in , , , , , ,

6 Εύκολα Βήματα για να μεταμορφώσεις Έπιπλα από μελαμίνη με Ντεκουπάζ! ΒΙΝΤΕΟ

Τα έπιπλα από μελαμίνη και άλλα είδη βιομηχανικού ξύλου είναι μια σύγχρονη τάση στην αγορά των επίπλων. Πολλοί από εμάς στρεφόμαστε προς την αγορά επίπλων από μελαμίνη, τόσο για οικονομικούς, όσο και για αισθητικούς λόγους. Το βιομηχανικό ξύλο μπορεί να μην έχει ελαττώματα, όπως ρόζους, κάτι το οποίο συχνά αντιμετωπίζουμε στα έπιπλα από φυσικό ξύλο. Επίσης, μπορούμε να βάψουμε τα έπιπλα από μελαμίνη, έτσι ώστε να έχουν το χρώμα που θέλουμε. Επίσης, πολλοί αναρωτιούνται αν μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνική του ντεκουπάζ σε μελαμίνη.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Δείτε επίσης: Τι Είναι Το Decoupage / Ντεκουπάζ. Οδηγίες – Συμβουλές – Εφαρμογή

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Γενικά, η μελαμίνη είναι ένα είδος ξύλου που δύσκολα επιδέχεται τέτοιου είδους καλλιτεχνικές παρεμβάσεις. Η επιφάνεια της, συνήθως, είναι πολύ λεία και ολισθηρή και είναι δύσκολο να εφαρμοστούν σωστά τα υλικά για το ντεκουπάζ. Έτσι, πολλές προσπάθειες μπορούν να αποβούν μάταιες, ειδικά αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία πάνω στην τεχνική του ντεκουπάζ σε έπιπλα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να δοκιμάσεις να ομορφύνεις τα έπιπλα σου, ή τα ντουλάπια της κουζίνα σου εφαρμόζοντας την τεχνική του ντεκουπάζ σε μελαμίνη. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε βήμα- βήμα τις οδηγίες για να μεταμορφώσεις τα έπιπλα του σπιτιού σου.

1. Τι υλικά θα χρειαστείς για το ντεκουπάζ σε μελαμίνη; 

Αφού διαλέξεις ποια έπιπλα από μελαμίνη θέλεις να μεταμορφώσεις, πρέπει να προμηθευτείς και τα απαραίτητα υλικά για να ξεκινήσεις τη διαδικασία. Όλα όσα χρειάζεσαι μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας και χρωματοπωλεία. Το κόστος τους σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα των υλικών που επιλέγεις. Επειδή, όπως αναφέραμε παραπάνω, η μελαμίνη δουλεύεται δύσκολα, σου προτείνουμε να διαλέξεις υλικά πολύ καλής ποιότητας. Θα είναι κρίμα να μην πετύχει το ντεκουπάζ στα έπιπλα σου, επειδή τα υλικά δεν ήταν τα κατάλληλα.
Για το ντεκουπάζ σε μελαμίνη θα χρειαστείς:

  • Γυαλόχαρτο νούμερο 150.
  • Αστάρι Βελατούρα.
  • Πινέλο βαψίματος.
  • Ρολό βαψίματος.
  • Κόλλα ντεκουπάζ.
  • Χαρτοπετσέτες/ Ριζόχαρτα με σχέδια της επιλογής σου.
  • Προαιρετικά: Σταμπαδόρος και χρώματα ακρυλικά, ή κιμωλίας.

Δείτε επίσης: 60 Εξαιρετικές Ιδέες Για Decoupage Σε Καρέκλες!

2. Τρίψε το έπιπλο με γυαλόχαρτο

Η μελαμίνη είναι ένα υλικό λείο και γυαλιστερό, το οποίο δύσκολα μπορείς να κατεργαστείς. Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία, τρίψε το έπιπλο που έχεις επιλέξει με γυαλόχαρτο νούμερο 150 για να γίνει πιο τραχιά η επιφάνεια. Πρόσεξε, το γυαλόχαρτο δε χρησιμοποιείται για να εξαφανίσεις το προηγούμενο χρώμα, μόνο για να μη γυαλίζει πια. Τρίψε όλες τις επιφάνειες του επίπλου, αυτές που φαίνονται, αλλά κι αυτές που δε φαίνονται. Θέλουμε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο και να μη διαφέρει το ένα σημείο του επίπλου από το άλλο. Αφού τελειώσεις το τρίψιμο, πάρε ένα στεγνό και καθαρό πανί και σκούπισε τα υπολείμματα που έμειναν στο έπιπλο από μελαμίνη. Το ίδιο πράγμα θα πρέπει να κάνεις και αν θέλεις να βάψεις έπιπλα από μελαμίνη, αντί να τους κάνεις ντεκουπάζ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3. Άπλωσε τη βελατούρα

Αφού τραχύνει η επιφάνεια όπου θέλεις να κάνεις ντεκουπάζ, είναι ώρα να περάσεις το αστάρι. Η βελατούρα είναι η καλύτερη λύση για το αστάρωμα μελαμίνης, οπότε σου την προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Για αρχή, απλώνεις πολλές εφημερίδες κάτω από το έπιπλο για να μη στάξει βελατούρα στο πάτωμα. Στη συνέχεια, παίρνεις το ρολό βαψίματος σου και περνάς όλες τις επιφάνειες του επίπλου με βελατούρα.

Το ρολό από σφουγγάρι θεωρείται πως είναι το πιο εύκολο στη χρήση και προσφέρει πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και πινέλο, αν σε βολεύει περισσότερο. Ολοκλήρωσε το πέρασμα της μελαμίνης με βελατούρα και περίμενε λίγη ώρα να στεγνώσει. Αν η βελατούρα δεν έχει απλωθεί ομοιόμορφα, ή δε σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα, πέρασε και δεύτερο χέρι. Τέλος, άφησε τη βελατούρα να στεγνώσει για μερικές ώρες.

4. Κόψε τα χάρτινα μοτίβα σου

Όσο περιμένεις να στεγνώσει η βελατούρα στο έπιπλο, μπορείς να προετοιμάσεις τα σχέδια σου. Αυτό είναι ένα σημείο- κλειδί για την εφαρμογή του ντεκουπάζ σε μελαμίνη. Αφού επιλέξεις τα χάρτινα σχέδια που θέλεις να βάλεις, είναι ώρα να τα κόψεις ομοιόμορφα για να τα χρησιμοποιήσεις. Είτε χρησιμοποιείς χαρτοπετσέτα, είτε ριζόχαρτο, υπάρχει ένα απλούστατος τρόπος. Βρέξε ένα μικρό πινέλο με λίγο νερό και σχεδίασε με αυτό το περίγραμμα γύρω από το σχέδιο στο χαρτί.

Μόλις το χαρτί βραχεί, κόβεται πολύ εύκολα, ακόμα και με το χέρι. Προσπάθησε να διαλέξεις μερικά σχέδια που μοιάζουν μεταξύ τους για να κάνεις το ντεκουπάζ. Έτσι, θα έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Έχε υπόψιν σου πως δεν είναι απαραίτητο να γεμίσεις το έπιπλο σου με σχέδια από χαρτί. Μπορείς να βάλεις σχέδια σε μερικά σημεία και να γεμίσεις το διαθέσιμο χώρο με χρώμα. Γι’ αυτό, άλλωστε συστήνουμε να έχεις χρώματα κιμωλίας, ή ακρυλικά.

5. Κόλλησε τα σχέδια στη μελαμίνη

Όταν στεγνώσει η βελατούρα, ξεκινά η πραγματική διαδικασία για το ντεκουπάζ σε ξύλο μελαμίνης. Θα χρειαστεί να κολλήσεις τα σχέδια από ριζόχαρτο, ή χαρτοπετσέτα ένα ένα στο έπιπλο. Λοιπόν, αποφάσισε ποια θα είναι η θέση κάθε σχεδίου και ξεκίνα τη δουλειά. Με το πινέλο σου, πέρασε λίγη κόλλα για ντεκουπάζ στο σημείο, όπου θα κολλήσεις ένα μοτίβο. Πριν προλάβει να στεγνώσει η κόλλα, τοποθέτησε το σχέδιο πάνω στο έπιπλο πολύ απαλά, προσέχοντας να μην κάνει φουσκάλες.

Στη συνέχεια, άπλωσε κόλλα για ντεκουπάζ πάνω από το σχέδιο της χαρτοπετσέτας, ή του ριζόχαρτου, για να γίνει ένα σώμα με το ξύλο. Άφησε το να στεγνώσει για λίγο και συνέχισε κάνοντας την ίδια διαδικασία για όλα τα χαρτιά που θα κολλήσεις. Όπως αναφέραμε παραπάνω, δεν είναι απαραίτητο να γεμίσεις το έπιπλο σου με χάρτινα σχέδια. Τοποθέτησε τα στρατηγικά, έτσι ώστε να δημιουργούν ένα όμορφο μοτίβο που λατρεύεις να βλέπεις. Επίσης, αξίζει να γνωρίζεις, πως αν δε μπορείς να βρεις ειδική κόλλα για ντεκουπάζ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ατλακόλ, η οποία επίσης χρησιμοποιείται αρκετά στο ντεκουπάζ.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6. Χρωμάτισε τη μελαμίνη

Αν θέλεις να δώσεις χρώμα στο νέο σου έπιπλο με ντεκουπάζ σε μελαμίνη, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χρώματα ακρυλικά, ή κιμωλίας, τα οποία ταιριάζουν με τα χάρτινα σχέδια που έχεις επιλέξει. Θα σου προτείναμε να βάψεις το έπιπλο σου με 1 έως 2 χρώματα. Η πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων μπορεί να έχει αντιαισθητικό αποτέλεσμα, κάτι που σίγουρα είναι καλό να αποφύγουμε. Δε χρειάζεται το έπιπλο σου να είναι πολύ φανταχτερό για να κερδίζει τις εντυπώσεις, πρέπει απλά να ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Ο σταμπαδόρος είναι ένα οικονομικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να απλώσεις το χρώμα ταμποναριστά με μεγάλη ευκολία. Παρόλα αυτά, μπορείς να περάσεις το χρώμα και με πινέλο, αν το προτιμάς σαν επιλογή. Πρόσθεσε χρώμα σε ολόκληρο το έπιπλο, ή και μόνο σε κάποια σημεία που θεωρείς ότι ταιριάζει. Άφησε το χρώμα να στεγνώσει για μερικές ώρες και θα έχεις ετοιμάσει ένα πανέμορφο έπιπλο με ντεκουπάζ σε μελαμίνη.

Μπορείς, επίσης, να δεις το βιντεάκι που ακολουθεί για τη μεταμόρφωση ενός ξύλινου τραπεζιού με ντεκουπάζ για να εμπνευστείς:

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Φωτογραφίες δείχνουν πως το πλυντήριο ρούχων τρώει τις κάλτσες μας

Dulce de leche ή αλλιώς καραμελωμένο γάλα