in , , , , ,

8 αντικείμενα στο σπίτι που εμποδίζουν το σήμα του wifi

Κι όμως! Αυτά τα 8 αντικείμενα μπορούν να επηρεάσουν το σήμα του wifi.

Σε όλους έχει τύχει να μην έχουμε καλό σήμα μέσα στο σπίτι και αναρωτιόμαστε τι φταίει.

Ιδού λοιπόν οι 8 εχθροί του σήματος.

1.Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα

Το μέταλλο είναι ένας αγωγός, που σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων. Εάν θέλετε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δρομολογητή μακριά από μέταλλο.

2. Τοίχοι από τούβλα και πέτρα

Ορισμένοι τύποι τοίχων εμποδίζουν το σήμα WiFi. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν μια αξιόπιστη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, το σκυρόδεμα, ο σοβάς και το τούβλο. Αυτό εξηγεί γιατί στα διώροφα σπίτια, οι άνθρωποι έχουν συνήθως μια πολύ αδύναμη σύνδεση στο internet σε έναν από τους ορόφους. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το δρομολογητή σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.

3. Καθρέφτες

Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας στον καθρέφτη αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το δρομολογητή. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί ως ασπίδα, ανακλώντας τη σύνδεση του internet. Όταν είναι κοντά στον δρομολογητή, μπορεί να κάνει την ένταση του σήματος πιο αργή και ασταθή

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4. Ψυγείο και πλυντήριο.

Κατά γενικό κανόνα, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες που κυκλοφορεί το νερό δεν είναι πολύ φιλικές προς το σήμα WiFi. Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.

5. Τα φωτάκια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φώτα μπορούν επίσης να είναι η αιτία ενός αδύναμου σήματος WiFi στο σπίτι. Έχουν αφρώδη τσιπ που παράγουν ένα μαγνητικό πεδίο που αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα που εκπέμπει ο δρομολογητής σας. Τον Δεκέμβριο, προσπαθήστε να κρατήσετε το δρομολογητή μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας

6. Βρεφικές κάμερες

Αυτές οι οθόνες παράγουν παρεμβολές 2,4 GHz, το ίδιο με το WiFi. Όταν 2 ή περισσότερες συσκευές μεταδίδουν την ίδια συχνότητα, χρησιμοποιούν αέρα για να στείλουν τα δεδομένα τους αντί να μεταδίδουν κύματα, όπως στην περίπτωση ασύρματης σύνδεσης. Αν και οι οθόνες μωρών συνήθως απαιτούν μια σωστή σύνδεση με ένα δίκτυο, αποφύγετε να τις τοποθετείτε πολύ κοντά στο δρομολογητή.

7. Drones

Τα drone λειτουργούν επίσης στα 2,4 GHz, αλλά όλα τα μοντέλα δεν παράγουν αυτή την παρεμβολή. Όλα εξαρτώνται από την ποσότητα ενέργειας που πρέπει να λειτουργεί κάθε μοντέλο.

8. Φούρνος μικροκυμάτων

Αυτή είναι μια άλλη συσκευή που έχει ένα φάσμα συχνοτήτων παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το WiFi. Εάν έχετε το δρομολογητή σας κοντά σε ένα, σηκώστε το σε ένα σημείο που είναι υψηλότερο από το επίπεδο του φούρνου μικροκυμάτων. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχει το φούρνο μικροκυμάτων στη σύνδεση. \

φωτ.brightside

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

11 αρώματα που διώχνουν τα κουνούπια επιτόπου

Φτιάξε καταπληκτικά κηροπήγια από παλιά κρυστάλλινα βάζα