in , , , , ,

Ντεκουπάζ σε τοίχο; Μάθε να εφαρμόζεις την τεχνική σαν επαγγελματίας σε 4 βήματα!

Το να φτιάχνεις μόνος/ -η σου διακοσμητικά στοιχεία για το σπίτι σου είναι μια φανταστική ιδέα. Σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις ακριβώς αυτό που θέλεις και ταιριάζει με το γούστο σου, είτε μπορείς να το βρεις στην αγορά, είτε όχι. Με άλλα λόγια, μπορείς να σχεδιάσεις τη διακόσμηση σου γύρω από την προσωπικότητα σου. Το ντεκουπάζ είναι μια υπέροχη τεχνική για χειροτεχνίες, η οποία βρίσκει όλο και περισσότερους θαυμαστές. Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω στις περισσότερες επιφάνειες, όπως γυαλί, ξύλο, πλαστικό, καμβά. Μπορείς να κάνεις ακόμα και ντεκουπάζ σε τοίχο.

Δείτε επίσης: Τι Είναι Το Decoupage / Ντεκουπάζ. Οδηγίες – Συμβουλές – Εφαρμογή


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Γιατί, όμως, να θέλεις να εφαρμόσεις μια τεχνική για χειροτεχνίες σε κάποιο τοίχο του σπιτιού σου; Μια πιθανότητα είναι να θέλεις να μετατρέψεις έναν τοίχο σε κολάζ. Αυτού του είδους η εικαστική άποψη είναι πολύ δημιουργική. Περιλαμβάνει την εύρεση πολλών διαφορετικών μοτίβων για να φτιάξουν όλα μαζί ένα αισθητικά υπέροχο αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, ίσως θέλεις να στολίσεις τους τοίχους του παιδικού δωματίου με όμορφα μοτίβα. Όποιος κι αν είναι ο σκοπός σου, εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε σαφείς οδηγίες για να κάνεις ντεκουπάζ σε τοίχο.

4 βήματα για αρχαρίους που φέρνουν επαγγελματικό αποτέλεσμα στο ντεκουπάζ σε τοίχο!

#1 Επιλογή χάρτινων σχεδίων

Στο ντεκουπάζ, τείνουμε να χρησιμοποιούμε λεπτό χαρτί, γιατί αυτό ενσωματώνεται πιο εύκολα πάνω στην επιφάνεια που θα το κολλήσουμε. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μοτίβα από χαρτοπετσέτες, ριζόχαρτα, χαρτιά περιτυλίγματος, εφημερίδες, περιοδικά και άλλα πολλά. Ειδικά αν φτιάχνεις έναν τοίχο- κολάζ, ίσως θέλεις να βάλεις παραπάνω από ένα είδος χαρτιού για το ντεκουπάζ σε τοίχο.

Μιας και ασχολούμαστε με τοίχο, μπορούμε να αποφύγουμε τη χαρτοπετσέτα και να βάλουμε ένα πιο σκληρό χαρτί, χωρίς να φοβόμαστε πως δε θα στρώσει. Όμως, τι σχέδια θα έχουν τα χαρτιά; Αυτό το επιλέγεις εσύ, ανάλογα με το γούστο σου. Πολλές φορές, σε παιδικά δωμάτια βάζουμε χαρακτήρες από κόμιξ και άλλους παιδικούς ήρωες. Αφού διαλέξεις τα σχέδια, βρέξε ένα μικρό πινέλο και σχεδίασε το περίγραμμα των σχεδίων με το πινέλο αυτό. Όταν το χαρτί βραχεί, κόβεται πολύ εύκολα, ακόμα και με το χέρι. Με τον τρόπο αυτό, κόψε όλα τα χάρτινα μοτίβα που θα χρησιμοποιήσεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε επίσης: 10 Μοναδικές Ιδέες Για Decoupage Με Χαρτοπετσέτα! Τι Μπορείτε Να Διακοσμήσετε!

#2 Προετοιμασία τοίχου

Για να διακοσμήσουμε τον τοίχο του σπιτιού μας με σχέδια από ντεκουπάζ, πρέπει πρώτα να προετοιμάσουμε το έδαφος. Ιδανικά, το ντεκουπάζ γίνεται σε λευκούς τοίχους, όπου το σχέδιο από χαρτί φαίνεται καθαρά, χωρίς ειδική προεργασία. Αν ο τοίχος όπου θέλεις να κάνεις ντεκουπάζ είναι σκουρόχρωμος, δύσκολα θα κάνεις τα σχέδια να φαίνονται. Στο σημείο αυτό, κάποιοι επιλέγουν να περάσουν τον τοίχο με αστάρι για να στέκεται καλύτερα η κόλλα για ντεκουπάζ.

Αν σκοπεύεις να μετατρέψεις έναν ολόκληρο τοίχο σε κολάζ από εικόνες, τότε είναι καλή ιδέα να περάσεις τον τοίχο με αστάρι, προτού συνεχίσεις με το ντεκουπάζ σε τοίχο. Αν θέλεις να βάλεις λίγα διάσπαρτα σχέδια, απλά για να διακοσμήσεις έναν τοίχο, δε χρειάζεται να τον περάσεις με αστάρι. Αρκεί να προμηθευτείς με μια ισχυρή κόλλα για ντεκουπάζ που πιάνει σε τοίχους. Επίσης, βεβαιώσου ότι ο τοίχος σου είναι καθαρός και δεν έχει σημάδια που θα κάνουν τα σχέδια από χαρτί να μοιάζουν άσχημα.

#3 Τοποθέτηση των σχεδίων

Στη συνέχεια, μπορείς να κολλήσεις στον τοίχο τα σχέδια που διάλεξες και έκοψες προηγουμένως. Καλό είναι να προσέχεις πολύ το πώς τα τοποθετείς και να έχεις σιγουρευτεί ότι σου αρέσουν στις συγκεκριμένες θέσεις. Βλέπεις, θα είναι πολύ δύσκολο να ξεκολλήσεις τα σχέδια, όταν η διαδικασία θα έχει τελειώσει. Για το λόγο αυτό, μη διστάζεις να ζητήσεις και τη βοήθεια ενός αγαπημένου σου προσώπου για να βρείτε μαζί τη σωστή θέση για κάθε χάρτινο σχέδιο του ντεκουπάζ. Αν κάνεις ντεκουπάζ σε τοίχο παιδικού δωματίου, σού προτείνουμε να βάλεις τα σχέδια αραιά μεταξύ τους.

Μη γεμίσεις υπερβολικά τον τοίχο, γιατί μπορεί όλη αυτή η ποικιλία σχεδίων να είναι κουραστική στο βλέμμα και να δημιουργεί υπερένταση στο παιδί. Για να τοποθετήσεις τα σχέδια στον τοίχο, βάλε στο πίσω μέρος του χαρτιού λίγη κόλλα για ντεκουπάζ. Στη συνέχεια, κόλλησε τα στον τοίχο πολύ προσεκτικά, ώστε να μην κάνουν φουσκάλες. Αφού τα στερεώσεις πιέζοντας από το κέντρο προς τις άκρες, πάρε το πινέλο σου, βούτηξε το στην κόλλα και πέρνα μια στρώση πάνω από τα σχέδια. Τέλος, άφησε την κόλλα να στεγνώσει για λίγη ώρα και το ντεκουπάζ είναι, βασικά, έτοιμο!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

#4 Χρωματισμός του ντεκουπάζ

Το βήμα αυτό είναι καθαρά προαιρετικό. Ωστόσο, θα σε βοηθήσει να κάνεις τα σχέδια του ντεκουπάζ σε τοίχο να μοιάζουν πιο ζωντανά, πιο αληθινά. Αν έχεις φτιάξει ολόκληρο κολάζ με φωτογραφίες και περίτεχνα σχέδια, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να τα χρωματίσεις. Από την άλλη πλευρά, αν έχεις βάλει λίγα σχέδια, με καθαρές γραμμές, το βήμα αυτό δε θα σε δυσκολέψει πολύ.

Αν, λοιπόν, θέλεις να ακολουθήσεις αυτό το βήμα, θα χρειαστείς ακρυλικά χρώματα της επιλογής σου και ένα λεπτό πινέλο, πιθανώς από σφουγγάρι. Με το πινέλο σου, μπορείς να πάρεις χρώμα και να τονίσεις τις γραμμές των χάρτινων σχεδίων, να τους δώσεις παραπάνω ένταση. Πραγματικά, το έξτρα χρώμα θα δώσει άλλη όψη στο ντεκουπάζ σε τοίχο. Μόλις τα χρώματα στεγνώσουν καλά, θα έχει ολοκληρωθεί και η χειροτεχνία σου. Μπορείς τώρα να θαυμάσεις το καλλιτεχνικό έργο των χεριών σου και να το χαρείς για πολύ καιρό.

Extra Tip: Διακοσμητικά για τοίχο με ντεκουπάζ

Αν φοβάσαι πως ίσως αλλάξεις γνώμη για το ντεκουπάζ σε τοίχο, υπάρχει και άλλη λύση. Σίγουρα, αν πάψουν να σου αρέσουν τα σχέδια που κόλλησες με ντεκουπάζ στον τοίχο σου, θα είναι δύσκολο να τα αφαιρέσεις. Θα χρειαστούν εργασίες και πιθανώς θα χρειαστεί να ξαναβαφεί ο τοίχος. Αν θέλεις να το αποφύγεις αυτό, μπορείς να φτιάξεις όμορφα διακοσμητικά με ντεκουπάζ για να τα κρεμάσεις στον τοίχο!


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πλεονεκτήματα διακοσμητικών τοίχου

Τα διακοσμητικά είναι η καλύτερη λύση, γιατί προσφέρουν πολλά παραπάνω πλεονεκτήματα. Αρχικά, σού προσφέρουν έναν τρόπο να περάσεις δημιουργικά το χρόνο σου και να αναπτύξεις το καλλιτεχνικό σου ταλέντο. Επίσης, μπορείς να τα κρεμάς και να τα ξε- κρεμάς, όποτε το θέλεις, χωρίς να είναι δεσμευτικό. Τέλος, είναι πιο εύκολο να διορθώσεις ένα πιθανό λάθος του σχεδίου, σε σχέση με την ευκολία να διορθώσεις το λάθος πάνω στον τοίχο.

Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις πανέμορφους πίνακες για το σαλόνι σου. Υπάρχουν δύο κυρίαρχες τεχνικές. Η πρώτη είναι το ντεκουπάζ σε καμβά, η οποία είναι πανεύκολη και μοιάζει σαν να ζωγραφίζεις πραγματικά έναν πίνακα. Η δεύτερη τεχνική είναι το ντεκουπάζ σε ξύλο, όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι κόντρα πλακέ για να φτιάξεις ένα vintage πίνακα.

Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να βρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι για τα δικά σου διακοσμητικά τοίχου από ντεκουπάζ:

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Το απόλυτο τρικ για να μην νερώνει ο freddo σου!

2 μοναδικές Ιδέες για σαλάτες!