in , ,

Σπιτική Ζύμη με ανθρακούχο νερό για να φτιάξεις απίθανες πιτσούλες

Μια υπέροχη συνταγή για ζυμαράκια τα οποία μάλιστα μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη και να έχετε ζύμη για σπιτικές πιτσούλες ανά πάσα στιγμή!

Δείτε ακόμα Ζύμη Ατσμα για γλυκές και αλμυρές παρασκευές!

ΥΛΙΚΑ :

500 γρ αλεύρι για όλες της  χρήσεις  ή αλεύρι για  πίτσα  00
250-270 ml .ανθρακούχο νερό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1  φακελάκι μαγιά ξερή 7-9 γρ
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Βάζουμε τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή , το κοσκινισμένο αλεύρι., την ζάχαρη ,το αλάτι, το μπέκιν πάουντερ,την μαγιά και το λάδι και τέλος το ανθρακούχο νερό και πατάμε το πρόγραμμα ζυμώματος για πίτσα που στο δικό  μου διαρκεί  15 λεπτά  μόλις σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης, παίρνουμε  με τα χέρια  και την βγάζουμε  από τον κάδο και την τοποθετούμε  σε λαδομένο μπολ και αφήνουμε  το να ξεκουραστεί 1 ώρα και 30 λεπτά σε ζεστό μέρος .
  • Μπορείτε  να το ζυμώσετε  και με τα χέρια σας , βάζοντας  το υλικά  με την σειρά  που αναφέρω πιο  πάνω σε ένα  μπόλ και  τα ζυμώνετε για 10  λεπτά.

Μετά από το χρόνο που χρειάστηκε  για  ξεκουραστεί  η ζύμη μας,την τοποθετούμε  στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες (μπορείτε ακόμη και να αφήσουμε την ζύμη  για  6-8  ή  και  24  ώρες ακόμα να   ωριμάσει η ζύμη. Εχω αφήσει την ζύμη μέχρι και  3-4 ημέρες και  το αποτέλεσμα   ήταν  εξαιρετικό)

Αφαιρούμε την ζύμη από το ψυγείο και αφήνουμε  την  ζύμη  να παραμείνει περίπου 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου,θα χαλαρώσει και θα γίνει ακόμα πιο ευέλικτη

Διαιρούμε τη ζύμη σε 2  κομμάτια για να πάρουμε 2 ωραίες μεγάλες πίτσες, ρίχνουμε κάθε  κομμάτι  σε ένα λαδομένο ταψί και αφήνουμε να χαλαρώσει  η ζύμη  για 10 λεπτά, έπειτα ανοίγουμε κάθε μπάλα σε ένα ταψί με  λίγο λαδάκι ,αφήνουμε για λίγο 20 λεπτά για να ανέβει ελαφρά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμα Όλες οι βασικές ζύμες σε ένα άρθρο! (Ζύμη σφολιάτα, κουρού, κρούστας, πίτες, πίτσα, κρέπες, πεϊνιρλί, τυροπιτάκια, κρουασάν, ψωμί του τοστ)

Καλύπτουμε  με  τα υλικά μας , στη συνέχεια ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους  200  βαθμούς  σε αντιστάσεις  πάνω και κάτω  για 10-12 λεπτά ή μέχρι να  γίνει  η ζύμη τραγανή και χρυσή.

Σημείωση

  • Μετά το ζύμωμα της ζύμης, μπορούμε να την  αποθηκεύσουμε  στο ψυγείο σε ένα λαδωμένο μπολ με μεμβράνη καλά κλεισμένο με ένα  καπάκι  για έως και 3 ημέρες. Αυτό βελτιώνει την υφή και την  γεύσης  ζύμης
  • Για να καταψύξουμε  την ζύμη  μας, μοιράζουμε την ζύμη σε κομμάτια και την ανοίγουμε σε κύκλους των  10 – 25cm ανάλογα τη μέγεθος πίτσας που θέλουμε να φτιάξουμε και τοποθετούμε  μια πάνω στην άλλη  με χαρτί ψησίματος ανάμεσα σε κάθε στρώμα.και κοσκινίζοντας λίγο αλεύρι από πάνω 

Δείτε ακόμα Ζύμη με γιαούρτι (τύπου «κουρού») ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια με μόλις τρία υλικά!

ΠΩΣ  ΔΙΑΤΗΡΟΎΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΣΤΗΝ  ΚΑΤΑΨΥΞΗ :
Τυλίγουμε με λαδόκολλα και μετά  σε αλουμινόχαρτο ή σακουλάκι τροφίμων  και τοποθετούμε  στην κατάψυξη και εκεί μπορούμε να την διατηρήσουμε για έως και 1 μήνα.Επαναφέρουμε  σε  θερμοκρασία δωματίου πριν τη χρησιμοποιήσουμε την ζύμη μας, βγάζοντας την  κατάψυξη και  την αφήνουμε μια  ολόκληρη νύχτα  στην συντήρηση του ψυγείου και την επόμενη μέρα  την βγάζουμε από το ψυγείο 1-2 ώρες πριν και την ετοιμάζουμε γαρνίροντας την με τα υλικά της αρεσκείας  μας .

Κατά την διαδικασία απόψυξης η ζύμη θα είναι εμφανώς πιο υγρή αποτέλεσμα να κολλάει κάπως έντονα στο πάγκο καθώς και στα χέρια μας. Προκειμένου να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα στο τελικό άνοιγμα, καλό θα ήταν να αλευρώνουμε τα  χέρια μας και τον πάγκο εργασίας  μας.

Ανοίγουμε την ζύμη σε δίσκο 25cm και αφήνουμε για λίγο 20 λεπτά για να ανέβει ελαφρά. Καλύπτουμε  με  τα υλικά μας , στη συνέχεια ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους  200  βαθμούς  σε αντιστάσεις  πάνω και κάτω  για 10-12 λεπτά ή μέχρι να  γίνει  η ζύμη τραγανή και χρυσή.

via plathozymarakia

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσεις τον καναπέ σου;

Ikea Hacks – Φτιάξτε ένα ιπτάμενο τραπεζάκι!