Τι θα χρειαστούμε:
(για 10 με 12 σου περίπου)
250 γρ. νερό
100 γρ. βούτυρο
1/3 κ.γ. αλάτι
5 αυγά (Μ/L)
Πως το κάνουμε:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 250 γραμμάρια νερό, 100 γραμμάρια βούτυρο και αλάτι (μια μυτούλα στο κουταλάκι του γλυκού). Σε μέτρια προς δυνατή (όχι δυνατή) φωτιά, αφήνουμε να βράσει.
ΜΟΛΙΣ ξεκινήσει να βράζει, ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε 250 γραμμάρια αλεύρι.
Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε, δεν σβήνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ένας ενιαίος βόλος και να ξεκολλά από τον πάτο της κατσαρόλας που γίνεται άσπρος, οπότε και την αφαιρούμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ μίξερ.
Στο μίξερ βάζουμε το εξάρτημα της ζύμης (γάντζος στα επαγγελματικά, τιρμπουσόν στα οικιακά).
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά η ζύμη, επειδή θα ρίξουμε τα αυγά και δεν θέλουμε να ψηθούν (κόψουν).
Μόλις η ζύμη γίνει χλυαρή ρίχνουμε 1 (ένα) αυγό και ανοίγουμε το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα (ή ανακατεύουμε καλά αν δεν έχουμε μίξερ) μέχρι το αυγό να ομογενοποιηθεί με τη ζύμη. Τότε και μόνο τότε ρίχνουμε το επόμενο αυγό.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία αυτή για κάθε αυγό.
Η υφή της τελικής ζύμης πρέπει να είναι λεία, να γυαλίζει και να πέφτει μαλακά από το κουτάλι.
Ψήνεται με πολύ υγρασία στο φούρνο (ρίξτε νερό στον πάτο του φούρνου και κλείστε τον).
via tsoukali