από αυτά στη διακόσμηση. Όπως φαίνεται σε αυτό το όμορφο σαλόνι τα καλάθια μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση ως γκαλερί τοίχου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ψάξτε σε υπαίθριες αγορές, παλαιοπωλεία ή καταστήματα για πολύχρωμα μοτίβα και χειροποίητα κομμάτια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έργα τέχνης. Όταν τα βαρεθείτε ως διακοσμητικά μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικούς χώρους.

Το ναυτικό μπλε είναι το νέο γκρίζο

πηγή φωτό

Αυτή η τάση ήρθε σιγά-σιγά και έκανε το μεγάλο Μπαμ. Το χρώμα δεν είναι καινούργιο, αλλά αρχίζει να αντικαθιστά το γκρι και το μπεζ σε κατοικίες. Αναμένουμε να δούμε πιο ζωντανά και πιο σκούρα χρώματα στη θέση των ουδέτερων το 2020. Χρώματα όπως το ναυτικό μπλε ή το πράσινο κυνηγού μπορούν να προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης ενώ εξακολουθούν να είναι αρκετά παραδοσιακά για χρήση σε τραπεζαρίες ή καθιστικά.

Η επιστροφή της επίσημης τραπεζαρίας

πηγή φωτό

Το 2020 αναμένετε όλο και περισσότερα σπίτια να αγκαλιάσουν την επίσημη τραπεζαρία. Μια τυπική τραπεζαρία δεν χρειάζεται να είναι κλειστή τελείως από το υπόλοιπο σπίτι, αλλά θα πρέπει να απλά οριοθετημένη. Θα γίνει το κέντρο ψυχαγωγίας και συμβάλλει στην καθιέρωση του οικογενειακού γεύματος.

Πολύχρωμες Κουζίνες

πηγή φωτό

Οι λευκές κουζίνες αντικατέστησαν την όψη ξύλου στη δεκαετία του ’90, αλλά κατά το παρελθόν, είδαμε αρκετούς σχεδιαστές να πειραματίζονται με χρώμα στις κουζίνες τους.

Είτε αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε φωτεινά, τολμηρά χρώματα στα ντουλάπια σας είτε επιλέξετε ρετρό συσκευές, η εκτροπή από τα ουδέτερα χρώματα μπορούν να προσθέσουν μια ενεργειακή και φιλόξενη αίσθηση σε σχεδόν οποιοδήποτε χώρο της κουζίνας.

7 Στενόμακρες Κουζίνες που θα σας Δώσουν Έμπνευση για τη Δική σας

Συνδυασμός υφών και σχεδίων

πηγή φωτό

Αν προσπαθείτε πάντα να ταιριάζετε τα σχέδια στο σπίτι σας, ήρθε η ώρα να σταματήσετε. Αντί να κολλήσετε σε μινιμαλιστικά και ουδέτερα χρώματα, φέτος η τάση είναι η μείξη και ο συνδυασμός υφών και σχεδίων που θα προσφέρουν περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον. Ο μαξιμαλισμός είναι εκλεκτικός και παιχνιδιάρικος, και όταν γίνει σωστά μπορεί να δώσει στο σπίτι σας μια προσωπική και οικεία ατμόσφαιρα.

Μεταχειρισμένα και βιώσιμα

πηγή φωτό

Με όλο και μεγαλύτερη εστίαση στην αλλαγή του κλίματος και τη βιωσιμότητα, αναμένεται να δούμε περισσότερα μεταχειρισμένα αντικείμενα σε σπίτια το 2020. Οι σχεδιαστές αρχίζουν να έχουν ενεργό ρόλο στη μείωση των αποβλήτων και η διακόσμηση του σπιτιού μετακινείται σε επαναχρησιμοποιούμενα και βιώσιμα υλικά.

Η αγορά μεταχειρισμένων δεν είναι μόνο οικολογική, αλλά μπορεί να σας επιτρέψει να προσαρμόσετε και να προσωποποιήσετε το σπίτι σας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα περισσότερα μεγάλα καταστήματα επίπλων. Αναζητήστε κομμάτια σε καλή κατάσταση ή που μπορούν να αποκατασταθούν στην αρχική τους ομορφιά.

Όλες οι αποχρώσεις του μπλε

πηγή φωτό

Το 2020 εκτός από το ναυτικό μπλε περιμένετε να δείτε όλες τις αποχρώσεις του μπλε από τις σκιερόχρωμες αποχρώσεις του νερού μέχρι τα μαλακά παστέλ. Πάντα ήταν ένα βασικό χρώμα για βάψιμο τοίχων , αλλά προσπαθήστε να το χρησιμοποιήσετε σε υφάσματα, ταπετσαρίες ή ακόμα και μεγάλα έπιπλα καθώς αποπνέει ηρεμία σε σχεδόν κάθε απόχρωση.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: Ποια είναι τα χρώματα ANTI-STRESS για να βάψετε το σπίτι σας!

Φέρτε τη φύση μέσα

πηγή φωτό

Φυσικά υλικά, όπως ανακυκλωμένο ξύλο και ταπετσαρίες grasscloth θα χρησιμοποιηθούν ακόμα περισσότερο το 2020. Αυτά τα υλικά δεν είναι μόνο πιο βιώσιμα αλλά προσφέρουν επίσης μια αίσθηση ηρεμίας στο σπίτι και μια γαλήνιας απόδρασης από τον έξω κόσμο.

Υπερμεγέθη φωτιστικά

πηγή φωτό

Ο κρυφός φωτισμός είχε τη στιγμή του να λάμψει, αλλά είναι καιρός να γίνει υπερμεγέθης. Ενώ μπορεί να χρησιμοποιείτε πολυέλαιους στην τραπεζαρία ή στο σαλόνι, μην φοβάστε να αλλάξετε απλά φωτιστικά σε πιο περίτεχνα σε μπάνια, υπνοδωμάτια ή ακόμα και σκάλες. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να αλλάξετε την εμφάνιση και την αισθητική ενός δωματίου με πολύ λίγη προσπάθεια.

Η επιστροφή του μπρούτζου

πηγή φωτό

Από τα ντουλάπια κουζίνας μέχρι τα φωτιστικά του μπάνιου, ο μπρούτζος είναι ένας υπέροχος τρόπος να αποκτήσει ένας χώρος μια αίσθηση vintage και επίσης να προσθέσετε προσωπικότητα σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε συνδυασμό μετάλλων για πιο μοντέρνα όψη.

Μικρότερα Δωμάτια

πηγή φωτό

Το 2020 προβλέπεται μια τάση στα μικρά δωμάτια. Ενώ πριν γκρεμίζονταν τοίχοι σε μικρά διαμερίσματα και χώρους γραφείων, πολλοί τώρα αγκαλιάζουν την αίσθηση ατομικότητας και κλίνουν σε μικρότερους χώρους.

Όχι μόνο είναι πιο εύκολο να διακοσμήσετε ένα μικρό χώρο αλλά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πειραματιστείτε με τολμηρά μοτίβα και χρώματα. Μια ταπετσαρία μπορεί να μην προσφέρει κάτι σε ένα μεγάλο δωμάτιο, αλλά μπορεί εύκολα να αλλάξει ένα μικρότερο χώρο.

Φυσική πέτρα

πηγή φωτό

Το 2020 θα δούμε μια στροφή από τεχνητά σε φυσικά υλικά σε όλο το σπίτι. Από τους πάγκους έως τα πλακίδια μπάνιου, περισσότεροι επιλέγουν φυσικά υλικά όπως όνυχα ασβεστόλιθο, γρανίτη και ψαμμίτη για να δημιουργήσουν όχι μόνο έναν πιο οικολογικό χώρο αλλά και μια πιο μοναδική εμφάνιση.

Γυαλί από το δάπεδο έως την οροφή

πηγή φωτό

Μια ματιά στην τάση να αγκαλιάσουμε τη φύση, δείχνει μεγαλύτερη χρήση παράθυρων το 2020. Το γυαλί από το δάπεδο μέχρι την οροφή όχι μόνο αυξάνει το φυσικό φωτισμό του σπιτιού σας αλλά προσφέρει και την αίσθηση μιας υπαίθριας διαβίωσης, ακόμη και όταν ο καιρός είναι πολύ κρύος για να δειπνήσετε στον κήπο.

Ταπετσαρία τοιχογραφία

πηγή φωτό

Η ταπετσαρία τοιχογραφία έχει αρχίσει να μπαίνει στην διακόσμηση του σπιτιού, αλλά αναμένεται να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής το 2020. Δεν δημιουργεί μόνο ένα ατελείωτο οπτικό ενδιαφέρον, αλλά μπορεί επίσης να αντικαταστήσει ένα ακριβό έργο τέχνης και να λειτουργήσει ως σημείο εστίασης σε ένα δωμάτιο.

Γαλήνια και ήρεμα χρώματα βαφής

πηγή φωτό

Ενώ το χρώμα της χρονιάς το 2019 ήταν το Living Coral, αναμένεται να δούμε ακόμα πιο απαλά σιωπηρά χρώματα (soft muted colors) το 2020. Από απαλές ροζ σε παστέλ πράσινες αποχρώσεις, πολλοί διακοσμητές επιλέγουν τόνους ουδέτερης εμπνεύσεως ως χρώματα βαψίματος για το 2020. Ενώ οι τολμηρότερες επιλογές όπως το ναυτικό μπλε και το πράσινο κυνηγού εξακολουθούν να αυξάνονται, τα σιωπηρά χρώματα εισχωρούν γρήγορα σε όλο το σπίτι.

Επιπλέον, ένα παστέλ ή σιωπηρό χρώμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντικατασταθούν οι λευκές ή γκρι αποχρώσεις χωρίς να το παρακάνετε με το χρώμα.

Δείτε ακόμα Classic Blue: Διακοσμήστε το σπίτι σας με το χρώμα του 2020, σύμφωνα με την Pantone! (photos)

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

9 Πράγματα που το Πρόσωπο Αποκαλύπτει για την Υγεία σας

Ποιηματάκια αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου

Ποιηματάκια αγάπης για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου