Για την τούρτα μακαρονάδα θα χρειαστείτε:
1 κιλό μακαρόνια μαγειρεμένα
3 αυγά χτυπημένα
2 φλ. τυρί ρικότα
220 γρ. φέτες τυριού μοτσαρέλα
2 φλ. σάλτσα μπολονέζ κρύα
½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/4 του φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανός για γαρνίρισμα
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190° C και βουτυρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα μαγειρεμένα και κρύα μακαρόνια μαζί με το χτυπημένο αυγό.
Βάζετε το 1/3 των ζυμαρικών στο ταψί που έχετε ετοιμάσει.
Καλύπτετε με φέτες μοτσαρέλας και συνεχίζετε με 1 φλ. τυριού ρικότα, αλάτι και πιπέρι. Χρησιμοποιείτε μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής για να απλώσετε το τυρί ρικότα.
Έπειτα απλώνετε και την σάλτσα μπολονέζ.
Επαναλαμβάνετε τα βήματα άλλη μια φορά τελειώνοντας με τα μακαρόνια για επιφάνεια.
Πασπαλίζετε με τριμμένη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Ψήνετε για 35-45 λεπτά.
Τέλος , αν θέλετε γαρνίρετε με μαϊντανό.
Αφήνετε την τούρτα σας για κρυώσει για 20-30 λεπτά πριν σερβίρετε. Έτσι θα διασφαλίσετε ότι όλες οι στρώσεις θα παραμείνουν στη θέση τους.
με έμπνευση και πηγή από tastemade
via foodmaniacs
Επίσης
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});