in

Dulce de leche ή αλλιώς καραμελωμένο γάλα

Το dulce de leche, γνωστό στα ελληνικά ως καραμελωμένο γάλα, είναι ένα πολύ αγαπημένο γλύκισμα που μπορεί να φτιάξει ο καθένας, καθώς χρειάζεται μόνο ένα υλικό. Με προέλευση από την Αργεντινή, λέγεται ότι δημιουργήθηκε πρώτη φορά το 1829 στο Μπουένος Άιρες, όταν δύο στρατηγοί επρόκειτο λήξουν τη μεταξύ τους διαμάχη. Οι στρατηγοί Lavalle και Manuel de Rosas συμφώνησαν να κάνουν ανακωχή και έτσι ο Lavalle πήγε να συναντήσει τον de Rosas στο στρατόπεδό του. Καθώς ήταν κουρασμένος, τον πήρε ο ύπνος όσο περίμενε στη σκηνή. Μια μαγείρισσα του στρατοπέδου μπήκε στη σκηνή και, έντρομη, αντίκρισε τον εχθρό, χωρίς να γνωρίζει για την επερχόμενη ανακωχή, και ξεσήκωσε το στρατόπεδο. Στο μεταξύ, η μαγείρισσα είχε βάλει να βράσει γάλα και ζάχαρη, για να φτιάξει τη λεγόμενη lechada. Εξαιτίας του σκηνικού, άφησε το μείγμα να βράσει περισσότερο, σχηματίζοντας μια πηχτή κρέμα. Σύμφωνα με την παράδοση, ένας πολύ γενναίος στρατιώτης “θυσιάστηκε” για να τη δοκιμάσει, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του διάσημου μέχρι σήμερα dulce de leche.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dulce de leche” σημαίνει γλυκό γάλακτος. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μαρμελάδα γάλακτος, αφού παρασκευάζεται όπως μια μαρμελάδα φρούτου. Η μεξικάνικη εκδοχή του φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα, στο Πουέρτο Ρίκο συχνά χρησιμοποιούν άγλυκο γάλα καρύδας, ενώ στη Δομινικανή Δημοκρατία τα υλικά είναι ίσα μέρη γάλακτος και ζάχαρης, μαζί με κανέλα, δημιουργώντας στην ουσία ένα είδος fudge. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές παραλλαγές, οι Γάλλοι παρασκευάζουν την confiture de lait, η οποία έχει παρόμοια υφή με λιωμένο dulce de leche. Οι Νορβηγοί τιμούν ιδιαίτερα το λεγόμενο HaPå, το οποίο είναι πιο παχύρρευστο και λιγότερο γλυκό, ενώ οι Ρωσίδες νοικοκυρές πάντα έχουν στο ντουλάπι τους το ντόπιο варёная сгущёнка (σ.σ. βρασμένο συμπυκνωμένο γάλα), που χρησιμοποιούν πολύ συχνά στα γλυκά τους.

Δείτε επίσης: Συγκλονιστική Τούρτα Μπανόφι

Πώς θα το φτιάξουμε, όμως; 

Το μόνο υλικό που θα χρειαστούμε είναι 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα. Αφαιρούμε την ετικέτα προσεκτικά, χωρίς να αφήσουμε υπολείμματα χαρτιού στη συσκευασία. Ξεπλένουμε προσεκτικά. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε τη συσκευασία ζαχαρούχου γάλακτος χωρίς να την ανοίξουμε, σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 3 ώρες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε επίσης: Φτιάξτε Γρήγορο Μπανόφι!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Προσέχουμε το νερό στην κατσαρόλα να καλύπτει τη συσκευασία. Το νερό πρέπει να κοχλάζει ώστε η συσκευασία να μην ανακινείται. Μόλις τελειώσει ο βρασμός, αποσύρουμε τη συσκευασία από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει το καραμελωμένο γάλα πριν το ανοίξουμε.

Μπορούμε να βράσουμε περισσότερες συσκευασίες, τις οποίες θα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 4-5 μέρες. Επίσης, με το dulce de leche μπορούμε να φτιάξουμε μπανόφι, να γαρνίρουμε κέικ και cupcakes ή να το απλώσουμε σε φέτες ψωμί. Καλή απόλαυση!
Πηγή mamapeinao

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

6 Εύκολα Βήματα για να μεταμορφώσεις Έπιπλα από μελαμίνη με Ντεκουπάζ! ΒΙΝΤΕΟ

14 Έξυπνα κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα παλιά σας ρούχα και παπούτσια να φαίνονται σαν καινούρια.