in , , ,

Πασχαλινά Κέικ σε Σχήμα Καρότου

Τώρα μπορείτε να απολαύσετε τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά σας σε ένα κομμάτι ζουμερού κέικ με πυκνή υφή και γεμάτη γεύση ανανά και καρότου με γλάσο από τυρί κρέμα.



ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
3 κούπες τριμμένο καρότο
2 κούπες αλεύρι για κάθε χρήση
2 κούπες ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 κούπα φυτικό έλαιο
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
230γρ. κομπόστα ανανά με χυμό σε κυβάκια
3/4 κούπας ψιλοκομμένα πεκάν
Για το γλάσο:
230γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
Για τη διακόσμηση
1 1/2 κούπα εύκολα στο λιώσιμο πορτοκαλί καραμελάκια (candy melts)
1 1/2 κούπα εύκολα στο λιώσιμο πράσινα καραμελάκια (candy melts)


Επίσης

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Φτιάξτε το κέικ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια ορθογώνια φόρμα κέικ (23×33 εκατοστά περίπου).
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέστε τα αυγά, το λάδι, το εκχύλισμα βανίλιας, τον ανανά και τα πεκάν ανακατεύοντας πολύ καλά. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε  για 35 με 40 λεπτά μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Μεταφέρετε το κέικ μαζί με τη φόρμα, σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής.

Για να κόψετε το κέικ σε σχήματα καρότου χρησιμοποιήστε σπάγκο κουζίνας για να σχεδιάσετε τα κοψίματα σας όπως φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Φτιάξτε το γλάσο:

Στο μπολ ενός μίξερ κτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας, χτυπώντας μέχρι να αναμιχθούν καλά. Σταματήστε το μίξερ, κοσκινίστε τη ζάχαρη αχνή στο μπολ και στη συνέχεια, κτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν.

Διακοσμήστε το κέικ:

Στρώστε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί. Λιώστε τα πράσινα καραμελάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Βάλτε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μικρή στρογγυλή μύτη. Φτιάξτε τα κοτσάνια των καρότων στρώνοντας μια μακριά γραμμή με φύλλα στο τέλος. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν και να σκληρύνει η καραμέλα. Επειδή σπάνε εύκολα, φτιάξτε επιπλέον κοτσάνια. Μπορείτε επίσης να κάνετε το κοτσάνι πιο παχύτερο.

Αφού το κέικ κρυώσει, καλύψτε με το γλάσο και κόψτε τα κομμάτια σε σχήμα καρότου.
Λιώστε τα πορτοκαλί καραμελάκια και βάλτε τα στο κορνέ με τη μικρή στρογγυλή μύτη. Φτιάξτε το σχέδιο που θέλετε και τοποθετήστε προσεκτικά τρία κοτσάνια στην κορυφή κάθε καρότου. Σερβίρετε αμέσως.

Επίσης

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης – Πασχαλινά Αυγά Τρούφες με Μπισκότα Oreo

Δείτε επίσης – Πασχαλινή Συσκευασία Λαγουδάκι – Σχέδιο – Οδηγίες!

Δείτε επίσης – Πασχαλινά μάφινς Αρνάκια!

Επίσης

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πασχαλινά Αυγά Τρούφες με Μπισκότα Oreo

«Ξέχασα το σίδερο στο ρούχο και κιτρίνισε. Πώς θα διορθώσω τη ζημιά;»