Πώς να φτιάξετε ένα φανταστικό στεφάνι μπριος γεμιστό με Λουκούμια!

Μια φανταστική συνταγή με εξαιρετική εμφανιση για γιορτινά τραπέζια και όχι μόνο! Υπέροχο στεφάνι μπριός με λουκούμια σαν γέμιση! Πολύ ιδιαίτερη που δεν την συναντάς εύκολα σε τραπέζια ή μπουφέδες!

Τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή για μπριός την κάνει το λίπος που χρησιμοποιείται, το γνωστό λαρδί σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο!

Υλικά:
3 αυγά (ο ένας κρόκος είναι για να αλείψετε πριν το ψήσιμο)
150γρ. γάλα
120γρ. ζάχαρη
100γρ. λαρδί
50γρ. ελαιόλαδο
20γρ. νωπή μαγιά
1 βανίλια
Αλεύρι όσο πάρει για να δημιουργηθεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη (περίπου 500 γρ.)
1 κουτί λουκούμια της αρεσκείας σας για τη γέμιση.

*Επειδή το λαρδί δεν είναι πολύ διαδεδομένο υπάρχουν τρόποι να αντικατασταθεί.
1 κούπα λαρδί μπορεί να αντικατασταθεί με 1 κούπα μαγειρικό λίπος ή με 1 κούπα και 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο.

Εκτέλεση:
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ελαφρώς ζεσταμένο γάλα διαλύετε τη μαγιά, 1 κ.γ. ζάχαρη και 1κ.σ. αλεύρι. Αφήνετε σε ζεστό μέρος για 10-15 λεπτά μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
Χτυπήστε τα αυγά (τα 2 ολόκληρα και το ένα ασπράδι) με τη ζάχαρη.
Λιώστε το λίπος και ανακατέψτε με το λάδι
Σε ένα μεγάλο μπώλ κοσκινίστε 500γρ. αλεύρι . Κάντε μια τρύπα στο κέντρο και ρίξτε τα αυγά με τη ζάχαρη, το μείγμα της μαγιάς και τα 2/3 του λίπους που έχετε αναμείξει με το λάδι. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και τη βανίλια. Ζυμώστε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Εαν χρειαστεί προσθέστε αλευράκι. Λαδώστε τα χέρια σας με το υπόλοιπο 1/3 του λίπους και συνεχίστε το ζύμωμα.

Τοποθετήστε τη ζύμη μέσα σε λαδωμένο μπολ, σκεπάστε με πετσέτα και αφήστε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Μόλις μουσκώσει βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε ένα τετράγωνο φύλλο.
Κόψτε απο τη μια πλευρά λωρίδες 1 εκ. πάχος κατα μήκος όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία.
Πιάστε 3 λωρίδες και κάντε κάθε πλεξιδούλα.
Ψιλοκόψτε τα λουκουμάκια και απλώστε επάνω στην υπόλοιπη ζύμη.

Related Post

Τυλίγετε όμορφα και ομοιόμορφα το ρολό. Τοποθετήστε τις πλεξιδούλες απο πάνω και κολλήστε τις άκρες τους απο κάτω απο το ρολό.

Τυλίξτε σε στεφάνι και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα.  Βάλτε το στο φούρνο στους 35-40 βαθμούς να φουσκώσει. Χτυπήστε τον κρόκο με 1κ.σ γάλα και αλείψτε το στεφάνι. Πασπαλίστε ζάχαρη και ψήστε στους 180 Βαθμούς (160 αέρας) μέχρι να είναι έτοιμο.

Κόβετε μόλις κρυώσει εντελώς

Αυτό είναι το υπέροχο στεφάνι!

via sladkoisoleno

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Recent Posts

Οι επαγγελματίες καθαρισμού απαντούν: 5 καθαριστικά προϊόντα που δεν χρειάζεστε

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι δεν είναι εύκολο, ακόμη και με όλα τα προϊόντα… Read More

26 Απριλίου, 2024

Τα 12 καλύτερα έξυπνα κόλπα για να γίνετε επαγγελματίες Σεφ στην κουζίνα

Για μερικούς ανθρώπους, η κουζίνα είναι το αγαπημένο μέρος του σπιτιού, ενώ άλλοι προτιμούν να… Read More

26 Απριλίου, 2024

Είναι αλήθεια τόσο κακό να σπάτε τα σπυράκια σας; Εδώ θα βρείτε την απάντηση

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την επιθυμία να σπάσετε ένα σπυράκι τη στιγμή που θα… Read More

26 Απριλίου, 2024

10 Είδη Γυναικείων Παπουτσιών που Δεν Είναι Τόσο Μοντέρνα όσο Φαίνονται

Όχι μόνο μοντέρνα, αλλά και πολλά γνωστά είδη παπουτσιών συχνά αποδεικνύονται μη πρακτικά. Η αγορά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Έξυπνα Κόλπα για να Ξυπνήσετε Γρήγορα το Πρωί

Το πρωί, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να σηκωθούν από το κρεβάτι. Ειδικά αν πάνε στη δουλειά… Read More

26 Απριλίου, 2024

Το Κοτοπουλάκι δεν το πλένουμε με νεράκι

Για τη διατήρηση της υγείας μας, είναι απαραίτητο να απολυμαίνουμε τα προϊόντα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται… Read More

25 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα