Τι θα χρειαστούμε:
(για 10 με 12 σου περίπου)
250 γρ. νερό
100 γρ. βούτυρο
1/3 κ.γ. αλάτι
5 αυγά (Μ/L)
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 250 γραμμάρια νερό, 100 γραμμάρια βούτυρο και αλάτι (μια μυτούλα στο κουταλάκι του γλυκού). Σε μέτρια προς δυνατή (όχι δυνατή) φωτιά, αφήνουμε να βράσει.
ΜΟΛΙΣ ξεκινήσει να βράζει, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι.
Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε, δεν σβήνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ένας ενιαίος βόλος και να ξεκολλά από τον πάτο της κατσαρόλας που γίνεται άσπρος, οπότε και την αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ μίξερ.
Στο μίξερ βάζουμε το εξάρτημα της ζύμης (γάντζος στα επαγγελματικά, τιρμπουσόν στα οικιακά).
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά η ζύμη, επειδή θα ρίξουμε τα αυγά και δεν θέλουμε να ψηθούν (κόψουν).
Μόλις η ζύμη γίνει χλυαρή ρίχνουμε 1 (ένα) αυγό και ανοίγουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα (ή ανακατεύουμε καλά αν δεν έχουμε μίξερ) μέχρι το αυγό να ομογενοποιηθεί με τη ζύμη. Τότε και μόνο τότε ρίχνουμε το επόμενο αυγό.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για κάθε αυγό.
Η υφή της τελικής ζύμης πρέπει να είναι λεία, να γυαλίζει και να πέφτει μαλακά από το κουτάλι.
Ψήνεται με πολύ υγρασία στο φούρνο (ρίξτε νερό στον πάτο του φούρνου και κλείστε τον).
via tsoukali
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα