Η πεντανόστιμη αυτή συνταγή με κοτοπουλάκι είναι απο τη Γωγώ Σαμίου! Τις πεντανόστιμες και λαχταριστές συνταγές της μπορείτε να τις βρείτε στην ομάδα της στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, όπου μπορείτε πολύ εύκολα με ένα κλικ να γίνετε μέλη.
Γλυκόξινο!
Υλικά για 2 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλου χτυπημένα σαν σνίτσελ
4 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι μεγάλο
1 μεγάλη πιπεριά Φλώρινας
1 σκελίδα σκόρδο
1 κούπα λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή ρίγανη
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα.
Βάλτε από μια φέτα μπέικον μέσα και τυλίξτε. Κλείστ με μια οδοντογλυφίδα. Βάλτε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
Βγάλτε τα και αφήστε τα στην άκρη. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι, το σκόρδο, την πιπεριά σε κύβους. Τσιγαρίστε για 5 λεπτά. Βάλτε τα φιλέτα πάλι μέσα και μόλις πάρουν μια βράση σβήστε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα από το κρασί, ανακατέψτε το μέλι, το ξίδι την μουστάρδα και όλα μαζί ρίξτε στο τηγάνι για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Καλή επιτυχία!
Αυτή τη συνταγή αλλά και πολλές άλλες μπορείτε να βρείτε στην ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Επίσης
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});