in , ,

Πώς καθαρίζουμε αλλά και απολυμαίνουμε τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής

πώς να καθαρίσετε ξύλινες κουτάλες και ξύλα κοπής με αλάτι και λεμόνι

Πώς καθαρίζουμε αλλά και απολυμαίνουμε τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής.
Παρόλο που οι ξύλινες κουτάλες είναι πολύ πρακτικές αλλά και πανέμορφες όπως δείχνουν στην κουζίνα μας, αιχμαλωτίζουν πολλά μικρόβια λόγω του πορώδους υλικού και πολλές φορές τις βλέπουμε να χάνουν το φυσικό τους χρώμα και να γίνονται πιο σκούρες. Ειδικά μετά από μαγείρεμα με κόκκινες σάλτσες ή με διάφορα υλικά που έχουν μεγάλη χρωστική δύναμη.

Δείτε ακόμα Κολλημένα, ξεραμένα λίπη στο pyrex; Πώς να τα ξεφορτωθείτε!

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μετά από κάμποσα μαγειρέματα πρέπει να πετάξετε τις ξύλινες κουτάλες σας. Υπάρχει ένα κολπάκι για να αποχρωματίσετε αλλά και να απολυμάνετε τις κουτάλες σας. Το μυστικό κρύβετε στον συνδυασμό του λεμονιού με το αλάτι. Σημειώστε εδώ ότι την ίδια τακτική μπορείτε να την ακολουθήσετε και στο ξύλα κοπής.

Πώς να καθαρίσουμε τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής.

Πλύνετε με απορρυπαντικό πιάτων και καυτό νερό τις κουτάλες. Αφού τις πλύνετε καλά ρίξτε μια αρκετά καλή ποσότητα αλατιού επάνω και τρίψτε με το εσωτερικό ενός κομμένου λεμονιού στη μέση, μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλάτι. Το λεμόνι εξαφανίζει τις οσμές και ο συνδυασμός του αλατιού βοηθάει να καθαρίσουν σε βάθος. Μόλις τελειώσετε ξεπλύνετε καλά και αφήστε στον ήλιο να στεγνώσουν.

[crp]

Αυτή η τεχνική φυσικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και κάθε φορά που οι κουτάλες σας ή τα ξύλινα σκεύη έρχονται σε επαφή με ωμό κρέας ή κοτόπουλο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν λοιπόν έχετε και εσείς στην κουζίνα σας ξύλινες κουτάλες και πιρούνες, ακόμα και ξύλα κοπής που έχουν βάψει ή που σας φαίνονται βρώμικα δοκιμάστε αυτό το κολπάκι και θα τα δείτε πάλι να λάμπουν.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρήσεις του listerine

Listerine: 13 Χρήσεις Που Δεν Ήξερες Μέχρι Σήμερα

πώς να τρίψεις σωστά με τον τρίφτη

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη αλλιώς και πιο εύκολα! Βίντεο