in , , , , ,

JAPANDI: Η Νέα Τάση της ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ!

Μπορεί να θεωρείτε ότι η Ιαπωνία και η Σκανδιναβία δεν έχουν κάτι κοινό, αλλά όταν πρόκειται για τη διακόσμηση του σπιτιού, έχουν πολλά κοινά από ό, τι νομίζετε.

JAPANDI: Η Νέα Τάση της ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ!
JAPANDI: Η Νέα Τάση της ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ!

Η αισθητική του καθενός επικεντρώνεται στην απλότητα, στα φυσικά στοιχεία και στην άνεση, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι βλέπουμε όλο και περισσότερους σχεδιαστές να συνδυάζουν τα δυο στυλ διακόσμησής και να το ονομάζουν “Japandi” (από το Japanese και Scandi).

Το στυλ διακόσμησής Japandi είναι ο συνδυασμός της σκανδιναβικής λειτουργικότητας και του ρουστίκ μινιμαλισμού της Ιαπωνίας για να δημιουργήσει μια αίσθηση τέχνης, φύσης και απλότητας. Αυτός ο συνδυασμός εστιάζει σε καθαρές γραμμές, φωτεινούς χώρους και ανοιχτά χρώματα.

Ακολουθήστε τη μέθοδο KonMari και εξαφανίστε την αταξία από το σπίτι μια και καλή

Αν και είναι μια σχετικά νέα τάση, περιμένετε να δείτε το Japandi να αναδύεται στα feed του Instagram σας φέτος.

Ποιά είναι τα στοιχεία του Japandi;

Η τέλεια ένωση της ιαπωνικής και σκανδιναβικής διακόσμησης επικεντρώνεται σε απλοϊκά, μινιμαλιστικά σχέδια που είναι ευχάριστα αισθητικά αλλά βασίζονται στη λειτουργικότητα. Έχει μια πληθώρα φυσικών υλικών, σιωπηρά χρώματα, καθαρές γραμμές και ελάχιστα αλλά χειροποίητα έπιπλα με έμφαση στην ποιότητα. Θα δείτε επίσης πολλά ουδέτερα χρώματα και επιλογές χρωμάτων για να συμπληρώσετε τα έπιπλα και τα αξεσουάρ της Japandi.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιπλέον, το στυλ Japandi συχνά υπογραμμίζει τη βιωσιμότητα. Η επικράτηση φυσικών υλικών και τα απλά σχέδια το καθιστούν ένα τέλειο οικολογικό ντεκόρ. Με όλο και περισσότερους καταναλωτές να αναζητούν οικολογική αισθητική, η δημοτικότητα του Japandi δεν αποτελεί έκπληξη.

90 ΛΟΓΟΙ για να αγαπήσετε την ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ διακόσμηση!

Πώς το Ιαπωνικό και Σκανδιναβικό Στυλ συνδυάζονται

Εάν είστε εξοικειωμένοι με το σκανδιναβικό στυλ, είστε σίγουροι ότι έχετε κατανοήσει την έννοια του “Hygge” που είναι η άνεση και η οικειότητα στο σχεδιασμό. Θεωρεί ότι το σπίτι σας πρέπει να είναι το ιερό σας και να παρέχει μια αίσθηση άνεσης κάθε φορά που μπαίνετε στην είσοδο του.

Τώρα, ενώστε αυτή την ιδέα με την ιαπωνική έννοια του “wabi-sabi”, ή την ιδέα ότι υπάρχει ομορφιά στην ατέλεια και έχουμε τον αρμονικό γάμο που είναι το Japandi. Τα στυλ διακόσμησης της Ιαπωνίας και της Σκανδιναβίας ταιριάζουν τόσο καλά, διότι έχουν και τα δύο τις ρίζες τους στην απλότητα και την άνεση. Η κοινή αισθητική των δύο συναντάται για να δημιουργήσουν ένα στυλ που είναι τόσο εύκολο όσο και εκλεπτυσμένο.

Και όπου τα δυο στυλ αποκλίνουν, οι διαφορές τους τα αλληλοσυμπληρώνουν. Όπου οι ιαπωνικοί εσωτερικοί χώροι είναι κομψοί, οι σκανδιναβικοί είναι ρουστίκ. Τα πλουσιότερα (ουδέτερα) χρώματα του ιαπωνικού σχεδιασμού συμβάλλουν ώστε οι σκανδιναβικές παλέτες χρωμάτων να μην ψυχραίνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Πώς μπορώ να διακοσμήσω σε στυλ Japandi;

Εάν είστε οπαδός του μινιμαλισμού και του “Hygge”, οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη αρχίσει να πειραματίζεται με το στυλ Japandi. Για να παίξετε με αυτό το στυλ, επικεντρωθείτε σε φυσικά υλικά όπως ανεπεξέργαστα ξύλινα ή μπαμπού έπιπλα που δίνουν το αίσθημα της φύσης και την απλοϊκή ομορφιά. Συνιστάται χρήση σιωπηρών χρωμάτων με πινελιές ανοιχτού πράσινου ή τοποθέτηση φυτών και πράσινου στο σπίτι σας για να δώσετε μια όψη υπαίθριας ζωής.

Η μείωση της αταξίας είναι επίσης το κλειδί για την επίτευξη του στυλ Japandi καθώς επικεντρώνεται σε καθαρές γραμμές και ανοιχτούς χώρους. Μπορείτε να δοκιμάσετε το «faux μινιμαλισμό» με κουτιά και καλάθια, ενσωματωμένα ή πτυσσόμενα παραπετάσματα για να κρύψετε τα πλεονάζοντα αντικείμενα και να κρατήσετε το χώρο σας σε τάξη.

Για να απολαύσετε το καλύτερο και από τους δύο στυλ, αντλήστε τη ζεστασιά από το σκανδιναβικό διατηρώντας παράλληλα την καλαισθησία του ιαπωνικού στυλ. Ενώ και τα δύο στυλ έχουν επίκεντρο το χρηστικό, είναι σημαντικό να διατηρήσετε μια αίσθηση ηρεμίας στον χώρο σας.

Επειδή η σχεδίαση της Japandi επικεντρώνεται στο χειροποίητο, ψάξτε για κομμάτια που θα αντέξουν τη δοκιμασία του χρόνου και θα ταιριάζουν με τη διακόσμηση σας για τα επόμενα χρόνια. Είναι ένα ξεκάθαρο αντίδοτο στην κουλτούρα μιας χρήσεως που έχουμε αγκαλιάσει για τόσο πολύ καιρό. Αντ’ αυτού, επικεντρωθείτε σε κομμάτια που είναι βιώσιμα και ασφαλή για τον πλανήτη μας.

Παρόλο που η Σκανδιναβική και η Ιαπωνική διακόσμηση δεν είναι καινούργιες, ο συνδυασμός των δύο θα είναι σίγουρα μια αυξανόμενη τάση τα επόμενα χρόνια.

ΣΠΙΤΙΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ: Το μοναδικό σπίτι του Γιώργου Μαζωνάκη, σκανδιναβικής αισθητικής στο νέο του Βιντεοκλίπ
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ: 23 Ιδέες Διακόσμησης Κρεβατοκάμαρας σε Σκανδιναβικό Στυλ

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

IKEA Hacks για Αποθήκευση με την Παπουτσοθήκη Trones. Eξαιρετική λύση με τόσο χαμηλό ΚΟΣΤΟΣ!

Ιαπωνική ΔΙΑΙΤΑ με Μπανάνα και χάστε εως 5 κιλά!