(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
“Dulce de leche” σημαίνει γλυκό γάλακτος. Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μαρμελάδα γάλακτος, αφού παρασκευάζεται όπως μια μαρμελάδα φρούτου. Η μεξικάνικη εκδοχή του φτιάχνεται από κατσικίσιο γάλα, στο Πουέρτο Ρίκο συχνά χρησιμοποιούν άγλυκο γάλα καρύδας, ενώ στη Δομινικανή Δημοκρατία τα υλικά είναι ίσα μέρη γάλακτος και ζάχαρης, μαζί με κανέλα, δημιουργώντας στην ουσία ένα είδος fudge. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές παραλλαγές, οι Γάλλοι παρασκευάζουν την confiture de lait, η οποία έχει παρόμοια υφή με λιωμένο dulce de leche. Οι Νορβηγοί τιμούν ιδιαίτερα το λεγόμενο HaPå, το οποίο είναι πιο παχύρρευστο και λιγότερο γλυκό, ενώ οι Ρωσίδες νοικοκυρές πάντα έχουν στο ντουλάπι τους το ντόπιο варёная сгущёнка (σ.σ. βρασμένο συμπυκνωμένο γάλα), που χρησιμοποιούν πολύ συχνά στα γλυκά τους.
Δείτε επίσης: Συγκλονιστική Τούρτα Μπανόφι
Πώς θα το φτιάξουμε, όμως;
Το μόνο υλικό που θα χρειαστούμε είναι 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα. Αφαιρούμε την ετικέτα προσεκτικά, χωρίς να αφήσουμε υπολείμματα χαρτιού στη συσκευασία. Ξεπλένουμε προσεκτικά. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σιγοβράζουμε τη συσκευασία ζαχαρούχου γάλακτος χωρίς να την ανοίξουμε, σε κατσαρόλα γεμάτη με νερό για 3 ώρες.
Δείτε επίσης: Φτιάξτε Γρήγορο Μπανόφι!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Προσέχουμε το νερό στην κατσαρόλα να καλύπτει τη συσκευασία. Το νερό πρέπει να κοχλάζει ώστε η συσκευασία να μην ανακινείται. Μόλις τελειώσει ο βρασμός, αποσύρουμε τη συσκευασία από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει το καραμελωμένο γάλα πριν το ανοίξουμε.