in , , , , , , , ,

11 αρώματα που διώχνουν τα κουνούπια επιτόπου

Το καλοκαίρι, όλοι θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στον καθαρό αέρα, να περπατήσουμε στο πάρκο και να απολαύσουμε το πράσινο και τα λουλούδια.

Αλλά τα κουνούπια μπορούν να καταστρέψουν ακόμα και τις πιο υπέροχες διακοπές.

Εμείς βρήκαμε τις συνταγές για φυσικά αρώματα που θα διώξουν τα κουνούπια μακριά, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τις χαρές του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης Τι κάνει ορισμένους ανθρώπους πιο… θελκτικούς στα κουνούπια

1.Σκόνη βανίλια

Ανακατέψτε τη σκόνη βανίλιας με baby oil σε αναλογία 1 έως 10 και εφαρμόστε την σε όλα τα ανοικτά μέρη του σώματός σας. Μπορείτε επίσης να διαλύσετε τη βανιλίνη σε νερό και στη συνέχεια να ψεκάσετε το μείγμα στις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος και στα ρούχα σας.

2. Αιθέρια έλαια γλυκάνισου, γαρύφαλλου, βασιλικού και ευκάλυπτου

Τα αιθέρια έλαια του γλυκάνισου, του γαρύφαλλου, του βασιλικού και του ευκάλυπτου μπορούν να φοβίσουν τα κουνούπια αν εφαρμόσετε τα αραιωμένα έλαια στις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματός σας (5-10 σταγόνες ανά ποτήρι νερό) ή ψεκάστε τους σε μια πηγή θερμότητας . Μπορείτε επίσης να περιχύσετε ένα κομμάτι βαμβάκι και να το τοποθετήσετε στο περβάζι του παραθύρου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

3. Κλαδάκια από φρέσκα λουλούδια

Βάλτε φρέσκα κλαδιά στο δωμάτιό σας. Θα φοβίσουν τα κουνούπια μακριά εξίσου εύκολα με τα φύλλα ντομάτας. Αλλά να είστε προσεκτικοί, η έντονη μυρωδιά του λουλουδιού μπορεί να διακόψει τον ύπνο σας, οπότε είναι καλύτερα να βγάλετε τα κλαδιά από το υπνοδωμάτιό σας τη νύχτα.

Δείτε επίσης: Φριχτό βίντεο δείχνει κουνούπια που προσπαθούν να τσιμπήσουν ανθρώπινο δέρμα

4. Γαρύφαλλο

Βάζετε 5 γρ. γαρύφαλλο σε ένα ποτήρι νερό και τα βράζετε για 15 λεπτά. Ανακατέψτε 10 σταγόνες από αυτό το βρασμένο με 1 κουταλιά της σούπας κολόνια και εφαρμόστε την παρασκευή στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας. Τώρα μπορείτε να παραμείνετε στην ύπαιθρο για τουλάχιστον 2 ώρες, και τα κουνούπια και τα κουνάβια θα μείνουν μακριά από εσάς.

5. Κλαδιά άρκευθου

Αν κάθεστε έξω ανάψτε φωτιά με αυτά τα κλαδιά και διώξτε τα κουνούπια.

6. Έλαιο κέδρου

Η μυρωδιά του κέδρου φοβίζει όχι μόνο τα κουνούπια, αλλά και τις μύγες και τις κατσαρίδες.

7. Φασκόμηλο

Κανένα έντομο δεν θα αγγίξει το πρόσωπό σας, αν το πλένετε με τις ρίζες του φασκόμηλου. Πρέπει να βάλετε μια χούφτα ψιλοκομμένες ρίζες σε 0,4 γρ. νερού, να το φέρετε σε βράση και αφήστε το για 20-30 λεπτά.

8. Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι ένα παλιό φυσικό φάρμακο κατά των κουνουπιών. Τα αποξηραμένα λουλούδια, οι μίσχοι και τα φύλλα αυτού του φυτού μπορούν να αλεσθούν σε σκόνη και θα επηρεάσουν τα νευρικά κύτταρα των εντόμων. Μπορείτε να βάλετε μερικές μικρές δέσμες χαμομηλιού γύρω από το διαμέρισμά σας ή το σπίτι σας.

9. Στάρι

via

Σε παλαιές εποχές, οι άνθρωποι χρησιμοποίησαν τη ζύμη των ριζών του σιταριού για να τρομάξουν τα κουνούπια και άλλα έντομα. Βάλτε μια χούφτα από τις ψιλοκομμένες ρίζες σταριού σε 0,4 γρ νερό και βράστε τους 3 φορές, έτσι ώστε το μείγμα να γίνει ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Πλύνετε το πρόσωπό σας και τα χέρια σας με αυτό το βραστό, και δεν θα έρθει κοντά σας ένα κουνούπι.

10. Βασιλικός

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα και λουλούδια του βασιλικού. Βάλτε τα στο δωμάτιό σας ή τρίψτε τα στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματός σας.

11. Ελαιόλαδο, σαμπουάν και ξύδι

Για να κάνετε ένα αποτελεσματικό απωθητικό ενάντια στα κουνούπια και τις μύγες, θα χρειαστείτε λάδι μαγειρέματος, σαμπουάν και ξίδι 9%. Ανακατέψτε αυτά τα συστατικά σε ίσες ποσότητες και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να δείτε λευκό αφρό. Μπορείτε να ψεκάσετε με αυτό το σώμα σας, ή να το χύσετε σε ένα δοχείο και να το αφήσετε ανοιχτό.

Το ξύδι τρομάζει τα έντομα, το σαμπουάν κρύβει την έντονη μυρωδιά ενώ το λάδι είναι η βάση οποιασδήποτε κρέμας. Αυτό το απωθητικό είναι ασφαλές για τα παιδιά και δεν έχει έντονη οσμή.

φωτ.: brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Τα 3 ζώδια του ζωδιακού που μπορούν και διαισθάνονται τα άσχημα νέα πριν συμβούν

8 αντικείμενα στο σπίτι που εμποδίζουν το σήμα του wifi