in , ,

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να μη σας τσιμπάνε τα κουνούπια

Όλοι αγαπάμε το καλοκαίρι. Αλλά αυτό που δεν μας αρέσει είναι να μας τσιμπάνε τα κουνούπια κάθε φορά που βγαίνουμε έξω. Σίγουρα όλοι χρησιμοποιούμε αντικουνουπικά σπρέυ αλλά υπάρχουν και φορές που δεν κάνουν τίποτα.

Αρχίσαμε να εξετάζουμε τους λόγους για τους οποίους τα κουνούπια τείνουν να πηγαίνουν προς μερικούς ανθρώπους περισσότερο από ό, τι σε άλλους, και βρήκαμε μερικά αρκετά ενδιαφέροντα γεγονότα.

Δείτε επίσης: Διώξτε τα κουνούπια με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα – Βίντεο

1. Αγαπούν τη μπύρα

Όπως σας αρέσει μια κρύα μπύρα σε μια ζεστή μέρα, έτσι και τα κουνούπια. Ανοίγοντας ακόμη και μια μπύρα έξω μπορεί να προσελκύσει αυτά τα ενοχλητικά έντομα, και όλα οφείλονται στις φυσαλίδες.

«Το CO2 έρχεται από μια μπύρα όταν ανοίγει», λέει ο Grayson Brown, PhD, διευθυντής του Εργαστηρίου Εντομολογίας Δημόσιας Υγείας στο Τμήμα Εντομολογίας του Πανεπιστημίου του Κεντάκυ. «Το CO2 πρόκειται να προσελκύσει κουνούπια που τρέφονται κυρίως με θηλαστικά. Γνωρίζουμε ότι τα κουνούπια χρησιμοποιούν CO2 για να πλησιάσουν τα θηλαστικά. “

Εάν θέλετε να πιείτε ένα ποτό, καλό είναι να το κάνετε αυτό σε εσωτερικούς χώρους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

2. Η ομάδα αίματος παίζει σημαντικό ρόλο

Δεν υπάρχουν φορές που νιώθεις ότι από όλη την παρέα τα κουνούπια τσιμπάνε μόνο εσένα; Μπορεί να έχει κάτι να κάνει με τον τύπο του αίματός σας.

“Η ελκυστικότητά σας στα κουνούπια είναι μερικώς “, λέει ο Joseph Conlon, τεχνικός σύμβουλος της Αμερικανικής Ένωσης Ελέγχου Κουνουπιών.

Αποδεικνύεται ότι τα κουνούπια έχουν βρεθεί να προσελκύονται περισσότερο από το αίμα τύπου Ο, οπότε αν το έχετε, ίσως να είστε ο άτυχος της παρέας.

Δείτε επίσης: 11 αρώματα που διώχνουν τα κουνούπια επιτόπου

3. Φυτέψτε πολλά αρωματικά στον κήπο σας

Ο κήπος σας δεν πρέπει απλώς είναι όμορφος οπτικά, μπορεί επίσης να είναι λειτουργικός. Φυτέψτε βότανα όπως δεντρολίβανο, βάλσαμο λεμονιού, λεβάντα, μαργαρίτες, βασιλικός, μέντα και σκόρδο είναι όλοι αποτελεσματικοί τρόποι για να κρατήσετε τα παράσιτα έξω από τον κήπο. Τα κουνούπια έχουν μια ευαίσθητη αίσθηση οσμής και αυτά τα βότανα εξουδετερώνουν οτιδήποτε άλλο. Το ανθοφόρο φυτό θα καλύψει και θα εξουδετερώσει τη μυρωδιά του δέρματός σας, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να έρθουν κοντά σας.

4. Τα κουνούπια έλκονται από τον ιδρώτα

Πηγαίνοντας για ένα περίπατο ή να τρέξετε έξω είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε ένα καλοκαιρινό βράδυ, αλλά είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να σας φάνε τα κουνούπια. Τα κουνούπια προσελκύονται από τα βακτηρίδια και τα χημικά που προέρχονται από τον ιδρώτα σας, οπότε αν ασκείστε έξω ή ακόμα και χαλαρώνετε σε μια πραγματικά ζεστή μέρα, ο ιδρώτας σας θα λειτουργήσει σαν πρόσκληση σε όλα τα κουνούπια γύρω σας.

5. Ο καπνός τα κρατάει μακριά

Εάν πρόκειται να είστε έξω μια νύχτα το καλοκαίρι, ξεκινώντας μια φωτιά είναι μια καλή ιδέα να κρατήσετε τα κουνούπια μακριά. Ακριβώς όπως το πώς τα βότανα στον κήπο σας καλύπτουν τη μυρωδιά του δέρματός σας, έτσι γίνεται και με τον καπνό που παράγεται από τη φωτιά.

6. Μπορείτε να τα κρατήσετε έξω από το σπίτι

via

Μερικές φορές τα κουνούπια μπαίνουν μέσα στο σπίτι σας, αλλά υπάρχουν τρόποι να τους κρατήσετε ενεργά έξω.

  •      Εγκαταστήστε ή επισκευάστε και χρησιμοποιήστε τις σίτες. Μην αφήνετε τις πόρτες ανοιχτές.
  •      Χρησιμοποιήστε κλιματισμό όταν είναι δυνατόν.
  •      Εάν έχετε μια δεξαμενή, επιδιορθώστε ρωγμές ή κενά.
  •      Καλύψτε ανοικτούς αγωγούς ή σωλήνες υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  •      Χρησιμοποιήστε συρματόπλεγμα με τρύπες μικρότερες από ένα κουνούπι.

Δείτε επίσης: Πώς να εξαφανίσετε τα κουνούπια με το δικό σας φυσικό εντομοαπωθητικό

7. Τα λιμνάζοντα νερά προσελκύουν τα κουνούπια

Έβρεξε την περασμένη εβδομάδα και τώρα μερικοί από τους κάδους ή τα γλάστρες κρατούν νερό. Δεν είναι μεγάλη υπόθεση, σωστά; Λάθος. Τα κουνούπια χρειάζονται λίγο νερό για να βάλουν τα αυγά τους. Ο Orkin προειδοποιεί ότι “το νερό είναι επίσης πηγή τροφής ενώ τα κουνούπια βρίσκονται στα υδάτινα στάδια. Τα κουνούπια τροφοδοτούν τα πολλά είδη σωματιδίων που εμφανίζονται στο νερό. “

  •      Μία φορά την εβδομάδα, αδειάστε και τρίβετε, γυρίστε, καλύψτε ή πετάξτε τα αντικείμενα που κρατούν το νερό όπως ελαστικά, κάδοι, παιχνίδια, πισίνες, ποτηροθήκες, πιατάκια για γλάστρες ή δοχεία απορριμμάτων. Τα κουνούπια βάζουν τα αυγά κοντά στο νερό.
  •      Στερεώστε τα δοχεία αποθήκευσης νερού (κουβάδες, δεξαμενές, βαρέλια βροχής) έτσι ώστε τα κουνούπια να μην μπορούν να μπουν μέσα για να βάλουν αυγά.
  •      Για δοχεία χωρίς καπάκια, χρησιμοποιήστε συρμάτινο πλέγμα με τρύπες μικρότερες από ένα κουνούπι.

8. Τα θηλυκά κουνούπια είναι τα χειρότερα

Ξέρατε ότι είναι τα θηλυκά κουνούπια που είναι τα χειρότερα; Επειδή είναι. Τα θηλυκά κουνούπια μπορούν να αντλήσουν από 0,001 έως 0,01 χιλιοστόλιτρα αίματος και θα ταΐσει μέχρι να γεμίσει η κοιλιά της. Καθεται για δύο ή τρεις μέρες, βάζει τα αυγά της και στη συνέχεια πηγαίνει πίσω στη δουλειά ψάχνοντας αίμα. Τα θηλυκά είναι αυτά που πρέπει να ανησυχείς.

9. Κάποια αρώματα τα απομακρύνουν

Γνωρίζουμε λοιπόν ότι τα κουνούπια έχουν μια τεράστια αίσθηση οσμής, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα ένα άρωμα από την Victoria Secret που βασικά λειτουργεί σαν σπρέι . Το άρωμα μυρίζει πολύ στον άνθρωπο, αλλά στα κουνούπια δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Το πράγμα είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιο συστατικό του αρώματος κρατούσε κουνούπια μακριά.

10. Τα κολάν σας κάνουν πιο ευάλωτες

Τα κολάν είναι άνετα και το καλοκαίρι μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δροσεροί ενώ φοράτε μακρύ παντελόνι. Ωστόσο, παρόλο που ίσως σκεφτείτε ότι κάτι τόσο σφιχτό θα σταματούσε την πρόσβαση των κουνούπια στο δέρμα σας, κάνετε λάθος.

Το ελαστικό ύφασμα είναι πολύ φιλικό προς τα κουνούπια.

Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να ψάχνετε να φορέσετε χαλαρότερες ρούχα. Είναι πιο δύσκολο για τα κουνούπια να φτάσουν στο δέρμα σας. Επίσης, διατηρεί τα έντομα με θερμότητα μακριά από το σώμα σας, επειδή σας κρατά πιο δροσερό χάρη στη ροή αέρα που επιτρέπουν.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

10 diy κατασκευές που θα κάνουν το χώρο σας πιο ευχάριστο! Οδηγίες

6 πεντανόστιμα γλυκά για δίαιτα