Πώς να φτιάξετε μικρασιάτικο Καζάν Ντιπί με 4 υλικά

Η καμμένη κανέλα είναι αυτό που δίνει τη χαρακτηριστική και πολύ ωραία γεύση σε αυτό το υπέροχο μικρασιάτικο γλυκό. Το Καζάν Ντιπί μπορεί αρκετοί να νομίζουν ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο γλυκό όμως η παρακάτω συνταγή θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Για το καζάν ντιπί θα χρειαστείτε
1 λίτρο ‏γάλα (αν μπορείτε, προτιμήστε βουβαλίσιο)
1/2 κούπα ‏ρυζάλευρο (ή νισεστέ)
1/4 κούπας ‏ζάχαρη + επιπλέον 3-4 κ.σ. (για το κάψιμο)
1 κ.γ. ‏ανθόνερο

Related Post
Εκτέλεση
1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε το γάλα, το ρυζάλευρο (ή το νισεστέ), τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει και να μη κολλήσει η κρέμα. Σε λίγη ώρα θα δείτε ότι αρχίζει να πήζει. Θέλουμε μια –σχεδόν- σφιχτή, παχύρευστη όμως κρέμα, γιατί μετά θα πήξει και στη διαδικασία του ψυγείου.
2. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το ανθόνερο, ανακατεύετε ελαφρά και βάζετε τη κρέμα στην άκρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.

3. Σε μεσαίου μεγέθους (που να χωράει η γέμιση της κατσαρόλας) αντικολλητικό τηγάνι ή ταψάκι, ρίχνετε 3-4 κουταλιές ζάχαρη και τη λιώνετε. Mε κουτάλι, βοηθάτε να πάει η ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, ή του ταψιού, παίρνοντας ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας (προσοχή, όχι πολύ σκούρο χρώμα γιατί θα πικρίσει). Στη συνέχεια, παίρνετε μια κουτάλα με μια μεγάλη δόση κρέμας και τη ρίχνετε στην λιωμένη ζάχαρη. Αφήνετε να πάρει δύο-τρείς βράσεις ώσπου να δούμε ότι η καραμέλα βγαίνει σιγά-σιγά από τα πλάγια.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Κατεβάζετε το τηγάνι ή το ταψάκι από τη φωτιά, αδειάζετε όλη την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του, το ξαναβάζετε στο μάτι της κουζίνας και ελέγχετε για το αν έχει «καεί» από κάτω ο πάτος. Για να το δείτε αυτό, σηκώνετε προσεκτικά με σπάτουλα την άκρη της κρέμας και παρακολουθείτε ώσπου να αποκτήσει το γνωστό χρώμα του καζάν ντιπί.

5. Όταν είναι έτοιμο απομακρύνετε από την φωτιά το γλυκό, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο. Όταν θελήσετε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζετε το γλυκό με σπάτουλα ώστε να εμφανιστεί από πάνω η «καμένη» ζάχαρη.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
toftiaxa.gr
Ετικέτες: καζάν ντιπί

Recent Posts

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι για να Καθαρίσετε Γρήγορα Λεκέδες σε Καπελάκια Τζόκεϊ

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More

30 Απριλίου, 2024

Τα 10 λάθη καθαρισμού μπάνιου που δεν πρέπει να κάνουμε

Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα