in , , ,

7 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Καλλιεργήσετε Αερόφυτα

αερόφυτα,καλλιέργεια αερόφυτων,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,
αερόφυτα,καλλιέργεια αερόφυτων,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Τα αερόφυτα, επιστημονικά γνωστά ως Tillandsia, είναι μοναδικά και συναρπαστικά φυτά που ανήκουν στην οικογένεια Bromeliad. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά φυτά, τα αερόφυτα δεν χρειάζονται έδαφος για να αναπτυχθούν. Αντίθετα, εξάγουν υγρασία και θρεπτικά συστατικά από τον αέρα μέσω των εξειδικευμένων τριχωμάτων τους (μικροσκοπικές δομές που μοιάζουν με τρίχες) στα φύλλα τους. Συχνά βρίσκονται σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές, προσκολλώνται σε δέντρα, βράχους ή άλλες επιφάνειες. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε από τη σωστή φροντίδα των αερόφυτων μέχρι την έντεχνη εμφάνιση τους στο σπίτι σας. Βουκαμβίλια Η Αγαπημένη: Ο Απόλυτος Οδηγός για την Καλλιέργεια της – Κάνε τον Κήπο Σου ή Το Μπαλκόνι Σου Επίγειο Παράδεισο

Φως και αέρας

7 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Καλλιεργήσετε Αερόφυτα

Τα αερόφυτα ευδοκιμούν σε έντονο, έμμεσο φως. Τοποθετήστε τα κοντά σε ένα παράθυρο όπου μπορούν να δέχονται φιλτραρισμένο ηλιακό φως. Το πιο σημαντικό, αποφύγετε να τα εκθέτετε σε άμεσο, έντονο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το κάψιμο των φύλλων τους.

Η καλή κυκλοφορία του αέρα είναι απαραίτητη για τα αερόφυτα. Παρέχετε επαρκή αερισμό επιτρέποντας λίγη ροή αέρα στο δωμάτιο ή ανακινώντας απαλά τα φυτά μετά το πότισμα για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία από τη βάση.

Θερμοκρασία

Τα αερόφυτα προτιμούν θερμοκρασίες μεταξύ 10°C έως 32°C, επομένως θα πρέπει να προστατεύονται από ακραίο κρύο ή ζέστη.

Πότισμα

Το σωστό πότισμα είναι ζωτικής σημασίας για τα αερόφυτα. Βυθίστε τα σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά κάθε 1-2 εβδομάδες. Μετά το μούσκεμα, τινάξτε απαλά την περίσσεια νερού και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα τοποθετήσετε ξανά στη θέση τους. Προσαρμόστε τη συχνότητα ποτίσματος με βάση τα τοπικά επίπεδα υγρασίας. σε πιο ξηρά κλίματα, μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε πιο συχνά.

Όταν ποτίζετε, χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο ή βρόχινο νερό, εάν είναι δυνατόν, για να αποφύγετε τη συσσώρευση ορυκτών από το νερό της βρύσης, που μπορεί να βλάψει τα φυτά αέρα με την πάροδο του χρόνου. Το υπερβολικό πότισμα είναι ένα κοινό λάθος. Βεβαιωθείτε ότι στεγνώνουν τελείως μετά από κάθε πότισμα για να αποφευχθεί η σήψη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ψεκάστε με νερό τα αερόφυτα κάθε λίγες μέρες, ειδικά σε περιόδους ξηρασίας. Αυτό παρέχει επιπλέον υγρασία και βοηθά στη μίμηση του φυσικού τους περιβάλλοντος.

Δείτε ακόμη Πώς Να Καλλιεργήσεις Ένα Δέντρο Καφέ (Καφεόδεντρο) Σε γλάστρα στο Σπίτι – Μια πολύ ανταποδοτική Εμπειρία Που θα σε Ανταμείψει

Λίπανση

Τα αερόφυτα χρειάζονται θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να τα θρέψετε προσθέτοντας ένα αραιωμένο, υδατοδιαλυτό, ισορροπημένο λίπασμα (π.χ. 20-20-20) στο νερό μουλιάσματος μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου (άνοιξη και καλοκαίρι). Μειώστε ή εξαλείψτε το λίπασμα κατά την περίοδο αδράνειας (φθινόπωρο και χειμώνας).

Έλεγχος για παράσιτα

Προσέξτε τα παράσιτα όπως τα ακάρεα της αράχνης ή τις ψευδοκοκκίδες. Εάν εντοπίσετε κάποια, αφαιρέστε τα με ένα απαλό ψεκασμό νερού ή σκουπίζοντας τις πληγείσες περιοχές με ένα μαλακό πανί.

Περίοδος ανάπαυσης

Τα αερόφυτα έχουν φυσικό κύκλο ανάπτυξης. Κατά την περίοδο ανάπαυσης (συνήθως το χειμώνα), μπορεί να αναπτυχθούν πιο αργά. Προσαρμόστε ανάλογα τη φροντίδα τους μειώνοντας τη συχνότητα ποτίσματος.

Παρουσίαση

Ήρθε η ώρα να γίνετε δημιουργικοί με τον τρόπο που θα παρουσιάσετε τα αερόφυτα σας. Μπορούν να τοποθετηθούν σε διακοσμητικά δοχεία, σε θαλασσόξυλα ή ακόμα και να τοποθετηθούν σε τοίχους. Απλώς βεβαιωθείτε ότι ό,τι κι αν επιλέξετε επιτρέπει την καλή κυκλοφορία του αέρα. Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι η απαλή φροντίδα τους. Τα φύλλα τους είναι ευαίσθητα και ο χειρισμός μπορεί να τα καταστρέψει.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Παχύφυτα: 4 Μυστικά Καλλιέργειας Παχύφυτων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Θέλετε οι Βλεφαρίδες σας να Φαίνονται πιο Γεμάτες; Δοκιμάστε Αυτό το Επαγγελματικό Κόλπο!

Θέλετε οι Βλεφαρίδες σας να Φαίνονται πιο Γεμάτες; Δοκιμάστε Αυτό το Επαγγελματικό Κόλπο!

Σύσπαση Βλεφάρου: Εάν το Μάτι σας Αρχίσει να Συσπάται Δεν Είναι Καλό

Σύσπαση Βλεφάρου: Εάν το Μάτι σας Αρχίσει να Συσπάται Δεν Είναι Καλό