in ,

Τούρτα Kinder Pingui

Αν τα παιδιά σας λατρεύουν τα Kinder τότε θα ξετρελαθούν με αυτή την υπέροχη τούρτα. Είναι τέλεια για γενέθλια και ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα ή σνακ.

Υλικά για τη βάση μπισκότου
220γρ. σοκολατένια μπισκότα
100γρ. βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση
500γρ. μασκαρπόνε
250ml σαντιγί κρέμα
* 3 φύλλα ζελατίνης περίπου 6γρ. (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άγαρ-άγαρ)
80γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (μόνο αν χρησιμοποιήσετε τη ζελατίνη)
70-80γρ. μαύρη σοκολάτα (για το σοκολατένιο δίσκο)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εναλλακτικά βανιλίνη)

Υλικά για την επικάλυψη
150γρ. μαύρη σοκολάτα
150ml κρέμα γάλακτος

Για την βάση μπισκότου

Ψιλοκόψτε τα μπισκότα σε ένα μίξερ. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα ψιλοκομμένα μπισκότα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μείγμα.
Καλύψτε τη βάση μιας αποσπώμενης φόρμας (διάμετρος 22 εκατοστά) με αντικολλητικό χαρτί. Ρίξτε το μείγμα και πιέστε τη βάση με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Για το σοκολατένιο δίσκο

Ο δίσκος σοκολάτα πρέπει να τοποθετεί στη μέση της γέμισης. Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρι. Βάλτε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Φτιάξτε με μια σπάτουλα σιλικόνης ένα λεπτό δίσκο σοκολάτας της ίδιας διαμέτρου με τη βάση της φόρμας. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αν είστε βιαστικοί 10 λεπτά στην κατάψυξη.

Για τη γέμιση της τούρτας 

Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό καλά για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Χτυπήστε την κρέμα σαντιγί και αφήστε την στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά το μασκαρπόνε μαζί με την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Προσθέστε την κρέμα σαντιγί στο μασκαρπόνε και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε μέχρι βρασμού την κρέμα γάλακτος, προσθέστε τη ζελατίνη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Προσθέστε τη ζελατίνη στο μείγμα της γέμισης και ανακατέψτε με τον αυγοδάρτη.
Βγάλτε τη βάση μπισκότου από το ψυγείο και στρώστε τη μισή γέμιση. Επίσης, βγάλτε το δίσκο σοκολάτας, τραβώντας τον απαλά από το χαρτί. Βάλτε τον από πάνω, πατήστε τον ελαφρά και στρώστε την υπόλοιπη γέμιση. Ισιώστε την επιφάνεια καλά και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να σφίξει η τούρτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε μέχρι βρασμού την κρέμα γάλακτος. Βγάλτε από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και να πήξει. Βγάλτε την τούρτα από το ψυγείο και στρώστε τη σοκολάτα. Βάλτε ξανά στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Μετά από αυτό το διάστημα, βγάλτε την τούρτα από τη φόρμα και σερβίρετε.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Ανοιξιάτικα Λουλούδια για Παιδιά

Πορτοκαλόπιτα με Πουρέ Πορτοκαλιού