in , , , , , , ,

Φτιάξτε το δικό σας terrarium με χρωματιστή άμμο

Φτιάξτε το δικό σας terrarium με χρωματιστή άμμο

Η τέχνη της άμμου είναι διασκεδαστική σαν διαδικασία και δίνει ένα όμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Κι όταν προσθέσετε και αερόφυτα, μπορείτε να φτιάξετε το πιο όμορφο terrarium. Για μια τολμηρή, μοντέρνα εμφάνιση, επιλέξτε χρώματα άμμου όπως ροζ, κίτρινο και πορτοκαλί. Ή, για ένα θαλασσινό θέμα, επιλέξτε μπλε και τυρκουάζ. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε την άμμο για να σχεδιάσετε μια σκηνή στην παραλία που χαρακτηρίζει έναν ωκεανό, ένα νησί και έναν ουρανό – και είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι θα σκεφτόσαστε!

Δείτε επίσης: Αερόφυτα: τι είναι και 70 ιδέες για να τα βάλετε στο χώρο σας!

Τι θα χρειαστείτε:

  • γυάλινο δοχείο
  • κομμάτι χαρτόνι
  • σελοτέιπ
  • ρολό από χαρτί κουζίνας
  • απλή άμμο
  • χρωματιστή άμμο
  • κουτάλια
  • αερόφυτα
  • κοχύλια,αστερίες

Δείτε ακόμα Τι είναι τα Terrarium!

Βήμα πρώτο: διαλέξτε το δοχείο σας

Επιλέξτε ένα γυάλινο δοχείο που είναι τουλάχιστον αρκετά ψηλό ψηλό όσο είναι φαρδύ. Το δοχείο πρέπει να είναι αρκετά βαθύ ώστε να κρατά αρκετές στρώσεις άμμου, καθώς και τα αερόφυτα.

Βήμα δεύτερο: φτιάξτε ένα χωνί

Τυλίξτε ένα φύλλο χαρτόνι για να δημιουργήσετε ένα χωνί. Ασφαλίστε τις άκρες στη θέση τους με ταινία. Αυτό το χωνί θα σας διευκολύνει να ρίξετε την άμμο ακριβώς εκεί που την θέλετε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε επίσης: Ιδέες για Terrariums με έγχρωμη άμμο!

Βήμα τρίτο: ρίξτε ένα στρώμα άμμου

Ξεκινήστε χύνοντας περίπου μισή ίντσα άμμου στο κάτω μέρος του δοχείου. Ο κύριος σκοπός αυτής της βασικής στρώσης είναι να βοηθήσει να κρατηθεί το άδειο ρολό χαρτιού στο επόμενο βήμα.

Βήμα τέταρτο: βάλτε το ρολό χαρτιού

Χρησιμοποιώντας ψαλίδι, κόψτε ένα ρολό χαρτιού κουζίνας, ώστε να έχετε ένα κομμάτι που είναι ψηλότερο από το δοχείο σας.

Τοποθετήστε το ρολό ώστε να στέκεται στη μέση του δοχείου, χρησιμοποιώντας την άμμο που υπάρχει ήδη εκεί για να το κρατήσει σταθερό. Στη συνέχεια, ρίξτε τη χοάνη στο σωλήνα.

Βήμα πέμπτο: γεμίστε το ρολό με την απλή άμμο

Χρησιμοποιώντας το χωνί ως χρήσιμο οδηγό, ρίξτε με ένα κουτάλι απλή άμμο μέσα στον ρολό από χαρτόνι, βεβαιώνοντας ότι δεν υπερβαίνετε το επιθυμητό ανώτατο επίπεδο άμμου. Η άμμος στο ρολό εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Πρώτον, επειδή η άμμος στον μεσαίο πυρήνα του δοχείου δεν θα είναι ορατή, είναι πιο αποδοτικό να γεμίζεται με απλή και όχι χρωματισμένη άμμο. Δεύτερον, το γέμισμα των πλευρών με έγχρωμη άμμο και η δημιουργία σχεδίων με αυτό, θα είναι ευκολότερη αν δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμπλήρωση στη μέση καθώς ρίχνουμε.

Βήμα έκτο: ρίξτε τη χρωματιστή άμμο

Σε αυτό το παράδειγμα, θα σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι να σχεδιάσετε μια θαλασσογραφία. Τοποθετήστε την άκρη του χωνιού μεταξύ του γυαλιού και του σωλήνα από χαρτόνι. Μετακινήστε την μπλε άμμο μέσα στο χωνί και μετακινήστε το χωνί γύρω για να κατευθύνετε την άμμο.

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο στρώματα διαφορετικής μπλε άμμου για να φτιάξετε τον ωκεανό. Παρατηρήστε ότι το βασικό στρώμα της άμμου μοιάζει με την παραλία.

Βήμα έβδομο: φτιάξτε τα νησιά

Για να δημιουργήσουμε ένα νησί στη μέση του ωκεανού, θέλουμε να σχεδιάσουμε ένα βουνό που βγαίνει από το νερό. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε το χωνί για να κατευθύνετε έναν σωρό από χρυσόχρωμη άμμο στην κορυφή της γαλάζιας άμμου. Γυρίστε το δοχείο γύρω και δημιουργήστε ένα νησί στην αντίθετη πλευρά, αν θέλετε.

Για να βοηθήσετε το νησί να ξεχωρίσει, ρίξτε ένα λεπτό στρώμα μαύρης άμμου πάνω από το χρυσό, ξανά χρησιμοποιώντας τη χοάνη για να κατευθύνετε την άμμο.

Βήμα όγδοο: φτιάξτε τον ουρανό

Προσθέστε μερικά στρώματα διαφορετικών μπλε πάνω στην μαύρη άμμο για να δημιουργήσετε τον ουρανό. Όσο πιο ανώμαλα είναι τα στρώματα, τόσο καλύτερα – οι κυματοειδείς γραμμές φαίνονται πιο δυναμικές. Και μην πάτε πολύ ψηλά στο δοχείο. Θέλετε να αφήσετε χώρο για τα αερόφυτα.

Βήμα ένατο: αφαιρέστε το ρολό από τη μέση

Όταν έχετε φτάσει στο επιθυμητό τελικό ύψος των στρωμάτων άμμου, τραβήξτε τον σωλήνα από το δοχείο. Η απλή άμμος που βρισκόταν στο σωλήνα θα παραμείνει.

Καλύψτε την απλή άμμο με ένα λεπτό στρώμα χρωματισμένης άμμου πάνω.

Βήμα δέκατο: προετοιμάστε τα αερόφυτα

Τα αερόφυτα δεν χρειάζονται ρίζες για να ευδοκιμήσουν. Όταν τα αγοράζετε στο κατάστημα, ίσως να μην έχουν ενυδατωθεί για λίγο, γι ‘αυτό βυθίστε τα στο νερό για περίπου 20 λεπτά.

Αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια χαρτοπετσέτα για περίπου μια ώρα για να απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία.

Βήμα ενδέκατο: βάλτε τα αερόφυτα στη γυάλα

Βάλτε τα αερόφυτα στη γυάλα στερεώνοντάς τα στην άμμο.

Βάλτε αστερίες, κοχύλια και ότι διακοσμητικά θέλετε για να το ολοκληρώσετε.

φωτ.: ehow

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

DIY όμορφη θήκη για ρεσό από ρολό τουαλέτας

διαχωριστικά δωματίου

Μετατρέψτε ένα δωμάτιο σε δύο με αυτά τα 35 υπέροχα διαχωριστικά δωματίων