Μια εύκολη συνταγή πορτοκαλόπιτας από τη Σικελία οπού η ιδιαιτερότητά της είναι ότι το πορτοκάλι γίνεται πουρές μαζί με τη φλούδα. Έχει γλυκιά μυρωδιά, είναι μαλακή και σιροπιαστή με επικάλυψη μαρμελάδα πορτοκαλιού.
Υλικά για πίτα με διάμετρο 22/24:
1 πορτοκάλι
300γρ. αλεύρι τύπου 00
250γρ. ζάχαρη
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
- Πλύνετε προσεκτικά το πορτοκαλί και κόψτε το σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα.
- Ανακατέψτε το πορτοκαλί σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
- Σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα, το λάδι, το πορτοκαλί πουρέ, τα αυγά και ανακατέψτε με το μίξερ
- Ρίξτε τη ζάχαρη και συνεχίσει να δουλεύετε το μείγμα με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το στο μείγμα. Συνεχίστε να ανακατεύετε για να μη σβολιάσει.
- Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Η πορτοκαλόπιτα θα πρέπει να είναι καλά ψημένη και να ροδίζει.
- Μετά από περίπου 30 λεπτά ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο της πίτας. Αν είναι στεγνό είναι έτοιμη, διαφορετικά συνεχίστε το ψήσιμο.
- Βγάλτε τη πορτοκαλόπιτα, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη σε μια πιατέλα.
- Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι μέχρι να γίνει υδαρή. Με ένα πινέλο αλείψτε με τη μαρμελάδα το πάνω μέρος της πορτοκαλόπιτας. Σερβίρετε σε φέτες.
Πηγή φωτογραφίας
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!