Συνταγή από το βιβλίο Γκουρμέ α λα μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
1 πακέτο ζυμαρικά (ό,τι έχουμε)
1½ κούπα κίτρινο τριμμένο τυρί
1 μεγάλο γάλα εβαπορέ
2 κ.σ. βούτυρο
Συνταγή από το βιβλίο Gourmet a la μπατιρέ των εκδόσεων Οξυγόνο
Πως το φτιάχνουμε
Ένα από τα πιάτα που γίνονται πιο γρήγορα και πιο νόστιμα από ότι αν το είχαμε παραγγείλει από πιτσαρία. Ιδανικό για παιδιά, για μακαρονάδες και για πολυάσχολους.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα ταψί.
Όσο είναι ακόμα ζεστά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει καλά.
Ανακατεύουμε το τυρί με το γάλα και περιχύνουμε με αυτά τα ζυμαρικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.
Σημείωση! Μπορούμε μέσα στα ζυμαρικά να βάλουμε, αν θέλουμε, ψιλοκομμένα αλλαντικά ή ξεψαχνισμένο κρέας ή κοτόπουλο από προηγούμενη μέρα. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με κρέμα γάλακτος.
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα