Φτιάξτε τη δική σας κοτόπιτα και εντυπωσιάστε τους όλους, ακολουθώντας βήμα βήμα τη συνταγή για κοτόπιτα του γνωστού σεφ Έκτορα Μποτρίνι!
Συνταγή για μοναδική κοτόπιτα
Διαβάστε επίσης – Tα πιο εύκολο τυροπιτάκια φτιαγμένα στο μπλέντερ!
Για την κοτόπιτα του Έκτορα Μποτρίνι θα χρειαστείτε
- 2 φύλλα κουρού
- 1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο κομμένο τετραγωνάκια
- 300 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα
- 2 πράσες κομμένες ροδέλες
- 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 30 γρ. αλεύρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 40 γρ. βούτυρο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ή ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πράσες, τσιγαρίζετε για 10 λεπτά, προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλο, τσιγαρίζετε, προσθέτετε τα μανιτάρια, τσιγαρίζετε και σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το κοτόπουλο να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνετε μία τύπου μπεσαμέλ, λιώνετε δηλαδή το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνουμε το ζωμό από κοτόπουλο που έχουμε ζεστό και ανακατεύετε μέχρι να δέσει και να γίνει μία κρέμα.
Ρίχνετε ύστερα την κρέμα επάνω στο κοτόπουλο. Ανακατεύετε, προσθέτετε το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Ανοίγετε το ένα φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα, απλώνετε τη γέμιση και τη σκεπάζετε με το άλλο φύλλο.
Κλείνετε τις άκρες, κάνουμε μερικές τρύπες επάνω στο φύλλο με το πιρούνι, αλείφετε με αυγό και ψήνετε στους 190° για περίπου μια ώρα.
Βγάζετε από το φούρνο και περιμένετε 10-15 λεπτά πριν την κόψετε.
via foodmaniacs