in , , ,

18 Χρήσιμες Συμβουλές για Όσους Σκέφτονται να Ξεκινήσουν Γυμναστήριο

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν γυμναστήριο τον Ιανουάριο και το 80% αυτών σταματούν μετά από λίγο . Μερικοί άνθρωποι σταματούν λόγω κόστους, άλλοι λόγω τεμπελιάς, ενώ άλλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως άβολα ρούχα ή διάφορες λοιμώξεις που έχουν κολλήσει στο γυμναστήριο. Για να μην βιώσετε τα παραπάνω προβλήματα δείτε παρακάτω 18 Χρήσιμες Συμβουλές για Όσους Σκέφτονται να Ξεκινήσουν Γυμναστήριο.

18 Χρήσιμες Συμβουλές για Όσους Σκέφτονται να Ξεκινήσουν Γυμναστήριο
18 Χρήσιμες Συμβουλές για Όσους Σκέφτονται να Ξεκινήσουν Γυμναστήριο

Έχετε δει πολλές φορές τα πρόσωπα εκείνων που τους αρέσει η γυμναστική στο Instagram. Όμορφο μακιγιάζ, ωραίο χτένισμα και κομψά αθλητικά ρούχα. Λάβετε υπόψη ότι το μακιγιάζ απαγορεύεται αυστηρά στη γυμναστική. Εκείνοι που αγαπούν τα καλλυντικά θα καταλήξουν να έχουν φραγμένους πόρους, ακμή και ερεθισμένο δέρμα.

Ορισμένα γυμναστήρια δεν επιτρέπουν στους επισκέπτες να φορούν σαγιονάρες ή παντόφλες. Υποτίθεται ότι φορούν αθλητικά παπούτσια. Ο λόγος είναι ότι τα αθλητικά προστατεύουν τα πόδια σας από τραυματισμούς. Διαφορετικά, κινδυνεύετε μια σειρά τραυμάτων ξεκινώντας από ελαφρά βλάβη του συνδετικού ιστού και τελειώνοντας με κάταγμα ή σπασμένα οστά.

Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να φορούν βαμβακερά ρούχα γιατί είναι ελαφριά, εύκολο να πλυθούν και αναπνέουν. Ωστόσο, το βαμβάκι είναι πραγματικά κακό στο γυμναστήριο. Ιδρώνετε πολύ ενώ κάνετε ασκήσεις, ενώ το βαμβάκι απορροφά τον ιδρώτα και το κρατάει. Αυτό μπορεί να σας κάνει να νιώθετε άβολα σε βρεγμένα ρούχα και να αυξήσει την πιθανότητα να κρυώσετε. Αντιθέτως, στα συνθετικά υφάσματα η υγρασία εξατμίζεται γρήγορα.

Εάν οι μηροί τρίβονται όταν περπατάτε, χρησιμοποιήστε βαζελίνη. Διαφορετικά, ίσως καταλήξετε να αποκτήσετε κάλους μετά από μερικές επισκέψεις στο γυμναστήριο.

Τα καλά αθλητικά ρούχα πρέπει να καλύπτουν τα πόδια και τα χέρια σας. Δεν συνιστάται η προπόνηση με ανοικτά μπλουζάκια ή σορτς. Πρώτα απ’ όλα, θα αγγίξετε τον εξοπλισμό του γυμναστηρίου με το γυμνό δέρμα σας και ίσως να μην είναι τόσο καθαρός. Δεύτερον, ο ιδρώτας σας θα παραμείνει στον εξοπλισμό και ο επόμενος δεν θα αισθάνεται άνετα να γυμναστεί μετά από σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε άρωμα. Το αποσμητικό είναι αρκετό. Δεδομένου ότι ο αέρας σε ένα γυμναστήριο είναι υγρός , η μυρωδιά του αρώματος μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο ή αλλεργία σε άλλους ανθρώπους.

Μην ξεχάσετε να σκουπίσετε τον εξοπλισμό γυμναστικής πριν και μετά τη χρήση του, με τουλάχιστον μια πετσέτα. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό πρέπει να γίνεται με αντιβακτηριακά μαντηλάκια.

Προσέξτε με τις πληγές του δέρματος. Εάν έχετε ακόμα και γρατζουνιές, καλύψτε τις με αδιάβροχο επίδεσμο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Επίσης, δεν πρέπει να αγγίζετε το πρόσωπό σας ή να το ξύνετε γιατί μπορεί να εισέλθει βρωμιά σε κάποια πληγή ή γρατζουνιά και να καταλήξετε με βακτηριακή λοίμωξη.

Εάν πρέπει να ενισχύσετε την ενέργειά σας πριν από μια προπόνηση, δοκιμάσετε να πιείτε μαύρο καφέ αντί ενός ενεργειακού ποτού. Εκτός από χαρούμενη διάθεση, θα σας βοηθήσει επίσης να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Η κατανάλωση πρωτεϊνών σε σκόνη μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό βάρος. Εάν δεν κάνετε έντονη γυμναστική και δεν σκοπεύετε να φουσκώσετε τους μυς σας, δεν χρειάζεστε αυτό. Με χαμηλή σωματική δραστηριότητα, όλη η πρωτεΐνη από τη σκόνη θα μετατραπεί σε λίπος αντί για μυ.

Είναι απαραίτητο να φάτε 1-2 ώρες πριν από το γυμναστήριο. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει ένα κενό περίπου 2 ωρών μεταξύ της άσκησης και του επόμενου γεύματος.

Μην φάτε φασόλια πριν επισκεφθείτε το γυμναστήριο. Αν και είναι ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες φαγητό, μπορεί να βρεθείτε σε δύσκολη κατάσταση. Μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και μετεωρισμό κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας.

Εάν έχετε αρχίσει να ασκήσετε έντονα, να είστε προετοιμασμένες για καθυστερήσεις στην εμμηνόρροια και έναν ακανόνιστο κύκλο.

Εάν μια γυναίκα ασκείται τακτικά, τότε ο πόνος κατά τη διάρκεια της περιόδου μειώνεται, και μερικές φορές εξαφανίζεται. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό το φαινόμενο οφείλεται σε συχνή και όχι εντατική γυμναστική.

Αν δεν κάνετε ντους αμέσως μετά την προπόνηση, ενδέχεται να παρατηρήσετε μικρά εξανθήματα και σπυράκια στο πισινό σας. Εμφανίζονται λόγω του ιδρώτα, της βρωμιάς και της τριβής.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν τα αθλητικά ρούχα τους αμέσως μετά την προπόνηση και αυτό είναι το σωστότερο που πρέπει να κάνετε. Αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να πλένουν τις αθλητικές τσάντες τους. Στην πραγματικότητα αποθηκεύουν ένα τεράστιο ποσό βρωμιάς και συνιστάται να τις πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Οι γυναίκες άνω των 30 ετών πρέπει να είναι πιο προσεκτικές με το γυμναστήριο.

Η Jennifer Aniston είναι 50 ετών και γυμνάζεται έξι φορές την εβδομάδα για μία ώρα. Η Salma Hayek είναι 53 ετών και γυμνάζεται μόνο όταν έχει ελεύθερο χρόνο. Το κυριότερο πράγμα που κάνει είναι περπάτημα με τα σκυλιά της.

Είναι αδύνατο να αδυνατίσετε σε ορισμένα μέρη του σώματος. Όταν γυμνάζεστε έντονα, το σωματικό λίπος φεύγει από όλα τα μέρη του σώματός σου, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου σας. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους για να απαλλαγείτε από παχουλα μάγουλα και να έχετε κομψά ζυγωματικά.

Όμως , όσες γυναίκες είναι άνω των 30 ετών θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές με την ένταση της γυμναστικής, διαφορετικά μπορεί να καταλήξετε να επιταχύνετε τη διαδικασία γήρανσης του προσώπου σας. Το φαινόμενο αυτό έχει το δικό του όνομα: πρόσωπο γυμναστήριου.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

28+4 Καταπληκτικές κατασκευές με παλιά παράθυρα!

Classic Blue: Διακοσμήστε το σπίτι σας με το χρώμα του 2020, σύμφωνα με την Pantone! (photos)

Classic Blue: Διακοσμήστε το σπίτι σας με το χρώμα του 2020, σύμφωνα με την Pantone! (photos)