in , , , ,

21 απίστευτα κόλπα που θα κάνουν το σπίτι σας να λάμπει με ελάχιστο κόπο

Για πολλούς το καθάρισμα είναι η πιο βαρετή δουλειά και η χειρότερη τιμωρία στον κόσμο. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς – πολλοί από εμάς αρχίζουμε να καθαρίζουμε όταν συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα καθαρό σημείο σε όλο το σπίτι και κάθε δωμάτιο μοιάζει να είναι καλυμμένο με βρομιά.

Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Το καθάρισμα μπορεί να γίνει μια γρήγορη και απλή διαδικασία αν ξέρετε μερικά βασικά κόλπα.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 21 απίθανα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού σας πιο γρήγορα και εύκολα.

Πως να καθαρίσετε τα πιο βρόμικα σημεία του μπάνιου σας

Η παλιά κουρτίνα του μπάνιου σας θα μοιάζει με καινούρια αν τρίψετε τα βρόμικα σημεία της με ένα μίγμα από ίσα μέρη νερού και υπεροξείδιου του υδρογόνου.

Για να καθαρίσετε τις οδοντόβουρτσες σας, βουτήξτε τις στο ξίδι μια μία ώρα. Μετά πλύντε τις καλά με τρεχούμενο νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βουτήξτε τα σφουγγάρια σας για μία ώρα σε ένα μίγμα από ίσα μέρη ζεστού νερού και ξιδιού. Στη συνέχεια ξεπλύντε τα με νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Πως να κάνετε την μπανιέρα σας αστραφτερά λευκή

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα σας βοηθήσει να απομακρύνεται τους λεκέδες. Γεμίστε ένα μπουκάλι για σπρέι με υπεροξείδιο, ψεκάστε τη μπανιέρα σας και ξεπλύντε μετά από μισή ώρα.

Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε την επιφάνεια της μπανιέρας σας ρίχνοντας πρώτα μαγειρική σόδα, περιμένοντας μερικά λεπτά και στη συνέχεια ρίχνοντας ξίδι. Μετά καθαρίστε απαλά την επιφάνεια με μια βούρτσα και ξεπλύντε με ζεστό νερό.

Το κιτρικό οξύ αφαιρεί αποτελεσματικά τα κίτρινα στίγματα. Θα χρειαστείτε ένα πακέτο κιτρικό οξύ και μια κούπα νερό. Απλώστε το μίγμα στην επιφάνεια της μπανιέρας με ένα σφουγγάρι και περιμένετε 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Πως να αφαιρέσετε τα άλατα από την λεκάνη της τουαλέτας

Δείτε επίσης: Μούχλα στο Μπάνιο – Η μόνη έξυπνη συμβουλή ειναι αυτή

Με ένα μίγμα από σκόνη μουστάρδας και ίσα μέρη κιτρικού οξέος και άνθους αραβοσίτου θα κάνετε τη λεκάνη σας σαν καινούρια.

Για να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε την λεκάνη της τουαλέτας σας μπορείτε επίσης να φτιάξετε και “βόμβες καθαρισμού”. Ρίξτε μέσα 1-2 βόμβες για να καθαρίσει και να μυρίζει ευχάριστα η λεκάνη σας.

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα μαγειρική σόδα
1/4 κούπα κιτρικό οξύ
1/2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. υπεροξείδιο του υδρογόνου 6%
15–20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο

Πως να το φτιάξετε:

Ρίξτε την σόδα σε ένα μπολ και προσθέστε το κιτρικό οξύ. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το ξίδι με το υπεροξείδιο. Μετά ρίξτε το υγρό μίγμα στο στερεό σταγόνα σταγόνα. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και φτιάξτε μικρές μπάλες με ένα κουτάλι. Βάλτε τις μπάλες σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και αφήστε τις να στεγνώσουν για τουλάχιστον 6 ώρες. Φυλάξτε τις σε ένα καλά κλεισμένο γυάλινο βάζο.

Πως να καθαρίσετε τα αυλάκια ανάμεσα στα πλακάκια

Τρίψτε ένα λευκό κερί από παραφίνη στα αυλάκια αρκετές φορές. Θα τα καθαρίσει και θα τα προστατέψει από τη βρομιά στο μέλλον.

Ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και με μία οδοντόβουρτσα που έχετε βρέξει λίγο τρίψτε τα βρόμικα σημεία ανάμεσα στα πλακάκια. Όταν τελειώσετε, ξεπλύντε με ζεστό νερό. Τα πλακάκια θα είναι σαν καινούρια!

Ανακατέψτε δύο μέρη νερού με ένα μέρος υπεροξείδιου του υδρογόνου. Καθαρίστε τα αυλάκια ανάμεσα στα πλακάκια τρίβοντας με ένα σφουγγάρι. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα.

Πως να κάνετε τα πλακάκια σας να γυαλίζουν

Προσθέστε 15 γρ. κιτρικό οξύ σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πλύντε τα πλακάκια με αυτό το μίγμα. Ξεπλύντε με καθαρό νερό.

Ψεκάστε τα πλακάκια με ξίδι, περιμένετε 10 λεπτά και ξεπλύντε με νερό. Μετά σκουπίστε τα πλακάκια με ένα πανί με μικροΐνες. Έτσι, θα καθαρίσετε και θα απολυμάνετε τα πλακάκια σας.

Πως να φρεσκάρετε το πλυντήριο σας

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πλυντήριο σας κάθε τρεις μήνες! Το κιτρικό οξύ αφαιρεί τη βρομιά και τα άλατα που συσσωρεύονται στο πλυντήριο σας. Ρίξτε 60 γρ. κιτρικό οξύ στη θήκη για τη σκόνη πλυντηρίου και βάλτε το να δουλέψει στην πιο υψηλή θερμοκρασία.

ο παρακάτω απλό και αποτελεσματικό μίγμα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου σας.

Θα χρειαστείτε:

2 κούπες ξίδι
1/4 κούπα μαγειρική σόδα
1/4 κούπα νερό
ένα σφουγγάρι

Πως να το φτιάξετε:

Ανακατέψτε το νερό και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Ρίξτε το μίγμα στη θήκη για τη σκόνη πλυντηρίου. Προσθέστε το ξίδι στον κάδο του πλυντηρίου. Βάλτε το σε κανονική πλύση. Όταν τελειώσει, σκουπίστε τα λάστιχα και την πόρτα με το σφουγγάρι. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή για να στεγνώσει.

Πως να καθαρίσετε τα λίπη από τα μάτια της κουζίνας

Δείτε επίσης: 18 Έξυπνα Κόλπα Καθαρίσματος

Μπορείτε να τα καθαρίσετε με μια απλή γόμα. Πολλές επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού χρησιμοποιούν αυτό το κόλπο.

Απλώστε το χυμό ενός λεμονιού στην επιφάνεια της κουζίνας, αφήστε να δράσει για 15 λεπτά και σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Πως να καθαρίσετε τον φούρνο χωρίς χημικά

Απλώστε λίγο ξίδι στην επιφάνεια του φούρνου. Κλείστε την πόρτα και περιμένετε μερικές ώρες. Σκουπίστε τα βρόμικα σημεία με ένα πανί. Τρίψτε τους πιο επίμονους λεκέδες με μια βούρτσα. Καθαρίστε καλά με νερό.

Βρέξτε τις επιφάνειες του φούρνου σας με ζεστό νερό και ρίξτε από πάνω μαγειρική σόδα. Ψεκάστε ξανά με νερό. Μετά από μισή ώρα καθαρίστε με ένα υγρό πανί. Έτσι θα απομακρύνετε όλα τα λίπη.

Πως να φρεσκάρετε το στρώμα σας

Τουλάχιστον μια φορά κάθε εποχή καθαρίστε το στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα. Ακόμα καλύτερα κάντε το κάθε φορά που αλλάζετε σεντόνια.

Για να ξεφορτωθείτε την άσχημη μυρωδιά από το στρώμα σας, απλώστε πάνω μαγειρική σόδα, περιμένετε μισή ώρα και μαζέψτε την με την ηλεκτρική σκούπα.

Μπορείτε να απομακρύνετε τους λεκέδες από ιδρώτα με ένα μίγμα από δύο μέρη υπεροξείδιου του υδρογόνου και ένα μέρος υγρό για τα πιάτα.

Πως να απομακρύνετε τους λεκέδες από το χαλί σας

1 κουταλιά της σούπας σε ένα λίτρο νερό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε λεκέδες από καφέ, κακάο και τσάι.

Για να απομακρύνετε λεκέδες από μπίρα, κρασί ή αλκοόλ, τρίψτε τα σημεία αυτά με νερό και λίγη σκόνη πλυντηρίου. Ξεπλύντε με ένα μίγμα από μισό λίτρο νερό και ένα κουταλάκι ξίδι.

Πως να απομακρύνετε τους λεκέδες από τα υφάσματα

Φτιάξτε ένα μίγμα από ίσα μέρη βενζίνης, ακετόνης και τουρπεντίνης για να απομακρύνετε τους λεκέδες.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα.

Τέλος, ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα ποτήρι νερό θα απομακρύνει τους λεκέδες.

Για τους πιο απαιτητικούς, που δεν καλύφθηκαν από τα πρώτα 11, έχουμε ακόμη 10 Έξυπνα Tips Μόνο για εσάς…

Χρησιμοποιείστε παγάκια για να αρωματίσετε τους σωλήνες του νεροχύτη σας

Βαρεθήκατε τους βρομερούς σωλήνες; Ξεφορτωθείτε τις άσχημες μυρωδιές: Ρίξτε παγάκια από ξύδι στους σωλήνες, και μετά ξεπλύντε με κρύο νερό.

Χρησιμοποιήστε αλουμινόχαρτο για να τρίψετε τα υπολείμματα φαγητού από τα σκεύη σας.

Αν έχετε υπολείμματα από φαγητό στα σκεύη σας, πάρτε ένα καθαρό κομμάτι αλουμινόχαρτο – ίσως ένα που χρησιμοποιήσατε για να κρατήσετε ζεστό το φαγητό – κάντε το μπάλα, και μετά χρησιμοποιήστε το με λίγες σταγόνες απορρυπαντικού για να τρίψετε το γυαλί τους σκεύους μέχρι να καθαρίσει.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε τα ασημικά.

Αυτή είναι μια συμβουλή που δεν περιλαμβάνει γυαλιστικό για να κάνετε τα ασημικά σας, από μαχαίρια μέχρι σαλτσιέρες, να λάμπουν. Πρώτα, πλύντε στο χέρι τα αντικείμενα με ζεστό νερό και λίγο απαλό απορρυπαντικό πιάτων. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα την οποία έχετε περάσει με αλουμινόχαρτο. Σε μια άλλη κατσαρόλα, ανακατέψτε 4 κούπες βραστό νερό με μία κούπα μαγειρικής σόδας και δυο κουταλάκια αλάτι. Ρίξτε το μίγμα πάνω από τα ασημικά, μετά καλύψτε τα με ένα καπάκι. Αφήστε τα για πέντε λεπτά καθώς το διάλυμα απομακρύνει τη μαυρίλα από το ασήμι. Βγάλτε τα ασημικά από την κατσαρόλα, ξεπλύντε με καθαρό νερό και στεγνώστε τα με μια καθαρή, απαλή πετσέτα.

Χρησιμοποιήστε μια μαξιλαροθήκη για καθάρισμα χωρίς σκόνη.

Ναι, μπορείτε να καθαρίσετε τον ανεμιστήρα οροφής χωρίς να γεμίσετε σκόνη. Δουλεύοντας με ένα έλικα τη φορά, περάστε μια παλιά μαξιλαροθήκη από πάνω του και μετά τραβήξτε το αργά. Όλη η σκόνη και βρωμιά θα μείνει στη μαξιλαροθήκη αντί να σκορπιστεί παντού.

Χρησιμοποιήστε φύλλα στεγνωτηρίου για να ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα σαπουνιού.

Μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα φύλλα στεγνωτηρίου. Ψεκάστε λίγες σταγόνες νερό, και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε συσσωρευμένα υπολείμματα σαπουνιού στην πόρτα της ντουζιέρας. Κάνει θαύματα στις βρώμικες επιφάνειες.

Χρησιμοποιήστε ρύζι για να καθαρίσετε τον μύλο του καφέ.

Κάντε το εσωτερικό του μύλου σας πεντακάθαρο: Ρίξτε μια χούφτα κόκκους λευκού ρυζιού στον άδειο μύλο για να αφαιρέσετε παγιδευμένους κόκκους καφέ και μπαγιάτικες μυρωδιές. Πετάξτε το ρύζι και σκουπίστε τον μύλο.

Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό γάντι για να μαζέψετε τρίχες.

Μην ξεχνάτε ποτέ το κατοικίδιο σας: έχει γεμίσει ο καναπές ή η πολυθρόνα σας με τις τρίχες του; Μαζέψτε τις εύκολα και γρήγορα περνώντας ένα νωπό πλαστικό γάντι πάνω από την επιφάνεια. Όλες οι τρίχες θα κολλήσουν στο γάντι και όχι στα έπιπλα.

Χρησιμοποιήστε φίλτρα του καφέ για ξεσκονόπανα.

Σκόνη πάνω στην επίπεδη τηλεόρασή σας ή στην οθόνη του υπολογιστή έχετε. Πανί με μικροΐνες μάλλον όχι. Ένα φίλτρο του καφέ θα κάνει μια χαρά δουλειά και θα αφήσει τις οθόνες σας πεντακάθαρες.

Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι για να φρεσκάρετε τον πάγκο κοψίματος.

Ο χυμός λεμονιού κάνει θαύματα στους πάγκους κοψίματος από ελαφρύ ξύλο ή πλαστικό με υπολείμματα τροφής. Κόψτε ένα λεμόνι σα δύο, ρίξτε το χυμό του στη λερωμένη επιφάνεια, τρίψτε, και αφήστε το για 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Ο πάγκος σας δε θα έχει σημάδια και θα μυρίζει λεμόνι.

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να ξεβουλώσετε ένα σωλήνα.

Αν ο σωλήνας σας κινείται πιο αργά και από χελώνα, ξεβουλώστε τον ρίχνοντας μισή κούπα μαγειρική σόδα και μετά μισή κούπα ξίδι. Καλύψτε το σωλήνα με ένα υγρό πανί, και αφήστε το για 5 λεπτά. Πάρτε το πανί, και ρίξτε άφθονο καυτό νερό.

via psaxtiri

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

15 πανεύκολες κατασκευές με κονσερβοκούτια

34 μοναδικές ιδέες αποθήκευσης φρούτων και λαχανικών