in , , , , , ,

13 πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το φαγητό που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Φαίνεται ότι γνωρίζουμε τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα, σχετικά με το τι τρώμε επειδή διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες. Αλλά μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο με σιγουριά; Θα σας δώσουμε μια λίστα με περίεργα γεγονότα που θα σας κάνουν να αλλάξετε τη γνώμη σας σχετικά με το παραδοσιακό φαγητό.



(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

12. Η καλλιέργεια των ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών) επιτρέπεται στις περισσότερες χώρες.

depositphotos

Στην πλειονότητα των χωρών, οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορούν να καλλιεργηθούν χωρίς περιορισμούς, επειδή δεν υπάρχουν ακόμη επιστημονικές αποδείξεις ότι αυτές οι καλλιέργειες είναι πιο επιβλαβείς από τις φυσικές. Το πιο διαδεδομένο Γενετικά Τροποποιημένο προϊόν είναι η σόγια, το καλαμπόκι, το βαμβάκι, η κράμβη και τα ζαχαρότευτλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

11. Το πραγματικό βαλσάμικο ξύδι δεν είναι ποτέ φθηνό.

Το παραδοσιακό βαλσάμικο ξύδι παράγεται από το χυμό φρέσκων λευκών σταφυλιών, βρασμένο για να δημιουργήσει ένα συμπύκνωμα, το οποίο στη συνέχεια ζυμώνεται με αργή διαδικασία γήρανσης για τουλάχιστον 3 χρόνια (τα καλύτερα είδη – μέχρι 100 χρόνια). Φυσικά, μια τέτοια πολύπλοκη διαδικασία παραγωγής επηρεάζει την τιμή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν αγοράζετε ένα μπουκάλι βαλσάμικο ξύδι για μερικά ευρώ, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν είναι γνήσιο.

10. Τα τυχερά μπισκότα δεν προέρχονται από την Κίνα.

depositphotos

Αυτά τα χαριτωμένα μπισκότα παραδοσιακά θεωρούνται μέρος της κινεζικής κουζίνας. Αλλά αυτός είναι ένας μύθος. Δύσκολα θα τα βρείτε στην Κίνα. Στην πραγματικότητα, τα τυχερά μπισκότα εφευρέθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο από Ιάπωνες (και όχι Κινέζους) Αμερικανούς.

9. Ψεύτικο wasabi (γουασάμπι)

depositphotos

Το πραγματικό γουασάμπι μπορεί να βρεθεί μόνο στην Ιαπωνία, όπου καλλιεργείται υπό ορισμένες συνθήκες: σε τρεχούμενο νερό σε θερμοκρασία 10-17 ° C. Οι ρίζες γουασάμπι ωριμάζουν σε 3-4 χρόνια, και 1 κιλό κοστίζει περισσότερο από 100 ευρώ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούν συχνά απομίμηση γουασάμπι έξω από την Ιαπωνία, η οποία αποτελείται από χρένο, μουστάρδα, άμυλο και πράσινο χρωματισμό τροφίμων.

8. Τρώμε έντομα και δεν το γνωρίζουμε.

depositphotos / ru.wikipedia
Η χρωστική τροφή καρμίνη, επίσης γνωστή ως E120, χρησιμοποιείται για να προσθέσει κόκκινο χρώμα στα προϊόντα διατροφής. Αλλά δεν γνωρίζουν όλοι ότι η καρμίνη παράγεται από οξύ καρμίνης, που παράγεται από κάποια έντομα.

7. Το Κέτσαπ μπορεί να παραχθεί χωρίς ντομάτες.

depositphotos

Παρά το γεγονός ότι οι ντομάτες είναι φθηνές (σε σύγκριση με το Γουασάμπι, για παράδειγμα), συχνά αντικαθίστανται με φθηνότερα συστατικά, όπως μήλα, διάφορα παχυντικά, χρωστικές και άλλα πρόσθετα. Για να διακρίνετε ένα ψεύτικο κέτσαπ, πρέπει πρώτα να δείτε το χρώμα του – θα πρέπει να είναι κόκκινο ή σκούρο κόκκινο. Όσον αφορά τη συνοχή, το πραγματικό κέτσαπ δεν πρέπει να είναι υπερβολικά αραιό.

6. Γιατί τα κράκερ έχουν τρύπες;

depositphotos.

Οι τρύπες στα κράκερ δεν είναι διακοσμητική πινελιά. Στην πραγματικότητα εξασφαλίζουν ότι τα κράκερ ψήνονται σωστά. Διαφορετικά, δεν θα ήταν τόσο λεπτά και τραγανά. Παρεμπιπτόντως, τα πρώτα κράκερ που παρήχθησαν στις ΗΠΑ είχαν τρύπες που έγιναν με το χέρι. Ο αριθμός τους ήταν 13, ο οποίος αντιστοιχούσε στον αριθμό των κρατών της χώρας εκείνη την εποχή.

5. Η Κανόλα και το κραμβέλαιο είναι το ίδιο προϊόν.

depositphotos

Το όνομα «canola» (Κανόλα) στην πραγματικότητα σημαίνει καναδικό λάδι, χαμηλό οξύ (Canadian Oil, Low Acid). Είναι διαφορετικό από το κανονικό κραμβέλαιο μόνο με μειωμένες ποσότητες (έως 2%) ερουκικού οξέος, οι οποίες όχι μόνο επηρεάζουν αρνητικά τη γεύση αλλά είναι επίσης τοξικές για την καρδιά.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

4. Η μέτρηση θερμίδων που εμφανίζεται στις συσκευασίες μπορεί να είναι ανακριβής.

depositphotos

Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα μέτρησης θερμίδων είναι ήδη ξεπερασμένο. Για παράδειγμα, δεν υπολογίζεται πώς η απορρόφηση ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του φαγητού ή το άτομο που το καταναλώνει. Πρόσφατα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ολόκληρα τα αμύγδαλα έχουν περίπου 20% λιγότερες θερμίδες από ό, τι αρχικά νόμιζαν, και τα φιστίκια έχουν 5% λιγότερες θερμίδες.

3. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να εξαφανιστούν για πάντα.

depositphotos / depositphotos

Δυστυχώς, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη και άλλων αρνητικών παραγόντων, ορισμένα τρόφιμα βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Αυτό περιλαμβάνει:

Ορισμένα είδη μήλων που χρειάζονται πιο κρύους χειμώνες. 

Τα αβοκάντο, λόγω του ότι η καλλιέργειά τους είναι ασύμφορη. Για να πάρετε ένα κιλό αυτού του φρούτου απαιτούνται 100 λίτρα νερό. 

Οι μπανάνες επηρεάστηκαν από μια επιδημία μυκητιασικών ασθενειών και τα φυτά άρχισαν να πεθαίνουν γρήγορα. 

Μέλι. Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των αποικιών μελισσών έχει μειωθεί σημαντικά. Οι λόγοι είναι τα ακάρεα από την Ασία (που εισήχθησαν πριν από 30 χρόνια), τα φυτοφάρμακα και η κακή διατροφή των μελισσών. 

Σοκολάτα. Όπως δηλώνουν οι επιστήμονες, η ποιότητα των κόκκων κακάο έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες να έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ.

2. Τα ζαχαρωτά φρούτων περιέχουν το ίδιο κερί με τα κεριά αυτοκινήτου.

pixabay

Εκτός από τη ζελατίνη, τα χρώματα και άλλα συστατικά, τα σνακ φρούτων περιέχουν επίσης καρναουβικό κερί, που είναι κερί από τα φύλλα των φοίνικων. Το ίδιο κερί χρησιμοποιείται για τα κεριά αυτοκινήτων, κεριά επίπλων και χρησιμοποιείται ακόμη και στην βιομηχανία ομορφιάς.

1. Τα κοτόπουλα έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερα.

Τα τελευταία 60 χρόνια, τα κοτόπουλα έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερα, ειδικά το στήθος και τα πόδια τους. Κάποιοι λένε ότι οι ορμόνες και τα στεροειδή είναι υπεύθυνα για αυτές τις αλλαγές. Ωστόσο, οι αγρότες ισχυρίζονται ότι η ανάπτυξη των κοτόπουλων δεν προκαλείται από απαγορευμένα φάρμακα, αλλά από τη βελτίωση της σύγχρονης αναπαραγωγής, τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και την τακτική επίβλεψης τους από κτηνίατρους.

Μπόνους: Η πιο ακριβή πίτσα στον κόσμο

via tilestwra

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Γυναίκα ισχυρίζεται πως έχει ένα από τα πιο οργανωμένα σπίτια στον κόσμο

Πως να Φτιάξετε Διακοσμητικούς Φάρους από Φελιζόλ