in , , , ,

Υπέροχο διακοσμητικό κουτί με την τεχνική της σκίασης

διακόσμηση κουτιού με την τεχνική της σκίασης

Μια ακόμα υπέροχη τεχνική για να ζωγραφίσετε ένα διακοσμητικό κουτί, είναι η τεχνική της σκίασης με χρώματα.

Για το συγκεκριμένο κουτί χρησιμοποιήθηκε μια εικόνα από λουλούδια. Γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εικόνα σας ενδιαφέρει να αποτυπώσετε.

Δείτε επίσης την τεχνική σκίασης σε έπιπλα για αρχάριους

Υλικά

  • κουτί
  • γυαλόχαρτο
  • τυπωμένο σχέδιο ή πρότυπο
  • ξυλάνθρακας
  • μολύβι
  • γάντια
  • χρώμα για ξύλο σε σκούρα καφέ απόχρωση
  • μαύρο χρώμα για σκιάσεις
  • ένα παλιό ύφασμα
  • πολυουρεθάνη

Επιλέξαμε αυτό το μικρό ξύλινο κουτί που θα ήταν ιδανικό για μπιχλιμπίδια ή κοσμήματα. Αρχικά θα αποφασίσετε ποια θέση επιθυμείτε να έχει το σχέδιο στο ξύλινο κουτί σας. Στη συνέχεια, κόψτε ότι περισσεύει και τα πέταλα περιμετρικά έτσι:

Δείτε επίσης: Διακόσμηση κουτιού με Δαντελένια πετσετάκια. Οδηγίες + Βίντεο

Με αυτό τον τρόπο θα μεταφέρετε ένα σχέδιο χωρίς να χρησιμοποιήσετε έναν προβολέα προτζέκτορ! Αρχικά σχεδιάστε το εξωτερικό άκρο των «πετάλων» με ένα μολύβι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αναποδογυρίστε τη σελίδα σας έτσι ώστε να είναι ανάποδα και τρίψτε ξυλάνθρακα σε όλη την πίσω πλευρά μέχρι να καλυφθεί πλήρως. Στη συνέχεια, τοποθετήστε απαλά την πλευρά του άνθρακα προς τα κάτω πάνω στο ξύλινο κουτί όπου θέλετε το σχέδιό σας. Χρησιμοποιήστε τη γόμα του μολυβιού σας για να πατήσετε όλες τις άκρες των πετάλων. Αυτό μεταφέρει τον ξυλάνθρακα στο ξύλινο κιβώτιο!

Δεδομένου ότι ο ξυλάνθρακας θα τριφτεί και θα είναι αρκετά ασταθής, πρέπει να πατήσετε το σχέδιο από πάνω με ένα μολύβι. Στη συνέχεια, σκουπίστε τις γραμμές με ένα πανί μικροϊνών.

Ήρθε η ώρα να πάρετε τη μπογιά τα γάντια και το ύφασμα.

Όταν σκιάζετε, θέλετε να σκεφτείτε πού το φως πέφτει στο αντικείμενο. Έτσι, συνήθως η βάση του πέταλου είναι σε σκιά και γίνεται πιο ανοιχτή καθώς βγαίνει στην άκρη. Για πιο περίπλοκα σχέδια όπως αυτό, βασίζεστε σε μεγάλο βαθμό στην εικόνα που χρησιμοποιείτε για έμπνευση και κοιτάξτε προσεκτικά το πού βρίσκονται οι σκιές για κάθε πέταλο ξεχωριστά.

Δείτε επίσης: Decoupage σε ξύλινο κουτί και τεχνικη για την όψη σφυρήλατου! Φανταστικό Αποτέλεσμα! – ΒΙΝΤΕΟ!

Συνεχίστε, πέταλο με πέταλο! Βοηθά να σταματάτε και να παρατηρείτε το έργο σας που και που. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να προσθέσετε βαθύτερες σκιές όπου και αν νιώθετε ότι τις χρειάζεστε.

Μόλις τελειώσετε με το πέρασμα του καφέ χρώματος, άφηστε να στεγνώσει για μερικές ώρες. Έπειτα ήρθε η ώρα να βάλετε τις πραγματικές σκοτεινές σκιές. Αυτό το μέρος είναι προαιρετικό.

Μόλις τελειώσετε και με το μαύρο το αφήνετε μερικές ώρες να στεγνώσει.

Στο τέλος περνάτε με βερνίκι για να σφραγίσετε το χρώμα και έτοιμο!

τεχνική της σκίασης

φωτ.: realitydaydream

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

συνταγή με μπαγιάτικο ψωμί

Έχετε μπαγιάτικο ψωμί; Να τι μπορείτε να φτιάξετε

40+ καλοκαιρινές κατασκευές με κοχύλια