Μια πολύ εύκολη πασχαλινή συνταγή με μόλις 4 υλικά, την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στο γιορτινό τραπέζι. Είναι ιδανικά για ένα πολύ γλυκό δώρο για το Πάσχα
Συστατικά:
1 πακέτο κλασικά μπισκότα Oreos
200γρ. τυρί κρέμα
450γρ. νιφάδες κουβερτούρας
120γρ. λευκή κουβερτούρα ή ενναλακτικά μάρζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
Εκτέλεση:
Βάλτε τα μπισκότα σε έναν πολυκόπτη και θρυμματίστε τα ομοιόμορφα. Προσθέστε το τυρί κρέμα και αναμείξτε έως ότου το μείγμα γίνει λείο. Αν χρειαστεί σταματήστε και ξύστε τις πλευρές του κάδου μία ή δύο φορές.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα παγωτού ή ένα κουτάλι για να χωρίσετε τη ζύμη σε μπάλες. Στη συνέχεια ανοίξτε τις με το χέρι σε σχήμα αυγού. Τοποθετήστε τα αυγά σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τα στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη) μέχρι να σκληρύνουν.
Λιώστε τις νιφάδες κουβερτούρας σε φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρι. Βυθίστε το αυγό στη λειωμένη σοκολάτα και στριφογυρίστε το μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα. Βάλτε το αυγό σε μια άλλη λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά. Τοποθετήστε τα αυγά στο ψυγείο για μια ακόμη φορά μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.
Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής φτιάξτε σχέδια πάνω στα αυγά. Μπορείτε εναλλακτικά χρησιμοποιήσετε το μάρζιπαν.
Σερβίρετε αμέσως ή φυλάξτε τα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο έως 1 εβδομάδα.
Πηγή φωτογραφιών