1 κιλό μακαρόνια μαγειρεμένα
3 αυγά χτυπημένα
2 φλ. τυρί ρικότα
220 γρ. φέτες τυριού μοτσαρέλα
2 φλ. σάλτσα μπολονέζ κρύα
½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 του φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός για γαρνίρισμα
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190° C και βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα μαγειρεμένα και κρύα μακαρόνια μαζί με το χτυπημένο αυγό.
Βάζετε το 1/3 των ζυμαρικών στο ταψί που έχετε ετοιμάσει.
Καλύπτετε με φέτες μοτσαρέλας και συνεχίζετε με 1 φλ. τυριού ρικότα, αλάτι και πιπέρι. Χρησιμοποιείτε μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής για να απλώσετε το τυρί ρικότα.
Έπειτα απλώνετε και την σάλτσα μπολονέζ.
Επαναλαμβάνετε τα βήματα άλλη μια φορά τελειώνοντας με τα μακαρόνια για επιφάνεια.
Πασπαλίζετε με τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Ψήνετε για 35-45 λεπτά.
Τέλος , αν θέλετε γαρνίρετε με μαϊντανό.
Αφήνετε την τούρτα σας για κρυώσει για 20-30 λεπτά πριν σερβίρετε. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι όλες οι στρώσεις θα παραμείνουν στη θέση τους.
με έμπνευση και πηγή από tastemade
via foodmaniacs
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα