in ,

Πορτοκαλόπιτα με Πουρέ Πορτοκαλιού

Μια εύκολη συνταγή πορτοκαλόπιτας από τη Σικελία οπού η ιδιαιτερότητά της είναι ότι το πορτοκάλι γίνεται πουρές μαζί με τη φλούδα. Έχει γλυκιά μυρωδιά, είναι μαλακή και σιροπιαστή με επικάλυψη μαρμελάδα πορτοκαλιού.

Υλικά για πίτα με διάμετρο 22/24:
1 πορτοκάλι
300γρ. αλεύρι τύπου 00
250γρ. ζάχαρη
100 ml γάλα
100 ml ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση:

  • Πλύνετε προσεκτικά το πορτοκαλί και κόψτε το σε κομμάτια μαζί με τη φλούδα.
  • Ανακατέψτε το πορτοκαλί σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
  • Σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα, το λάδι, το πορτοκαλί πουρέ, τα αυγά και ανακατέψτε με το μίξερ
  • Ρίξτε τη ζάχαρη και συνεχίσει να δουλεύετε το μείγμα  με αυγοδάρτη μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  • Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίξτε το  στο μείγμα. Συνεχίστε να ανακατεύετε για να μη σβολιάσει.
  • Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο). Η πορτοκαλόπιτα θα πρέπει να είναι καλά ψημένη και να ροδίζει.
  • Μετά από περίπου 30 λεπτά ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα το κέντρο της πίτας. Αν είναι στεγνό είναι έτοιμη, διαφορετικά συνεχίστε το ψήσιμο.
  • Βγάλτε τη πορτοκαλόπιτα, αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη σε μια πιατέλα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι μέχρι να γίνει υδαρή. Με ένα πινέλο αλείψτε με τη μαρμελάδα το πάνω μέρος της πορτοκαλόπιτας. Σερβίρετε σε φέτες.

Πηγή φωτογραφίας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Τούρτα Kinder Pingui

DIY Έντομα από Καμένες Λάμπες