in , , , , , ,

10 diy κατασκευές που θα κάνουν το χώρο σας πιο ευχάριστο! Οδηγίες

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα μέρος όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική μέρα – ένα μέρος όπου δεν μας προβληματίζει τίποτα και όπου όλα δημιουργούν την αίσθηση της ασφάλειας και της άνεσης. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε τα πράγματα που γνωρίζετε ότι θα ταιριάζουν απόλυτα στις ανάγκες σας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας τρόπος να τα δημιουργήσετε μόνοι σας!

Εμείς συλλέξαμε 10 κατασκευές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να κάνετε το σπίτι σας να γίνει το αγαπημένο σας μέρος.

1. Ένα υπέροχο φωτιστικό-σύννεφο

Έχετε ονειρευτεί ποτέ να κοιμάστε κάτω από τα σύννεφα; Λοιπόν, τώρα τα όνειρά σας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Πρώτα απ ‘όλα, πάρτε ένα κομμάτι από γυψοσανίδα και σχεδιάστε ένα σύννεφο. Στη συνέχεια κόψτε το με το ηλεκτρικό πριόνι και γυαλίστε τις άκρες με γυαλόχαρτο. Όταν οι καμπύλες του σύννεφου σας γίνονται τελείως στρογγυλές, χρωματίστε το με σπρέυ και αφήστε το να στεγνώσει. Τώρα πάρτε μεταλλικούς σωλήνες και συνδέστε τους με το σύννεφο. Τοποθετήστε το σύννεφο πάνω από μια λάμπα, τοποθετήστε το στον τοίχο και έτοιμο.

Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικά ακόμα σύννεφα γύρω από τη λάμπα για να δημιουργήσετε την εντύπωση ενός πραγματικού ουρανού.

Δείτε επίσης: DIY απίθανη λάμπα-πορτατίφ με σούπερ ήρωες!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

2. Ένα χαλάκι από βότσαλα

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο χαλαρωτικό είναι να περπατήσετε σε βότσαλα ενώ περπατάτε γύρω από την παραλία; Μπορείτε να φέρετε μαζί σας ένα κομμάτι της καλοκαιρινής θαλάσσιας εκδρομής σας κάνοντας ένα χαλίκι με βότσαλο. Ανακουφίζει τα πόδια σας από κόπωση και σας δίνει ένα ωραίο μασάζ.

3. Ένα μπωλάκι για το σαπούνι

Μιλώντας για τις καλοκαιρινές αναμνήσεις, τι θα λέγατε για μια βάση για το σαπούνι φτιαγμένη με βότσαλα; Πάρτε ένα γυάλινο μπολ, καλύψτε το με μια πλαστική σακούλα και βάλτε μερικά βότσαλα. Κολλήστε τις πέτρες μαζί, αφήστε τις να στεγνώσουν και βγάλτε την τσάντα. Voilà!

4. Ένας εύκολος πίνακας ζωγραφικής

Εάν σας αρέσει η τέχνη, μπορείτε να κάνετε μια φωτεινή και ζωηρόχρωμη ζωγραφική που θα έχει τους καλεσμένους σας να αναρωτιούνται από πού έχετε αποκτήσει ένα τόσο ενδιαφέρον έργο τέχνης.

     Πρώτα απ ‘όλα, αγοράστε έναν καμβά, επιλέξτε μερικά ακρυλικά χρώματα που σας αρέσουν και πάρτε μια μεγάλη βούρτσα.
     Εφαρμόστε το χρώμα βαφής κατά χρώμα – αρκετές κινήσεις του καθενός θα είναι αρκετές. Δεν πρέπει να υπάρχουν ακάλυπτα σημεία στον καμβά σας.
     Χρησιμοποιήστε μικρά κομμάτια ταινίας κάλυψης για να δημιουργήσετε γεωμετρικά σχέδια στον καμβά. Καλύψτε το παντού και αφήστε λίγο χώρο ανάμεσα στα κομμάτια.
     Εφαρμόστε λευκό χρώμα στους χώρους που έχετε αφήσει πριν. Στη συνέχεια, απλώς αφαιρέστε την ταινία και απολαύστε το αριστούργημά σας!

5. Φλυτζάνι-πάντα

Για εσάς του λάτρεις του γάλατος, φτιάξτε ένα χαριτωμένο φλυτζάνι για να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας ρόφημα.

     Πάρτε ένα διάφανο κύπελλο ή κούπα, βρείτε μια φωτογραφία που σας αρέσει στο διαδίκτυο και εκτυπώστε τη.
     Βάλτε τη φωτογραφία στην εσωτερική πλευρά του κυπέλλου, πάρτε λίγο χρώμα και πινέλο και ακολουθήστε τις γραμμές και τις καμπύλες. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό χρώμα που είναι κατάλληλο για το γυαλί και το ψήσιμο.
     Βάλτε την κούπα σας να ψηθεί, ανάλογα με τις οδηγίες του χρώματος που χρησιμοποιήσατε.

Δείτε επίσης: Πώς να φτιάξετε διακοσμητική κούπα «ο χρόνος σταμάτησε»

6. Διακοσμητικά μπωλ σε σχήμα φύλλου

Κοιτάξτε αυτά τα όμορφα φύλλα! Θα θέλατε να κρατήσετε τα κοσμήματά σας εκεί; Ή ίσως τις καραμέλες σας; Τι γίνεται με τη χρήση τους ως κεριών; Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και είναι τόσο εύκολο να το κάνετε ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία δικαιολογία να μην κάνετε κάτι τέτοιο!

Πάρτε ένα κομμάτι πηλού και χρησιμοποιήστε έναν τροχό για να πάρετε ένα κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους. Στη συνέχεια, πάρτε ένα μεγάλο και όμορφο φύλλο, τοποθετήστε το στην κορυφή του πηλού και πατήστε το φύλλο μέσα σε αυτό μέχρι ο πηλός να αποκτήσει την ίδια υφή. Τώρα πάρτε ένα μπολ, καλύψτε το με πλαστικό περιτύλιγμα, βάλτε το φύλλο από πηλό μέσα και αφήστε το για μια νύχτα, ώστε να μπορεί να καλουπωθεί πάνω από το καμπύλο σχήμα. Στη συνέχεια, βγάλτε το και χρωματίστε το χρώμα που σας αρέσει περισσότερο!

7. Θήκες για διακοσμητικά κεριά

Τα κεριά είναι τόσο ρομαντικά, έτσι δεν είναι; Ωστόσο, το κερί στο τραπέζι μπορεί να χαλάσει τα πάντα και μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να βρείτε μια ωραία βάση για κερί. Εδώ είναι μια εύκολη λύση:

     Πάρτε ένα μπαλόνι, το φουσκώνετε και το βάζετε σε ένα φλιτζάνι.
     Στη συνέχεια, πάρτε λίγο τσιμέντο και καλύψτε το μπαλόνι σας με αυτό. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα δεν είναι πολύ λεπτό ή πολύ παχύ.
     Αφήστε το τσιμέντο να στεγνώσει όλη τη νύκτα, στη συνέχεια σπάστε το μπαλόνι και – εδώ έρχεται το πιο ικανοποιητικό μέρος – σπάστε το τσιμέντο μέχρι να φτιάξεετε ένα ασύμμετρο μπολ.
     Τώρα ζωγραφίστε το εσωτερικό μέρος με όποιο χρώμα θέλετε, αφήστε το χρώμα να στεγνώσει και απολαύστε το ρομαντικό δείπνο σας!

Δείτε επίσης: DIY: Φτιάξτε χρωματιστά κεριά στο λεπτό.

8. Νεραϊδόσπιτο σε γλάστρα

Καλα ΝΕΑ! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείτε αν η αγαπημένη σας γλάστρα έσπασε! Μπορείτε να του δώσετε μια δεύτερη ζωή.

     Πρώτα απ ‘όλα, διαλέξτε 2 μεγάλα κομμάτια. Καθαρίστε τα καλά, πλύνετε το δοχείο και στεγνώστε το.
     Γεμίστε την γλάστρα με το χώμα και τοποθετήστε τα κομμάτια ένα πίσω από το άλλο.
     Στη συνέχεια, φυτέψτε τους κάκτους ή τα παχύφυτά σας, έτσι που να γεμίζουν τα όμορφα “μονοπάτια” και την κορυφή του δοχείου.
     Τώρα προσθέστε μερικές διακοσμήσεις: ένα μικροσκοπικό κάστρο, ένα παραμυθένιο φωτισμό, μερικά όμορφα μανιτάρια – οτιδήποτε επιθυμεί η καρδιά σας. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικές μικροσκοπικές πέτρες στη μία πλευρά για να δημιουργήσετε μια σκάλα στην κορυφή.

Δεν είναι αυτό το σπασμένο δοχείο καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στη συλλογή σας τώρα;

9. Εύκολο βάζο

Εάν είστε περισσότερο άνθρωπος των λουλουδιών, έχουμε μια ιδέα και για σας. Μπορείτε να μετατρέψετε ένα συνηθισμένο ποτήρι σε ένα όμορφο βάζο.

     Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καλύψετε την κορυφή του ποτηριού με ένα πλέγμα σελοτέιπ. Θυμηθείτε να αφήσετε αρκετό χώρο για μίσχους λουλουδιών.
     Τώρα τυλίξτε ένα λάστιχο γύρω από το ποτήρι σας και εισαγάγετε κάποια κλαδιά μέσα.
     Καλύψτε το λάστιχο με διάφορα στρώματα σπάγγου για να το κρύψετε.

10. Λάμπα φεγγάρι

Μια πανέμορφη λάμπα φεγγαριού είναι όνειρο του καθενός. Εδώ είναι πώς να κάνετε ένα:

    Πρώτα, πάρτε ένα μπαλόνι και φουσκώνετε. Θυμηθείτε ότι πρέπει να είναι στρογγυλό.
    Χρησιμοποιήστε ένα δείκτη για να σχεδιάσετε έναν κύκλο γύρω από τον κόμπο – θα το χρειαστείτε αργότερα.
    Τώρα πάρτε κάποια κόλλα, αραιώστε το με νερό σε ίσα μέρη και ανακατέψτε προσεκτικά το μείγμα.
    Καλύψτε τη σφαίρα με κόλλα χρησιμοποιώντας μια βούρτσα ή απλά βυθίστε την στο μείγμα.
    Πάρτε μερικές χαρτοπετσέτες και κολλήστε τους στην μπάλα. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να εξομαλύνετε όλες τις κορυφογραμμές, καθώς χρειάζεστε το φεγγάρι σας για να είναι απόλυτα στρογγυλό. Στη συνέχεια, προσθέστε 2 επιπλέον στρώματα κόλλας και χαρτιού για να το κάνετε σκληρό και αφήστε το να στεγνώσει.
    Τώρα ζωγραφίστε το φεγγάρι σας. Ποιο χρώμα θέλετε να είναι; Κρύο μπλε ή ζεστή ώχρα; Εξαρτάται από εσάς, αλλά να θυμάστε ότι το κύριο χρώμα θα πρέπει να είναι ελαφρύ.
    Χρησιμοποιήστε ένα πορώδες σφουγγάρι για να προσθέσετε πιο σκούρο τόνους της επιφάνειας. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας εδώ. Αγγίξτε ελαφρά την μπάλα σε ένα μέρος και πιέστε πιο σκληρά σε μια άλλη. Για να δημιουργήσετε ένα βαθύτερο χρώμα, μπορείτε να πατήσετε πολλές φορές στην ίδια θέση. Αφού τελειώσετε, αφήστε το να στεγνώσει.
    Τώρα κόψτε τον κύκλο που κάνατε στην αρχή και βγάλτε το μπαλόνι.


    

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

15 κόλπα για να έχετε ένα «σαν το Pinterest» σπίτι

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να μη σας τσιμπάνε τα κουνούπια