Μια υπέροχη συνταγή για ζυμαράκια τα οποία μάλιστα μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη και να έχετε ζύμη για σπιτικές πιτσούλες ανά πάσα στιγμή!
Δείτε ακόμα Ζύμη Ατσμα για γλυκές και αλμυρές παρασκευές!
500 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις ή αλεύρι για πίτσα 00
250-270 ml .ανθρακούχο νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι μαγιά ξερή 7-9 γρ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
Μετά από το χρόνο που χρειάστηκε για ξεκουραστεί η ζύμη μας,την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες (μπορείτε ακόμη και να αφήσουμε την ζύμη για 6-8 ή και 24 ώρες ακόμα να ωριμάσει η ζύμη. Εχω αφήσει την ζύμη μέχρι και 3-4 ημέρες και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό)
Αφαιρούμε την ζύμη από το ψυγείο και αφήνουμε την ζύμη να παραμείνει περίπου 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου,θα χαλαρώσει και θα γίνει ακόμα πιο ευέλικτη
Διαιρούμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια για να πάρουμε 2 ωραίες μεγάλες πίτσες, ρίχνουμε κάθε κομμάτι σε ένα λαδομένο ταψί και αφήνουμε να χαλαρώσει η ζύμη για 10 λεπτά, έπειτα ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα ταψί με λίγο λαδάκι ,αφήνουμε για λίγο 20 λεπτά για να ανέβει ελαφρά.
Καλύπτουμε με τα υλικά μας , στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω και κάτω για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή και χρυσή.
Δείτε ακόμα Ζύμη με γιαούρτι (τύπου «κουρού») ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια με μόλις τρία υλικά!
ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ :
Τυλίγουμε με λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο ή σακουλάκι τροφίμων και τοποθετούμε στην κατάψυξη και εκεί μπορούμε να την διατηρήσουμε για έως και 1 μήνα.Επαναφέρουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε την ζύμη μας, βγάζοντας την κατάψυξη και την αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα στην συντήρηση του ψυγείου και την επόμενη μέρα την βγάζουμε από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν και την ετοιμάζουμε γαρνίροντας την με τα υλικά της αρεσκείας μας .
Κατά την διαδικασία απόψυξης η ζύμη θα είναι εμφανώς πιο υγρή αποτέλεσμα να κολλάει κάπως έντονα στο πάγκο καθώς και στα χέρια μας. Προκειμένου να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα στο τελικό άνοιγμα, καλό θα ήταν να αλευρώνουμε τα χέρια μας και τον πάγκο εργασίας μας.
Ανοίγουμε την ζύμη σε δίσκο 25cm και αφήνουμε για λίγο 20 λεπτά για να ανέβει ελαφρά. Καλύπτουμε με τα υλικά μας , στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις πάνω και κάτω για 10-12 λεπτά ή μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή και χρυσή.
via plathozymarakia
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα